Geçmeyen enfeksiyon ve akıntım var, rahim ağzı kanseri miyim?

0 oy
162 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,184 puan) tarafından

ben bunu 1 senedir yaşıyorum doktora gidiyorum enfeksiyon deniyor antibiyotik veriyor kullanıyorum yine tekrarlıyor smear testi yapıldı geçen sene temiz çıktı dün yine doktora gittim doktor ilgisizdi dedim geçmiyor böyle böyle nasıl korunuyosun dedi spiral dedim ondan olur dedi alttan muayene etti rahim ağzın temiz dedi enfeksiyon varmış yine antibiyotik ve fitil verdi spirali çıkaralımmı dedi bende sebebi kesin oysa çıkarmak istiyorum yoksa kalsın dedim çıkarmadı smear testi yapmayacakmısınız dedim gerek yok dedi ilaçları kullan geçmezse gel spirali çıkaralım dedi ama ben korkuyorum yani nasıl bu kadar eminler rahim ağzı kanseri olursam ne olacak kokulu akıntı kasık ağrısı belirtileri var bende. 

6 Cevaplar

+2 oy
önce (493 puan) tarafından

Kafanı belli olmayan birşey için yorma kendi kendine teşhis koyuyorsun doktorun yok temiz demiş zaten olabilir bazı kadınlarda sık sık enfeksiyon oluyor 

önce (1,184 puan) tarafından

teşekkür ederim rektovajinal fistülden de şüphelenmiştim onunda belirtileri var 

önce (1,172 puan) tarafından

Rekto vajinal fistül'den nasıl şüphelendiniz? Bağırsak ya da rahim içi bir ameliyat mı geçirdiniz? Belirttiğiniz rahatsızlık vajina boşluğundan büyük abdestin gelmesi. Eğer bir ameliyat geçirmediyseniz bu tanıyı düşünmeniz saçma çünkü alenen vajinadan büyük abdest geliyor olması lazım. 

yok vajinadan dışkı gelmiyor ameliyat ya geçirmedim sadece gaz çıkmıştı bide kokulu akıntı ondan dolayı

-Reklam-
+2 oy
önce (2,100 puan) tarafından

Boşuna okumamislar canım bir sikinti görse senden tekrar test isterdi ne güzel gerek gormemis belkide sitres yaptığın için böyle oluyorsun

ya kokulu akıntı ve ağrı olunca korkuyorum

önce (2,100 puan) tarafından

ihmal etme ozaman

+1 oy
önce (10,964 puan) tarafından

e test yapılmış bundan dolayı eminler. sen kafanı fazla takıyorsun sadece

galiba öyle bu konuyu fazla takıyorum

önce (10,964 puan) tarafından

insanın kendini takip etmesi güzel bir şey ama takıntı başka bir şey. şüphelendiğin şey varsa doktora gidersin testler yapılır sonra tamam. 

bir ara bende de olmuştu kendimde hastalık arıyordum, her branştan doktora gitmiştim o dönem meğerse depresyondaymışım🤷🏼 

evet herşeyin sebebi stres

+1 oy
önce (4,311 puan) tarafından

Çoğu kadının yaşadığı bişey bu.bende spiral yok ama uzun süre bende de oldu.şimdi daha dikkatliyim.soğan kürünü dene ve iç çamaşırlarını pamuklu kullan.ben lavanta yağı döküyorum bir damla iç çamaşırına akıntı filanda kesildi.

lavanta yağımı onu duymadım ama nioli yağını duydum hatta var evde kullanabilirim

+1 oy
önce (640 puan) tarafından

Ben açıkçası smear testine güvenmiyorum 

Annem e yapildi smear testi yok denildi 3 ay sonra ogrendikki 3.evre yumurtalik kanseri varmış aklın yatmiyorsa başka doktorada gotmeni tavsiye ederim hatta gidebilme imkanın varsa özele git derim 

bende güvenmiyorum haklısın gideceğim

+1 oy
önce (3,636 puan) tarafından

Sadece spiral korunuyorum evet büyük ihtimal meni kaynaklı veya vücudun spirali kabul etmiyor yabanvı cisim sonuçta ama içine sinmiyorsa başka doktora da git 

eğer geçmezse spirali çıkartıp bir süre öyle deneyeceğim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Geçmeyen enfeksiyon ve akıntı rahim ağzı kanseri belirtisi olabilir mi?
Geçmeyen vajinal akıntı ve kasık ağrısı rahim ağzı kanseri dahil birçok jinekolojik durumun belirtisi olabilir. Ancak bu semptomlar sıklıkla kronik enfeksiyonlar veya kullanılan doğum kontrol yöntemlerine bağlı reaksiyonlarla ilişkilidir. Kesin bir tanı için smear testinin yanı sıra kolposkopi veya HPV DNA testi gibi ileri tetkiklerin yapılması gerekebilir.
Spiral kullanımı rahim ağzında enfeksiyona ve akıntıya yol açar mı?
Spiral kullanımı bazı kadınlarda rahim ağzında hafif bir inflamasyona ve buna bağlı olarak akıntı şikayetlerine yol açabilir. Eğer antibiyotik tedavisine rağmen enfeksiyon tekrarlıyorsa, spirale bağlı gelişen bir durum olup olmadığının netleşmesi için doktorunuzun fiziksel muayene ve gerekli görülürse spiralin geçici olarak çıkarılması konusundaki önerilerini değerlendirmelisiniz.
Smear testi temiz çıkmasına rağmen rahim ağzı kanseri riski var mıdır?
Smear testi, rahim ağzındaki hücresel değişiklikleri saptamak için kullanılan bir tarama yöntemidir ve %100 kesinlik taşımaz. Geçen yıl yapılan testin temiz çıkması, mevcut şikayetlerinizin kanser olduğu anlamına gelmez ancak enfeksiyonun dirençli olması durumunda doktorunuzun yeniden değerlendirme yapması veya ek testler önermesi klinik açıdan doğru bir yaklaşımdır.
Rahim ağzı kanseri şüphesi durumunda hangi testler yapılmalıdır?
Rahim ağzı kanseri şüphesi veya devam eden jinekolojik şikayetler durumunda öncelikle jinekolojik muayene, smear testi ve HPV DNA taraması yapılmalıdır. Eğer şüpheli bir durum devam ederse, doktorunuz rahim ağzını daha yakından incelemek için kolposkopi veya gerekirse biyopsi gibi ileri tanı yöntemlerine başvurarak kesin sonucu belirleyebilir.
Kronikleşen vajinal enfeksiyonlarda ikinci görüş almak neden önemlidir?
Bir yıldan uzun süren ve antibiyotik tedavisine yanıt vermeyen enfeksiyon durumlarında, tanı ve tedavi planının gözden geçirilmesi için ikinci bir uzman görüşü almak faydalıdır. Farklı bir hekim, mevcut semptomlarınızı daha detaylı değerlendirerek enfeksiyon dışı faktörleri eleyebilir ve sizin için en uygun tedavi sürecini başlatabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+3 oy
20 cevap 1,018 göst.
11 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Nurya (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 369 göst.
+1 oy
1 cevap 223 göst.

Kategoriler

1,504,102 soru

24,557,387 cevap

361,250 kullanıcı