Selamlar,
Biriyle ilk kez tanıştığınızda, ilk sorunuz ne oluyor? İlk hangi konulardan konuşuyorsunuz?
Ben bu aralar fark ettim de ilk konu hep yemek /mutfak üzerine oluyor.
Uzun zamandır kimseyle tanışmadığımı fark ettim 😄 sanırım bu aralar eğer bebekli bir anneyse gaz sancısı ağlama atakları vs olur
Çocuk olunca, sohbet konuları da otomatik olarak onlara dönüyor 😊
Ben önce evlilik durumunu sorarım eşinle Aran nasıl diye 😂😂
İlk başta samimi olunmaz bacım senin demenle hırlı mısın hırsız mı ne bilsin de anlatsın 🤭
😂 valla ben çekinmem sorarım bacım 🤣
Abooo anam bacım anlatan var mı bari sorduğun zaman 🤣
🤭 geçmiş zaman da olmuştu çalıştığım yerde bir kadın vardı onunla biraz dertlesmistik ayrıntıya girmeyin anla sen bacım🙈😂
Biri bana bu ilk bu soruyu sorsa “sana ne!” derim. Tanışmada bu sorular sorulmaz, adabı muaşeret kuralları diye bir şey var. Eşi sıkıntılı biriyse zaten sizinle diyaloğa girmez. İnsanların konuşurken kurduğu cümlelerinin alt yazıları vardır konuşurken belli ederler. Oradan anlarsınız hal ve tavırlarından.
Ailelerimizden kaç kardeş olduğumuz nereli olduğumuz genel olarak bunlardan bahsederiz
Olaya Fransız kalmak deyimi soğukluklarını açıklamak için yeterli olur sanırım 😇 Öyle hemen canım cicimli gibi değil bizde ki gibi.
Evet çok iyi anladım 🫠
Bu çoğu batı ülkelerinde böyle sanırım ablamla abim yurt dışında yaşıyor orda komşuya yapılan kahve çay yanına ikramlıklara bile çok şaşırıyorlarmış
Batı ülkelerinde her şey bireysellik üzerine. Köyde yine durum o kadar değil, ama şehirlerde komşuluk ilişkileri çok yok. Eve gelen ustalara yemek veren bizim kültür, buradakilere çay vermeye çekiniyor. Burası sosyal ilişkiler konusunda bayağı farklı.
Zorluk yaşıyor musun bu konuda. Insan zamanla her şeye alışıyor sanırım. Bizim kültürümüz başka gerçekten
İlk 1-2 yıl çok zorlandım. Sürekli kıyas yapıyordum. Fakat şuan o kadar alıştım ki, Türkiyeye gelince ya da buradaki türklerle bile konuşunca, buranın kültürüne göre davranıyorum. İster istemez alışıyorsun zamanla.
Çoluk çocuk üzerinden konuya başlıyoruz. Anneligimin en aktif dönemi olduğu için herşeyi çocuk üzerinden değerlendiriyorum😅
Karşı tarafın da çocuğu varsa, evet ilk konu bu da olabiliyor.
Nereli oldukları kac kardes oldukları yaşları
Çoçukları varsa çocuklarla ilgili bişeyler sorardım.
Çocuklarla ilgili soruyorum ama hiç nereli vs olduklarına girmiyorum.
Ben sanırım insanların hal ve hareketlerine bakarak tanışabiliriz kanaatine varıyorum uzun zamandır da yeni bir arkadaşım olmadı tanışmayı unuttum kızlar 😂
Benim zaten eleye eleye 1 tane arkadaşım kaldı 😂 genel olarak asosyal de biriyim o yüzden kimseyle tanışıp edip arkadaşlık da kuramıyorum
Eskiden arkadaşlık konusunda daha da açıktım. Şuan daha temkinliyim.
Az olsun öz olsun.
Az insan çok huzur derler eskiler ben bu söze hem çok inanıyorum hemde çok katılıyorum
Eskiden olsa he he derdim de, yaş aldıkça bu sözün doğruluğunu daha iyi kavrıyor insan.
24 yaşında doğruluğuna kanaat getirdim 😂
Nedense direk benim çocuk sayımdan konu açılır .eğer yanımdalarsa çocuklar hepsi senin mi die başlanır. Ama çok genç sin derler. Herkes bir şoka girer 4 çocuklu olunca
Ben anlamıyorum Dünya üzerinde tek 4 çocuklu ben miyim acaba die düşünürüm
Hal tavır olarak seni sıcak görüyorlarsa(ilk intiba), sana rahatça soruyorlardır. Yoksa tabiki 4 çocuğu olan tek sen değilsin.
