Ispanaklı börek yanına ne yapılır, nasıl servis edilir?

0 oy
242 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (7,232 puan) tarafından

Akşama ıspanaklı börek yapayım dedim hazır yufka ile 3 kere su değiştirdim ıspanağın 🤦🏻‍♀️ ay sırf yıkama derdinden ıspanak alasım gelmiyor 

Yanınada ne yapsam düşünüyorum 

Sizlerde ne var menüde 

23 Cevaplar

0 oy
önce (1,474 puan) tarafından

Benim dünden kalan biraz tavuk suyuna  bulgurum var yanına da biraz tavuk soslayip firinliycam çorba salata yeter de artar 

önce (7,232 puan) tarafından

Afiyet şifa olsun canım

önce (1,474 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim sizede ♥️

-Reklam-
0 oy
önce (1,166 puan) tarafından

Bizim evde sebze yemiyor kimse patates hariç. Kendime karnıbahar yapıcam. Aile efradına da dün fırında tavuk yapmıştım ondan önceki gün kavurma vardı her gün her gün et tavuk sıkıldım Allah affetsin. Kıymalı patates yaparım herhalde yayla çorbası da var. Yanına pilav makarna bir şeyler uydururum.

Bizim evde tam tersi

Et nadir yaparım genelde kıyma türü yenilir oda köfte yağlama yada patlıcan kebabında felan

Hele yemeklere et kıyma koymayım eşim çıldırır ne işi var yemeekte die 

Kuru fasulye nohut bunlarda et güzel oluyor ama adam sade seviyor 

Anca misafir gelince etli yaparım

Kabak patates zaten kıyma görmesin ağzına almaz

0 oy
önce (2,098 puan) tarafından

Anca geldim hastaneden annemde gitti tabi benim kafada gitti yemekte dün annem patates yemeği yaptı var yeter bugün 

Ellerine sağlık anneciğinin. Yanına yoğurt turşu yeter nolucak makarna da olur

0 oy
önce (4,357 puan) tarafından

Ayyy benimde ıspanaklı börek var 😄 yanına yoğurdu bitirmek için yayla çorbası yapacağım. Oğlum börek sevmiyor hem birazda onun için. Birazda ayran yaparım yetiyor bize sadece börek. Sende önden bir çorba yapabilirsin.

Çorba bizim evde hiç sevilmiyor ya Ramazan da bile zor içirdim herkese. Anca şehriyeli yoğurt çorbası felan olursa 

Eşim çay kahvaltı koyuver dio

önce (4,357 puan) tarafından

O zaman böreğin yanına da kahvaltılık çıkarabilirsin. Eşimle ben yiyoruz zaten böreği sadece bize getiyor sadece börek. 😊

0 oy
önce (4,444 puan) tarafından

Bende kızartma patates yapmayı dusunuyorum daha kararsızım menemende yapabılırım

Türlü kızartma ya bayılırım kabak biber patates üzerine domates sos yanında sarımsaklı yoğurt 

Evde sadece patates var sjsjsj ben biber patates beraber kızartılınca asırı severım kabak ve patlıcanda ayrı kızarıcak yanına sade yogurt tamamdır ama işte anca hayal benı sade kıxartma beklıyo

0 oy
önce (10,949 puan) tarafından

ben artık donmuş ıspanak alacam, bıktım yıkamaktan. dolapta var üşeniyorum 😂😂 tüm tavuk almıştık döküm tencerede tandır gibi pişirecem bakalım koydum ocağa 1.5 saat kadar pişecek 😅 

Seninki yemek gibiymiş . Ben direk tavuğu soslayıp tencereye koyuyorum Kısık ateşte..pilav üzerine koyuyorum pişince 

İyice dibi kızarıyor çatır çatır sonra kapatıyorum 

Bunuda deneyim 

pilav yapmayacam yanına, diyetteyim 😅 sebze pişireyim dedim. sebzesiz de olur zaten öyle tarifler de gördüm 

önce (302 puan) tarafından

Teşekkür ederim tarif için afiyet olsun😊 

+1

ay yedik bile, nasıl yumuşacık pişmiş kendi suyuyla 😍 

Şifa olsun inşallah 

Benimde börek kalmadı karınca gibi süpürdüler koca tepsiye kıvrım olarak yaptıydım 😅

0 oy
önce (12,556 puan) tarafından

Köfte patates pilav salata yicez inşallah.

