8 haftalık hamileyim, sezaryen sonrası normal doğum olur mu?

0 oy
233 göst.
Diğer kategorisinde (3,232 puan) tarafından

Şu an 8+4 günlük hamileyim daha önce istemediğim bir şekilde sezeryan oldum ben de büyük bir travma olarak kaldı postlarımdan bilenler bilir. 

Sezeryan sonrası normal doğum denemek istiyorum izmir'deyim bildiğiniz devlet şehir veya üniversite hastanelerinde ssvd destekleyen doktor var mı? 

Özel hastanelerde bilginiz varsa paylaşırsanız çok iyi olur ama fiyatlar çok uçuk olduğunu düşündüğüm için haliyle tırsıyorum 

Bir de ssvd doğum yapanlar bilgi verebilir mi

Birde kızım 4 yaşında doğuma kadar 4.5 oluyor 

2 Cevaplar

0 oy
(9,783 puan) tarafından

Ssvd ne demek kız  maalesef son zamanlarda çok zor olmuş haftasına kadar bekliyorlar daha sonra açılma olmuyor suni sancı veriyorlar yine olmuyor riske atmayıp acil sezeryan diyorlar korkutmak istemem ama genel senaryo böyle çok nadir görüyorum olani hatta hatırlamıyorum bile 🤷🏼‍♀️

(2,416 puan) tarafından

Sezaryen sonrası normal doğum yani suda doğum

(3,232 puan) tarafından

Yapan çok var ama zaten olmuyorsa olmuyor demektir . Ama denemek istiyorum 

-Reklam-
0 oy
(2,128 puan) tarafından

Eltim 3.doğumu için ssvd düşündü ama olmadı arada 7 yıl olmasına rağmen doktorlar hayır dedi sezaryen oldu tepecik araştırma ya gitti bide özel bşr kliniğe 

(3,232 puan) tarafından

Buca da oturuyorum Buca doğum evinde de bakıyor hastalarına derken nerede yani

(2,128 puan) tarafından

Buca Seyfi Doğanay doğum hastanesi varmış orda bakıyo 

(3,232 puan) tarafından

Eskiden Buca Seyfi Demirsoy kadın doğum daydı onu söylüyorsun sanırım

Shsgsgsgsg Seyfi Doğanay sanatçı bu arada nasıl bağladın buraya hahahahah 

(2,128 puan) tarafından

Heh işte o hastane ne bilim kız ben öyle aklımda kalmış 🤣

(3,232 puan) tarafından

Hahahahah 😅😅😅😅😅

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryen sonrası normal doğum (SSVD) nedir ve kimler için uygundur?
Sezaryen sonrası normal doğum, daha önce sezaryen ile doğum yapmış bir kadının sonraki gebeliğinde vajinal yolla doğum yapmasıdır. Bu yöntem genellikle önceki sezaryen kesi yeri uygun olan, acil bir tıbbi engeli bulunmayan ve doğal doğum sürecini destekleyen bir sağlık ekibiyle takip edilen gebeler için değerlendirilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
SSVD süreci için hastane seçerken nelere dikkat etmeliyim?
SSVD süreci için hastane seçerken, kurumun acil cerrahi müdahale kapasitesinin yüksek olması ve bu konuda deneyimli bir doğum ekibine sahip olması en kritik faktördür. Hastanenin vajinal doğumu destekleyen güncel protokolleri uygulayıp uygulamadığını ve olası acil durumlarda sezaryene geçiş hızlarını sorgulamak, süreç yönetimi açısından büyük önem taşır.
SSVD denemesi öncesinde doktorumla hangi konuları konuşmalıyım?
Doktorunuzla öncelikle önceki sezaryeninizin nedeni, rahim kesi yerinizin durumu ve mevcut gebeliğinizin risk faktörlerini detaylıca görüşmelisiniz. Ayrıca, doğum eylemi sırasında yaşanabilecek komplikasyonlara karşı hastanenin hazırlık düzeyi, desteklenen doğum yöntemleri ve hangi durumlarda tekrar sezaryene geçileceği gibi kriterleri netleştirmeniz sağlıklı bir plan yapmanıza yardımcı olur.
Sezaryen sonrası normal doğumda dikkat edilmesi gereken riskler nelerdir?
En önemli risk, önceki sezaryen kesi yerinde doğum eylemi sırasında oluşabilecek rahim yırtılması yani uterin rüptürdür. Bu risk oldukça düşük olsa da, yakın takip gerektirir; bu nedenle SSVD denemelerinin mutlaka donanımlı bir hastane ortamında, sürekli fetal monitörizasyon ile profesyonel bir ekip tarafından yönetilmesi zorunludur.
İki doğum arasındaki süre SSVD için neden önemlidir?
İki doğum arasındaki süre, özellikle rahim dokusunun iyileşmesi ve gebelik risklerinin azalması açısından oldukça kritiktir. Genellikle önceki sezaryen ile yeni doğum arasında en az 18 ila 24 ay gibi bir sürenin geçmesi, rahim dokusunun güçlenmesi ve sonraki vajinal doğumun daha güvenli gerçekleşmesi adına uzmanlar tarafından önerilen ideal bir aralıktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 312 göst.
27 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Songülhira (241 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 228 göst.
6 Mart 2026 Diğer kategorisinde Frtnzn (318 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 164 göst.
0 oy
1 cevap 105 göst.
30 Aralık 2025 Diğer kategorisinde 2bebek1anneee (338 puan) tarafından soruldu