Adını sorarım
Memleketini
Çocuğu var mı diye sorarım.
Sonrası da muhabbetin devamına göre gelir. Ama bu aralar kimseye hiçbir şey sormuyorum kimsenin de bana sormasını istemiyorum
Adını çok sonradan soruyorum ben. Hemen sormuyorum nedense.
Ara ara sosyal mesafe koymak istiyor insan,anlıyorum.
Hiç değişmez hangi ülkedensiniz 😂😂😂 devamı ülkeler arası kaynaşma ve kültür muhabbetine başlarız
Bu soruyu genellikle araplar bana soruyor 😁 Nasıl arapça bilmiyorsun, Arap değil misin diye başlıyorlar.
Bana arap mısın deseler kendime hakaret sayar olay çıkarırım beni genelde dogu avrupalılara benzettikleri için Türk oldugumu duyan hemen kökenimi soruyor 😁😁 araplarla iletişim kurarken dikkat edin herkesi kendilerinden sanıyorlar
Ben esmer ve kara kuru olunca, Avrupalı olma ihtimalim 0 oluyor ☺️ Öyle gerçekten, araplar hep kendilerine benzetiyorlar. Daha çok yaşlıları öyle ama, gençler farklı olduğumuzun farkında.
Farkında olmaya devam etsinler ve bize yaklaşmasınlar
Nereli olduğunu sorarım. Oradan konu ilerler.
Eskiden bunu sorardım da şuan çok girmiyorum bu konulara.
Bu cok degisken bi soru markette manavda falan tanissam konu ya urunler ya da ekonomi olurdu avm benzeri bi yer olsaydi yine ayni sekilde park bahce acik alansa havalarda hic duzelmedi olur devlet dairesi olsaydi islemlerin zorlugu olurdu hastane olsa saglik olurdu yani degisir bi ortamda biriyle tanissam ortak alanlarimizdan baslardim sanirim bu ilgi alanlari olabilir rutin ev isleri ya da cocuk olur
Yani biriyle ranisir tanismaz merak edecegim direkt bi kpnu yok cunku bende de merak edilecek bisey yok dumduz yasiyorum iste
😊 Valla çok güzel yazmışsın,haklısın. Tabiki ilk gördüğün anda x soruyu dan diye soramazsın. Bulunduğun andaki duruma göre laf lafı açıyor. Ama demek istediğim ilk görüşmede sohbet ne üzerine dönüyor.
O kisiden kisiye de degisiyo biliyo mjsun benim bi halam var o donemde saclarini boyatmayi dusunuyosa karsisina cikan herkesin saclarina dikkat eder haliyle sohbete baslasa konuda bu olur misalen bu bi ornekti
O anki ruh hali ve gündem önemli tabi😊
Adın ne he anladım memnun oldum yarın kahveye gel bana da detaylı tanışırız 😁 tabiyikide espiri
Uzun zamandır öyle kimseyle ilerleyici bi tanışma hikayem olmadı ama çocukları parka götürdüğümde muhabbet ettiğim annelerle genelde çocuklarla ilgili konuşuyoruz kaç yaşında vs diye sonrasında zaten yemek yemesinden tutun ilk doğduğu ana kadar birçok konu açılıyor ayaküstü :₺
Dün muydu anne kafede tanıştık biriyle, İlki onlar sordular çocukların yaşı ile ilgili benimkilerle aynı yaştalarmış aralarındaki fark da iki sanmışlar benimkileri sohbet genel olarak çocukların üzerine ve özellikle iki yaş krizi üç yaş ağlamaları hakkındaydı ben daha çok bir şey sormadım cevapladım gibi oldu😁
Nerde yaşıyordunuz depremden önce hala konteynerde misiniz sonra şöyle kaçtık böyle çıktıklar faslı bizde böyle
Burcun ne? Diyorum.
Ben uzun sure soguk oluyorum ılk soruları karsı taraf sorar hep ben cevaplayan tarafım sjsj
Nasılsın, nasıl gidiyor, buraya alıştın mı, çocuk duruyor mu klasik 🥹😂
1,504,008 soru
24,555,925 cevap
361,178 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın