2 yaşındaki oğluma kışın tuvalet eğitimi vermeli miyim?

+1 oy
462 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (98 puan) tarafından

Kızlar oğlum 2 yasında ama daha tuvalete eğitimi  başlamadım hava soguk  diye sizce  baslamalıyımıyım

-

15 Cevaplar

0 oy
(9,901 puan) tarafından

Başlamadım ben olsam yazın tuvalet egitimi

(98 puan) tarafından

Vala koy yerinde işte ama yazın belicem  3 aylık kardeşi var 

-Reklam-
0 oy
(2,102 puan) tarafından

Bence erken yasta baslamak anneye de cocuga da eziyet hazir hissediyorsaniz baslayin.Ben 31 aylik kisın basladim evler sicak hic sorun olmadi uatune basina işedi temizledim haliyi kaldirdim terlikle gezdik.Yaza hazir hale geldi.Yazin çiş ogreticem diye evden cikamiyor sonra insan 

(98 puan) tarafından

Bende kararsızım inan hala bez takıyorum 2 yasında 3 aylık kardeşi var

0 oy
(3,288 puan) tarafından

Kızıma tam iki yaşında kışın başladım. Bana göre kış daha mantıklı geliyor zaten evler sıcak yaza hazır olsun istedik iyi ki de kış ogretmişiz diyoruz yoksa yazın evden çıkamıyor insan. Birde her çocuk aynı değil çocukta ebeveynler de hazır olmalı canım 

(98 puan) tarafından

Bende kararsızım yazın denicem  bakalım erken mi bilmiyorum ama

0 oy
(9,396 puan) tarafından

Kızımda tam da bu dönemlerde başlamıştım. Bir hafta denedik, ilk günler güzeldi ama sonraki günler her yere yapmaya, yaptıkça da ağlamaya başladı tepki göstermediğim halde. Zorlamadım. Üzmeye gerek yok dedim ve geri bağladım bezi. Bir iki ay sonra tekrar denediğimde bu sefer tamamen başarılı olmuştuk. O da ben de sorun yaşamadık çok şükür. Her çocuk farklı. Deneyebilirsin. 

(98 puan) tarafından

Yazı beklesem diyorum  bnde zaten hava iyiken  dısarda oynuyor

(9,396 puan) tarafından

Sen karar vermişsin zaten canım. Neden sordun ki o zaman

0 oy
(1,418 puan) tarafından

Ben kızıma 27 aylıkken Haziran ayında baslamıstım 

(98 puan) tarafından

Ben de yazıyor denicem

0 oy
(15,085 puan) tarafından

hazırsa başlarsın yazı kışı yok 

(98 puan) tarafından

Denedik ama olmadı bezli  hala

0 oy
(9,436 puan) tarafından

Kış olması önemli değil eğer evin kaloriferliysr tabi

Ama bana göre 2 yaş erken. Kaslarını kontrol edemez daha

(98 puan) tarafından

Evet  ama çiş kaka kelime diyor ama diger  turlu zor

(98 puan) tarafından

Koy yerinde soba var 

(9,436 puan) tarafından

Sobalıysa olmaz üşütür . Yazı bekle ne kaldı zaten 

(98 puan) tarafından

Aynen oyle yapıcam

0 oy
(755 puan) tarafından

Evin sıcaksa yazdan daha iyi oluyor. Kışın zaten evden kolay kolay çıkmıyorsun. Yazın ister istemez insan evde duramiyor. Bende kışın öğrettim. Komsumda benden sonra başladı, halletti.

(98 puan) tarafından

Benim ki soba  vala köydeyiz 

0 oy
(2,974 puan) tarafından

bence yazı bekle...

üşütmesi ayrı sorun olur ama kış günü yatak döşek yıkamak daha çok can sıkıyor. yorgan yıkanınca hemen kurumuyor mesela.

(98 puan) tarafından

Evet koy yerinde zor

(2,974 puan) tarafından

valla şehir merkezinde de zor aynı şey emin olabilirsin 😅 ben şahsen yorgan yıkamamak için kızımın birini gece bezliyorum hala yazın bıraktırcam gece bezini

0 oy
(261 puan) tarafından

Hayir başlama en iyi zaman yaz mevsimi 

(98 puan) tarafından

Yazı beklicem  bakalım vala 

0 oy
(405 puan) tarafından

benim kizim da iki yasinda ablasi gidince oda gitmek istiyor bazen goturuyorum yapiyor buyugunu de kucuk tuvaletini de ben yine de yazi bekliyorum yazin veririm egitimi diye 

(98 puan) tarafından

Bende oyle denicrm  yazın bakalom

0 oy
(1,806 puan) tarafından

Bende Ramazan da kızım 2 yaş oldu actim. Kışın daha iyi hem evdesin hemde çok kıyafet var rahat oluyor. 

