Dışarı çıkınca başlayan baş ağrısı için hangi bölüme gitmeliyim?

0 oy
52 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,372 puan) tarafından

Kızlar,  ne zaman dışarı çıkıp eve gelsem başım cok ağrıyor sende gözüme perde inmiş gibi bedenim burds kafam başka yerde gibi hissediyorum mide bulantısı falan da oluyor . Araştırdım migren olabilir diye okudum .bunun için hangi bölüme randevu almam lazım. Dahiliye mi nöroloji mi

5 Cevaplar

0 oy
önce (631 puan) tarafından

Nöroloji ve genelde migrenı olan bılırkı dışarı cıkıp uzunca kaldıysan eve donus ıskencedır

önce (2,372 puan) tarafından

Eve adım atar atmaz başlıyor.  Gün boyu sürüyor. Özellikle rüzgarlı yada cok sıcak havalarda .teşekkür ederim cevap için 

-Reklam-
0 oy
önce (469 puan) tarafından

Genelde rüzgarlı havada mı oluyor 

önce (2,372 puan) tarafından

Evet rüzgarlı ve cok sıcak havalarda oluyor gün boyu sürüyor eve girer girmez 

önce (469 puan) tarafından

Benim de rüzgarlı havalarda başım çok ağrır hatta kusma derecesine gelirim dışarı çıkarken mutlaka şapka tak başına koru  . 

Yazın sıcakta fa serinletici sular oluyor spreyler onlardan alırsan faydasını görürsün tabi bir doktora görün de hangi bölüm olduğunu bilmiyorum 

0 oy
önce (4,868 puan) tarafından

Tabiki migrennnn, aynısını yaşıyorum çünkü. Azıcık rüzgarlı hava olunca çarpıyor hemen. Sürekli şapka takıyorum o yüzden. 

0 oy
önce (415 puan) tarafından

Kuzum migren o bende migren var 

Uyku uykusuzluk yorgunluk halsizlik

Ac kalma 

Cok cay cok kahve içince 

Soğuk hava sıcak hava 

Çok tatlı ve cukulata 

Yüksek ses ve sarı ışık tetikler 

Karanlık yer arıyorum.

Nöroloji bölümüne görün 

0 oy
önce (1,087 puan) tarafından

Bence alerji çünkü sadece dışarı çıkınca oluyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Dışarı çıkınca başlayan baş ağrısı ve mide bulantısı için hangi bölüme gitmeliyim?
Dışarı çıktığınızda ortaya çıkan şiddetli baş ağrısı, göz kararması ve mide bulantısı şikayetleri için öncelikle Nöroloji bölümüne randevu almalısınız. Nöroloji uzmanları migren, gerilim tipi baş ağrısı veya diğer nörolojik durumların teşhisi için gerekli fiziksel muayeneyi ve tetkikleri gerçekleştirir.
Migren belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır?
Migren genellikle tek taraflı, zonklayıcı baş ağrısı ile karakterize olup şiddetli mide bulantısı, ışığa veya sese karşı hassasiyet ile kendini gösterir. Bazı hastalarda atak öncesi görme bozuklukları veya gözde perde inmesi hissi gibi 'aura' adı verilen belirtiler görülebilir. Kesin tanı için bir nöroloji uzmanının klinik değerlendirmesi şarttır.
Dışarı çıkınca neden başım ağrıyor ve mide bulantısı yaşıyorum?
Dışarı çıktığınızda yaşadığınız ağrılar parlak güneş ışığı, gürültülü ortamlar, kalabalık veya hava değişimleri gibi çevresel tetikleyicilerden kaynaklanabilir. Bu faktörler migren atağını tetikleyebileceği gibi, kan şekeri düşüklüğü, susuzluk veya tansiyon sorunları gibi dahili faktörler de benzer semptomlara yol açabilir.
Baş ağrısı ve mide bulantısı için doktora giderken neler hazırlamalıyım?
Doktora gitmeden önce ağrılarınızın ne zaman başladığını, ne kadar sürdüğünü ve bu duruma nelerin eşlik ettiğini not etmek teşhis sürecini hızlandırır. Baş ağrısı günlüğü tutarak hangi dış etkenlerin atağı tetiklediğini belirlemek, nöroloji uzmanına vereceğiniz bilgilerle doğru tanı konulmasını büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.
Nöroloji muayenesinde baş ağrısı için hangi testler yapılır?
Nöroloji uzmanı muayene sırasında detaylı bir sinir sistemi değerlendirmesi yapar ve gerekirse MR, tomografi veya kan tahlili gibi görüntüleme yöntemlerini kullanır. Bu testler, baş ağrınızın altında yatan nörolojik bir neden olup olmadığını anlamak ve migren gibi kronik durumları diğer riskli hastalıklardan ayırt etmek için uygulanır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 169 göst.
24 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Esvet (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 344 göst.
19 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde ❣2 Prenses Annesi ❤ (530 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 170 göst.
6 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cgdmgnn (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 205 göst.

Kategoriler

1,504,119 soru

24,557,605 cevap

361,267 kullanıcı

...