21 aylık bebeğime reflü için Lansor kullanmalı mıyım?

0 oy
46 göst.
Diğer kategorisinde (15 puan) tarafından

Doktor verdi son çare sürekli kusuyo 21 aylık cok yoruldum tükendim nolur kullanan söylesin 

2 Cevaplar

0 oy
(1,629 puan) tarafından

allah yardimcin olsun . biz motilium kullanmistik ama 9 aya dogru gecmisti reflumuz.cok zor bisey allah yardimcin olsun bide buyuk cocukda tepten zordur

(15 puan) tarafından

7 aylıkken başladı hala hergün defalarca kusuyo yemek istemiyo yemek görünce bile kusuyor isyan ediyorum artık günaha giriyorum tükendim büyük oğlumda böyleydi 4 yasa kadar kustu reflüden buda böyle oldu ağlıyorum sinirden 

-Reklam-
0 oy
(7,913 puan) tarafından

lansoru yetiskinler kulllaniyir 21 aylık çocuğa niye vermiş doktor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

21 aylık bebeğimde reflü için Lansor kullanımı nasıl olmalı?
21 aylık bebeklerde Lansor kullanımı mutlaka çocuk doktorunun belirttiği doz ve saat planına uygun olarak yapılmalıdır. İlaç genellikle aç karnına, sabah öğününden önce verilerek mide asidinin gün boyu dengelenmesi hedeflenir. Doktorunuzun önerdiği mililitre dozunu asla aşmamalı ve ilacın bebeğinize uygun formunu (şurup veya granül) talimatlara göre hazırlamalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde reflü tedavisinde Lansor ne kadar süre kullanılır?
Lansor gibi mide asidi düzenleyici ilaçların kullanım süresi tamamen bebeğin reflü şiddetine ve doktorun gözlemine bağlıdır. Genellikle tedavi süreci 2 ila 8 hafta arasında değişkenlik gösterir; ancak doktorunuz bebeğinizin iyileşme hızına göre bu süreyi kısaltabilir veya kademeli olarak ilaç dozunu azaltarak kesebilir.
21 aylık çocukta sürekli kusma reflü belirtisi midir?
21 aylık bir çocukta devam eden kusma nöbetleri, mide kapağındaki gevşeklikten kaynaklanan reflü hastalığının en yaygın belirtilerinden biridir. Kusmanın sıklığı, bebeğin beslenme sonrası yaşadığı huzursuzluk ve kilo alımındaki duraksama reflü teşhisinde dikkate alınan önemli kriterlerdir. Kusma eşliğinde ateş veya şiddetli karın ağrısı varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Bebeklerde reflü şurubu kullanırken nelere dikkat edilmeli?
Reflü şurubu kullanırken en önemli husus ilacın tam olarak aç karnına verilmesidir, çünkü besinlerle etkileşime girdiğinde etkinliği azalabilir. Ayrıca ilacı verdikten sonra bebeğinizi hemen yatırmayıp 15-20 dakika dik pozisyonda tutmak, kusma riskini minimize etmeye yardımcı olur. İlaçla birlikte doktorun önerdiği beslenme düzenine uymak süreci hızlandırır.
Reflüsü olan 21 aylık bebeklerde beslenme nasıl düzenlenmeli?
Reflü şikayeti olan bebeklerde öğünleri sık ancak küçük porsiyonlar halinde tutmak mide üzerindeki baskıyı azaltır. Yatmadan en az 1-2 saat önce beslenmeyi kesmek, asit kaçağını önemli ölçüde engeller. Ayrıca reflüyü tetikleyebilecek domates, narenciye, çikolata ve aşırı yağlı gıdalardan uzak durarak mideyi rahatlatabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 118 göst.
10 Ekim 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 71 göst.
11 Ocak 2026 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 882 göst.
2 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aslıs (13,312 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 224 göst.

Kategoriler

1,505,226 soru

24,573,662 cevap

362,094 kullanıcı

...