Başta zorlanirsin sonra alışırsin

(98 puan) tarafından

Anladım yazın denicem

0 oy
(8,078 puan) tarafından

Rabbimin izniyle bugün 3. Günümüz 😀

Benim yavrum 3 yaşında . Kızım iki buçukta kavradı anladı oğlumun konuşması birAz  yoktu şimdi  binlerce Elhamdülillah iyi artık tuvalete deyince  bir iki kaçıyor  bakalım nasıl gecicek yaza hazır olsun istiyorum . Şimdi evdeyiz yazın kim tutar bizi 😊 

(98 puan) tarafından

İnş atlarım bakalım

0 oy
(570 puan) tarafından

Evin çok soğuk olmuyorsa kış daha iyi bence yazın eve kapancaksin bir yere çıkarken bez taksan başa Sarar o yüzden ben kış daha iyi dedim başladım ama istemiyor benim kızım 

0 oy
(2,306 puan) tarafından

Bence havalar biraz ısınsın benim oğlum oyuna çevirdiği için alt tarafını giymeden geziniyordu evin içinde kacıyodu falan 🤣

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2 yaşındaki çocuğa kışın tuvalet eğitimi vermek zor mudur?
2 yaşındaki çocuğa kışın tuvalet eğitimi vermek, çocuğun fiziksel ve zihinsel hazırbulunuşluğu göz önüne alındığında mevsimden bağımsız olarak mümkündür. Kış aylarında tuvalet eğitimi süreci, kalın kıyafetlerin çıkarılmasındaki zorluk nedeniyle yaz aylarına göre bir miktar daha sabır ve pratiklik gerektirir. Çocuk bu yaşta tuvalet ihtiyacını ifade edebiliyorsa ve kas kontrolü gelişmişse mevsim fark etmeksizin sürece başlayabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kışın tuvalet eğitimine başlarken nelere dikkat etmeliyim?
Kışın tuvalet eğitimine başlarken çocuğun kolayca çıkarıp giyebileceği, beli lastikli veya tek parça yerine alt ve üstü ayrı, kolay indirilebilir kıyafetleri tercih etmek en önemli adımdır. Çocuğunuzun üşümemesi için ev ortamını ideal ısıda tutmak ve tuvalet ihtiyacı hissettiğinde hızlıca yardımcı olabilmek süreci kolaylaştırır. Kışın kalın katmanlı giysiler süreci zorlaştırabileceği için pratik giyim ürünlerine geçiş yapmak süreci hızlandırır.
Çocuğun tuvalet eğitimine hazır olduğunu nasıl anlarım?
Çocuğunuzun tuvalet eğitimine hazır olduğunu, tuvalet ihtiyacını kelimelerle veya hareketlerle belirtebilmesinden, bezinin uzun süre kuru kalmasından ve kirli bezden rahatsız olmaya başlamasından anlayabilirsiniz. Genellikle 18 ile 36 ay arası dönem bu becerilerin kazanılması için en uygun aralıktır. Çocuğunuzun yönergeleri takip edebilmesi ve kendi başına oturup kalkabilmesi fiziksel hazırbulunuşluğunun tamamlandığını gösterir.
Tuvalet eğitimine başlamak için en uygun mevsim hangisidir?
Tuvalet eğitimine başlamak için aslında tek bir mevsim yoktur; en önemli kriter çocuğun psikolojik ve fiziksel olarak hazır olmasıdır. Yaz ayları kıyafetlerin az olması nedeniyle daha kolay bir başlangıç sunsa da, kış aylarında da uygun kıyafet seçimi ve planlı bir yaklaşımla bu süreç başarıyla tamamlanabilir. Önemli olan mevsimden ziyade çocuğun sürece karşı duyduğu istek ve ebeveynin bu süreçte göstereceği istikrarlı tutumdur.
Kışın tuvalet eğitiminde sık yapılan hatalar nelerdir?
Kışın yapılan en büyük hata, çocuğun tuvalet ihtiyacını hızlı gidermesini engelleyen çok katmanlı, düğmeli veya fermuarlı karmaşık kıyafetler seçmektir. Ayrıca çocuğun altını ıslatma korkusuyla sürekli tuvalete yönlendirilmesi baskı yaratabilir. Bu süreçte sabırlı olmak, kaza anında çocuğu azarlamamak ve tuvalet rutini oluştururken dış faktörlerden ziyade çocuğun biyolojik ritmine odaklanmak başarının anahtarıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 522 göst.
10 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde honkiponkitoninok (15,085 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 330 göst.
26 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Doga_DVM (6,090 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 342 göst.
19 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Guuness (1,470 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 484 göst.

Kategoriler

1,513,925 soru

24,689,518 cevap

368,249 kullanıcı