28. haftada hamileliğimde suyun geldiğini nasıl anlarım?

0 oy
65 göst.
önce Diğer kategorisinde (118 puan) tarafından

Kızlar yaklaşık 2 gündür şekerim biraz yüksekti  nırmalde teharet etsem bile çamaşırım affedersinz çok ıslanmadı ama 2 gündür çamaşırım gece tuvalete gitsem bile ıslak  üstüne üstlük gurbeteyim kimsem yok  ne yapıcam ben ya of eşime söyleyemedim korkuyorum  doktorada yarın gidicem sancım falan yok bebeğim hareket ediyor ama acaba hastaneye gitmeden geçermi yatışım yapılır diye çok korkuyorum ya 1 oğlum var 4 yaşında ne yapıcam hiç bilmiyorum  

2 Cevaplar

0 oy
önce (1,880 puan) tarafından

İhtimal canım ama bu haftalarda fark etmeden idrar kaçırmalarıda çok oluyor. Benimde başıma geldi birçok kez 

önce (118 puan) tarafından

Hapşırıyorum idrar kaçırdığım fark ediyorum ama bunda gece olduğu için endişeleniyorum 

Endişe edilecek birşey yok canım kesik kesik su gelmesi bebeği tehlikeye sokmaz, yarın kontrolünde söyle baksınlar sızıntı var mı diye 

Tamam canım sağolasın 

Önemli değil canım sağlıkla kucağına al evladını inşallah ❤️🥰

Sağolasın canım Allah razı olsun 🤲🌸

-Reklam-
0 oy
önce (7,380 puan) tarafından

Ablamın gelini böyleydi dogum yapti 29 jaftada

Bebeği  kaldım Allah yardım etsin inşallah 

önce (7,380 puan) tarafından

Amin inşallah 60 gun kuveste durdu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

28 haftalık gebelikte su gelmesi nasıl anlaşılır?
28 haftalık gebelikte su gelmesi, istemsizce gelen ve kontrol edilemeyen berrak, kokusuz veya hafif tatlımsı bir sıvı akışı ile kendini belli eder. Bu sıvı normal vajinal akıntıdan farklı olarak idrar gibi kesik kesik değil, genellikle sürekli veya ani bir boşalma hissiyle gelir ve çamaşırın kısa sürede tamamen ıslanmasına neden olur.
Gebelikte suyun erken gelmesi durumunda neler yapılmalıdır?
Hamileliğin 28. haftasında su gelişi şüphesi varsa, beklemeden vakit kaybetmeden en yakın hastanenin acil servisine başvurulmalıdır. Enfeksiyon riskini önlemek için tampon kullanmamalı, cinsel ilişkiden kaçınmalı ve sıvı kaybını takip ederek derhal bir uzman hekim kontrolüne girmelisiniz.
28 haftalık gebelikte su gelmesi bebeği nasıl etkiler?
28 haftalık gebelikte suyun gelmesi, bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısının azalmasına ve enfeksiyon riskinin artmasına neden olabilir. Bu durum erken doğum riski oluşturduğundan, tıbbi müdahale ile bebeğin akciğer gelişimi ve enfeksiyon takibi için hastane ortamında gözlem altında tutulması hayati önem taşır.
Gebelik şekeri suyun erken gelmesine neden olur mu?
Gebelik şekeri (gestasyonel diyabet), kontrol altına alınmadığında polihidramniyos yani amniyon sıvısının fazla olmasıyla sonuçlanabilir ve bu da erken doğum veya suyun erken gelmesi riskini artırabilir. Şeker seviyelerindeki dalgalanmalar vücutta çeşitli stres faktörlerine yol açtığı için, şeker hastası olan gebelerin sıvı takibi ve rutin kontrollerine ekstra özen göstermesi gerekir.
Erken doğum riski olan 28 haftalık gebelerde belirtiler nelerdir?
28. haftada erken doğum riski belirtileri arasında vajinal su gelmesi, düzenli veya düzensiz kasılmalar, bel ağrısı, kasıkta baskı hissi ve vajinal akıntıda değişiklikler yer alır. Bebeğin hareketlerinde azalma veya su gelişi gibi bir şüphe durumunda, sancı olmasa bile profesyonel tıbbi destek almak için hastaneye başvurulması şarttır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 197 göst.
0 oy
6 cevap 262 göst.
20 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde eda1404 (314 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 293 göst.
7 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Emine314 (227 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 262 göst.
29 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Predateur0421 (16 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,315 soru

24,560,438 cevap

361,433 kullanıcı

...