Ispanak yıkmak zor bide çocuklar yemiyo eşim mirin kirin ede ede yiyo yapasim pek gelmiyor 

Benimkiler sever ıspanağı ama yıkamak sıkıntı 

Afiyet olsun sizede 🤗

0 oy

Kolay gelsin sana. Yanına salata ve ayran yap yeterli bence. 

Bende pizza yapacam, yanına salata yapacam

Kahvaltı koyacam artık eşim börekle çay gider dedi😅

Börekle çay da gider. Afiyet olsun 

0 oy
önce (11,849 puan) tarafından

Dünden pirinç pilavı tavuk ve patates var mücver yapıyorum kabaklarım pörsümeye başlamış 

İyi olur canım ben kabak sotede yapıyorum çok olunca üzerine sarımsaklı yoğurt biraz yağ yakıp döküyorum

0 oy
önce (7,344 puan) tarafından

Ispanakmyaptim pirinçli olandan ben sevmiyorum ama kocamla çocuk yer mercimek çorbası yeter 

Afiyet olsun canım onuda severiz yoğurt la güzel gidiyor 

0 oy
önce (8,410 puan) tarafından

Ben pizza patates kızartması yapıcam bugün bende ıspanak çok severim ama yıkaması dert bu yüzden bende almak istemiyorum bazen

Pizza epeydir yapmıyorum onuda yazayım bir güne 

0 oy
önce (669 puan) tarafından

Bir aydır ailemin yanındaydım dün gece geldim buzlukta az tavuk vardı 2 patates fırına verdim yanına pilav salata yeter akşama alışveriş yapacam

Afiyet olsun 🤗 

önce (669 puan) tarafından

Sağol cnm

0 oy
önce (6,614 puan) tarafından

Sadece mantı yapıcam başka da bir şey yapmıcam afiyet olsun size de

Sizede afiyet olsun. Mantı yeter zaten salata turşu felanda varsa tmm

0 oy
önce (723 puan) tarafından

Kuru fasulye yapcam birde bulgur pilavı nasibse inşaAllah

Biz de yemekler hep aynı ya döne döne yapıyorum

1. Sulu pattis
  2. Kuru fasul 
  3. Nohut
  4. Barbunya
  5. Kereviz
  6. Pırasa
  7. Ispanaklı börek
  8. Revani
  9. Bisküvit pastası
  10. Kek
  11. Pizza
  12. Lahmacun
  13. Mercimek çorbası
  14. Tavuk çorbası
  15. Yoğurt çorbası

Benim mutfak bilgim pek yok ya geçen değişik olarak bi fırında makarna yaptım dünde patlıcan aldım onunlada yarın bişi yaparım ya karnıyarık yada oturtma mıydı neydi isimlerini de pek bilmiyorum  

Fırında musakka yap ustunr beşamel sos koy fırına ver aşırı guxel oluyo 

Az değil bildiğin yemekler yeter nolucak Rabbim aratmasın

Musakka evet güzel olur patlıcanla 

Bende sadece hamur açmayı bilmiyorum. Bazlama lavaş yaparım en fazlla . İnşallah bu yıl açmayıda öğrencem

https://youtube.com/shorts/bd3fJ9ocOGw?si=B6sf70ZotIAsIJP3

Ben böyle yaparım patlıcanı hep 

Oh tam benlik ye babam ye

0 oy
önce (16,589 puan) tarafından

Eşim nöbette 

Çocuklarla kendime yeşil mercimek bulgur pilavı yaptım yanında da aırfrey da patates yapacağım ☺️

Eşim yoksa et tavuk yok menümüz de 😂

Yeşil mercimek gecen hafta yaptım 2 gün yedik 😅 bende eşim yokken makarna yada sebzeli bulgur pilavı yaparım 

