Kayınpederim ailemi ve beni aşağılıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
229 göst.
Diğer kategorisinde (119 puan) tarafından

Kızlar benim annemdende babamdanda bana arsa yada ev kalmadı hakkima kondular 

Bugünde kayinpeder dedi ki annenin babanın ne arsasi var ne evi babannen ölünce senin anneninde babaninda kalacak yeri yok diye beni aşağıladı kızıyla 

Bende diycektim dünürünüz sizi hırsız yerine koyuyo diye ama beni sürekli yalancı yerine koyuyolar işlerine gelmedi için 

Bende dedim ki en azından halamla oğlunu hırsız yerine koyuyolar beni değil dedim ben öbür tarafta hakkımı alırım dedim 

Üstlerine alinsinlar diye 

Benim soyumla dalga geçiyolar bide 

Bende dedim ki biz hakkimizi cok savunuyoruz o yuzden goze batıyoruz dedim 

Bide yiyip içip mutfağı dağınık pis bırakmışlar ben toplayayım diye 

4 Cevaplar

+1 oy
(570 puan) tarafından

Onu ilgilendirmez bu konu seni ilgilendirir o senin ailen 

(119 puan) tarafından

Evet doğru 

-Reklam-
0 oy
(2,108 puan) tarafından

milletin ev arsasini. derdi kayinpederine mi dusmus ki.  hakkin yendiyse adam olaydi oglu da senin hakkini aramak icin seni tesvik edeydi. neyse hakkin alayfin niye hakkin yendiki? kiz torunsun diyemi ?

(119 puan) tarafından

Benim evim arsam yok diye beni aşağılıyolar kız torunum diye belkide hakkımı yediler hakkımı helal etmiyorum 

0 oy
(290 puan) tarafından

Valla imkanım varsa kesinlikle mesafeyi koyardım ne biçim konuşma şekli bu . Ben en ufak konu da bile asla laf söyletmem aileme hakli olan kayınpederimse ona da söyletmem haklının yanında olurum ama saçmalamış koskoca adam 

(119 puan) tarafından

Cahil gibi görünmeye calisiyo kavga çıksın diye 

0 oy
(9,740 puan) tarafından

Yani ben anlamıyorum niye seni yermesine küçük düşürmesine izin veriyorsun ki ben asla kendimi o duruma düşürecek ortamlarda bulunuyorum benim kaynanamda çok dilbaz ve dili zehirli bana laf sokmadan Durmaz sadece bayramda gittim 10 dk durdum çıktım o fırsatı ona vermedim sende hiç laf dalaşına girme çünkü anlayabilecek gibi durmıyorlar 

(119 puan) tarafından

Bir kere daha dedi duymazdan geldim ama ben sustukça üstüme gelmeye çalışıyolar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınpederin ailevi konularda aşağılayıcı tavrı karşısında nasıl davranmalıyım?
Kayınpederinizin aşağılayıcı tavrına karşı öncelikle sınırlarınızı net bir şekilde belirlemelisiniz. Sakin kalarak ancak kararlı bir dille, bu tür yorumlardan rahatsız olduğunuzu ifade etmek, iletişimde mesafe koymanıza yardımcı olur. Tartışmanın seviyesini düşürmeden, kendi değerinizi ve haklarınızı savunan net cümleler kurmak, karşı tarafın sizi manipüle etmesini zorlaştıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin ailesi tarafından sürekli yalancı konumuna düşürülürsem ne yapmalıyım?
Sürekli yalancı yerine konuluyorsanız, bu durumun sizin üzerinizdeki psikolojik etkisini eşinizle açıkça konuşmanız gerekir. Eşinizin bu süreçte taraf tutmadan gerçekleri görmesi için somut örnekler üzerinden konuşmak en etkili yöntemdir. Tartışmalara girmek yerine sessiz kalarak veya ortamı terk ederek bu manipülasyona prim vermemek, kendi huzurunuzu korumak adına kritik bir adımdır.
Aile içi tartışmalarda miras ve mülkiyet sorunları nasıl dile getirilmeli?
Miras ve mülkiyet gibi hassas konularda tartışmalar genellikle duygusal yıpranmaya neden olur. Bu tarz konuları aile bireyleriyle konuşurken hukuki haklarınızın bilincinde olmak ve bu hakları bir savunma mekanizması olarak kullanmak, sizi karşı tarafın haksız ithamlarından korur. Tartışmanın içine çekilmek yerine, hukuki haklarınızı yasal yollarla arayacağınızı belirterek bu konuyu kişisel bir kavga olmaktan çıkarabilirsiniz.
Kötü niyetli aile üyeleriyle ev ortamında iletişim nasıl yönetilir?
Evde sizi rahatsız edecek şekilde dağınıklık bırakmak veya sürekli eleştirmek gibi pasif agresif davranışlar sergileyen kişilerle iletişimi minimum düzeyde tutmalısınız. Kendi evinizdeki düzeni korumak adına beklentilerinizi azaltmak ve bu kişilerin yarattığı dağınıklık gibi küçük kışkırtmaları ciddiye almamak, enerjinizi korumanıza yardımcı olur. İletişimi sadece temel ihtiyaçlar düzeyinde tutmak en sağlıklı yöntemdir.
Soyumla ve ailevi geçmişimle dalga geçildiğinde nasıl tepki vermeliyim?
Soyunuzla veya ailenizle dalga geçilmesi, sınırların ihlal edildiğinin en somut göstergesidir; bu noktada tavrınızı net bir şekilde koyarak tepkinizi belli etmelisiniz. Tartışmaya girmek veya kendinizi kanıtlamaya çalışmak yerine, bu söylemlerin saygısızlık olduğunu ifade edip o an ortamdan uzaklaşmak, karakterinize yönelik saldırıların devam etmesini engellemek için en etkili duruştur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 694 göst.
0 oy
8 cevap 480 göst.
13 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 698 göst.
0 oy
12 cevap 582 göst.
19 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eskibiruye (79 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,741 soru

24,622,509 cevap

364,672 kullanıcı

...