0 oy
önce (1,123 puan) tarafından

Bemde tavuk şiş yaptim yanina pilav yaptim yaninada salata yaparim tamam

Afiyet şifa olsun canım 

önce (1,123 puan) tarafından

Teşekkür ederim☺️🤍

0 oy
önce (15,658 puan) tarafından

Izgara antrikot marul salata düşünüyorum ketojenik diyet yapıyoreee 

Afiyet olsun 🤤 hele ispanakli börek bayılırım 

Börek mükemmel olmuş kıvrım yaptım yuvarlak tepsiye 

Sizede afiyet olsun canım 

0 oy
önce (70 puan) tarafından

Bamya yemeği bulgur pilavı turşu var afiyet olsun herkese 

Afiyet olsun sizede 🤗 

önce (70 puan) tarafından

Teşekkürler 

0 oy
önce (54,615 puan) tarafından

ispanak yanina bulgur pilavi yada makarna gidiyo 

mercimek corbasi be makarna var bizde

Börek canım yanına pilav olmaz şimdi 

Çay kahvaltılık koydum yedik koca tepsi bitti maşallah 

hahs dogru borek yazdin benim aklim yemeğe gitti bizde borek cay tamamdir yetiyor 

0 oy
önce (2,022 puan) tarafından

Canım 3 gündür ekşili pilav çekiyordu ben yapmayı bilmiyorum dün laf arasında söyledim yapmış getirmiş bana bir tencere ben onu yerim kıza ve eşime de nohut pilav yaptım 

Kim getirdi orayı anlamadım

Ekşili pilav bilmiyorum ilk defa duydum 

annesi heralde 😊

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ispanaklı böreğin yanına ne gider?
Ispanaklı böreğin yanına en çok yakışan eşlikçiler mercimek çorbası, bol yeşillikli bir mevsim salatası, cacık veya hafif bir ayran çorbasıdır. Börek karbonhidrat ağırlıklı olduğu için yanına protein içeren yoğurtlu mezeler veya ferahlatıcı bir çorba eklemek öğünü dengeli ve doyurucu hale getirir.
Ispanak hızlı ve pratik şekilde nasıl temizlenir?
Ispanakları hızlı temizlemek için öncelikle köklerini kesin ve geniş bir kapta sirkeli suda 10 dakika bekletin. Ardından bol su dolu bir kapta kumların dibe çökmesini sağlayın ve ıspanakları süzerek yukarıdan alın. Bu işlemi 3 kez tekrarlamak yerine ıspanakları doğradıktan sonra büyük bir süzgeçte akan su altında yıkamak zaman kazandırır.
Hazır yufkadan ıspanaklı börek yaparken nelere dikkat edilmeli?
Hazır yufkadan ıspanaklı börek yaparken en önemli nokta ıspanakların suyunu tamamen süzmektir. Ispanakları yıkadıktan sonra mutlaka süzgeçte bekletin veya bir bezle kurulayın; ıslak kalan ıspanaklar yufkanın hamurlaşmasına neden olur. Ayrıca ıspanakları tuzla ovup suyunu iyice sıkmak, böreğin daha çıtır olmasını ve iç harcın lezzetini artırmasını sağlar.
Pratik akşam yemeği menüsü nasıl hazırlanır?
Pratik bir akşam yemeği menüsü hazırlamak için ana yemeğin yanına hazırlık süreci az olan eklemeler yapın. Börek gibi fırın yemeği yapıyorsanız, fırın ısınırken yanına sadece cacık hazırlayabilir veya hazır garnitürlü salatalar kullanabilirsiniz. Önemli olan pişme süresi uzun olan yemekle hızlı pişen yardımcı ürünleri (salata, yoğurtlu meze) eşleştirmektir.
Ispanakların tazeliği nasıl korunur?
Ispanakların tazeliğini korumak için onları satın aldıktan hemen sonra yıkamadan, kağıt havluya sarılı bir şekilde buzdolabının sebzelik kısmında saklayın. Nem, ıspanakların hızla bozulmasına neden olur; bu nedenle ıspanakları kullanacağınız ana kadar kuru tutmak ömrünü 3-4 gün daha uzatacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 814 göst.
20 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 1,280 göst.
25 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde balyanak (607 puan) tarafından soruldu
+1 oy
35 cevap 980 göst.
1 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 286 göst.
13 Ocak 2026 Diğer kategorisinde nurr001 (4,180 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,028 soru

24,556,228 cevap

361,196 kullanıcı

...