Bir miktar altınım var, anneaanneminde 2 3 evi var bana dediki kızım altınların karşılığında sana evin birini veriyim senin olsun hem kirasını alır rahat rahat harcarsin dedi, aklıma yattı da, ama daha eşime söylemedim eşiminde aklinda yaa araba değiştirme yada kardeşiyle dükkan açma niyetinde ama ben vermek istemiyorum. Neden eşler arasında ayrılık olurmu diyeceksiniz, benim açımdan olur çünkü eşim bana bol para veren biri degil, bı ara buhar makinesi alirmisin dedim 10 gün küstü bana ertesi gün düğün vardı bizi evde bırakıp kendi gitti dugune, böyle biri. Bende altinlarimi vermek istemiyorum kira gelse kendim rahat rahat harcarim istediğim gibi. Siz olsanız nasıl yapardınız
Yanlış diyenlerde olacaktır illaki saygı duyarım
Eşler arasında ayrı gayrı olurmu senin paran benim paran olurmu diye bana söylerler.
Bal gibi de olur. Hayatımda hiç çalışmadım. Ama ben birşeyleri kısarak almayarak tutarak yaptıgım altınları neden eşime her istediğinde vereyim. Adamın isteği bitmeski ev ister araba ister arsa ister sonra bunları yükselmek yada ikinci lerini almak ister hepsinde de benden altın alacaksa ben nezaman alltın takacagım veya hayatımı yaşayacagım. Böyle diyenlerin altını veya istedikleri olmadıgından böyle söylüyor. Senin yerinde olsam ev alırım kirasıylada altın yapar koluma takarım eşimlede hiç papaz olmam
Çooook artı👍
🥰
En mantıklısı bu aynısını yapardım ananeme altınları verır evı alır evın kırasıyla altın alır koluma takar cocuklarıma kendıme bırıkım yaparım kocaya verdıgı an elındekınden bıle olur kendı ıhtıyacını tekrardan karsılayamax bıle
🌸
Ananenm böyle bişey teklif etse başta eşim kabul et kabul et der
Araba eninde sonunda alınır . Ev böyle kolay kolay alınmaz. Kiranın kimin aldığının ne önemi var aynı evde yaşoyorsunuz zaten
Abla tavsiyesi ev ilk tercihim araba 2. Tercihim ortak dükkan açmak hiçbir tercihim arasi olamaz..
O yüzden ec alsan dahilll kendi üzerine yaptırıyorsun asla eşinin üzerine yaptırma altinlarin8 sakın ama sakın araba ve iş için verme..
Beb verdim ama eve ihtiyaç yoktu diye
Ben olsam hemen ev alirim bu devirde insanin evi olmalı ve o evden gelen kirayı hem birikim hemde harcamalarimi rahatca yapardim yine altin azda olsa birikim yapabilirdim bu devirde neler neler goruyoruz okuyoruz bi kadin icin bence nimet
Bence ananenizin dediği çok çok mantıklı bir şey. Hayat bu ne zaman ne olucağı belli olmaz bir evinizin olması hem sizi hem çocuğunuzu kurtarır. Ayrıca akrabayla bir iş yapmak her zaman çok risklidir. Yarın öbür gün anlaşamazlar olan altınlarınıza olur. Yazık günah bu devirde kenara gram bile koymak zorlaştı. Lütfen kararınızdan vazgeçmeyin. Benim eşimin izmitte öğrenci evi vardı düğünden altınlarım duruyordu. Dedim satın o evi ev alalım altınları da koyup. Babası kabul etmedi değerlenicek diye. Dedim izmitte 100 değerlenirse istanbulda 500 değerlenir. Valla kavgayla sattırdım. Bodrum kat aldık. 4 yıl sonra da onu satıp üst kata çıktık. Şuan asla yapamazdık öyle bir şey. Babası 1 yıl sonra alnımdan öptü teşekkür etti oğlumu ev sahibi yaptın diye.
Eşin kendine eğlence meşgale arıyor heralde. Araba değiştirmek kardeşiyle dükkan açmak falan🙄 Bu zamanda en mantıklısı ev almak deyin alın evi altınlar sizin zaten.
Yanlış diyen olmaz bence çok güzel bir fırsat gelmis ayağına para senin değil mi ben altınlarımla evi alacağım diyeceksin tapusunu üzerine alacaksın oh mis araba her türlü alınır ki arabanız varmış ortak olayına da ben kardeş bile olsa ortak bişey kesinlikle istemem illa ki sorunlar çıkıyor yani az olsun sadece senin olsun bı şekilde eşini ikna et evi al
O altinlar seninse karisamaz. Evi alırdım. Illa esime yardik edeceksem kiradan yardim ederdim. Boyle firsat bidaha gelmez
Benim altınların bende öyle düşünüyorum böyle fırsat bideha gelmez
aynen bencede . ama baska teyze dayi yokmu yad torun morun. yani ananen sana bu teklifi yapti diye sorun olmazmi. bide anane altini napcak yav merak ettim :) yapion bi hayir altini isteme bari dermisim :)) yinede allah razi oslun
Annem tek çocuk bizde 3 kardeşiz öbür kardeslerimede çok yardımı oldu banada bu teklifi yaptı.
anlarim allah razi olsun ozmaan bu firsat kacirma. sonucta allah gecinden versin zaten altinlar annene ordan tekrar sana donecek birkismi bir bakima oyle yani
Asla vermem bu devirde değil kocama babamın oğluna bile güvenmem ne güzel ev de iyi bir yatırım devamlı geliri var kesinlikle ev
Tşk ederim
Anneannenin evini alacak kadar mı bu altınlar? Sanmam. Gerçek değerinin karşılığını isterse sonra? Eşin evi alır mı? Üstüne ekler mi
Hayır anneannem ne kadar ederse etsin evin birini sana veririm dedi. İstemez anneannem öyle biri değil hem tapusunu vericek benim üstüme
Altının ne kdr ki oda önemli
sembolik olarak altinlari istemis ozaman hani digerleri laf etmesin akrailiginda altin aldim demek icin belkide. bence allah razi olsun . kacirma firsati evide kendi uzerine al. dedigin gibinkiraya veririn esine yardim edeceksen kiradan yardim edersin
Olursa tapu benim üzerime olacak zaten
Önemli değilse kesinlikle ben evi alırım satma amacli kar gutmeden gbimi arkadaşın söylediği gbimi çünkü evler uçuyor o amaçla sordum ben anneme vereceğim tazminat alınca ev alacak başka çocuğu Yok zaten emekliliğe kdr kirasını aliirm sonra naparsnz yapın dedi ama öyle çok altınım yok mesela benim bence eşinn o fikri varsa direk eve yatrrm ben ortak işi sevmem eşin de kısıtlama varsa maddi yönden kendine gelir olur üstüne yaparlarsa
Ama kesinlikle üstüne yaptır erkek milleti güvenme o üstünde olması bile ayrı güven verr erkeğin modu bile değişir kimisi öyle
Benim üstüme olacak olursa. Kardeşiyle de ne yapıyorsa yapsın parası varsa beni ilgilendirmez
Kız 600-700 gram kadar altın lazım en az varsa o kadar ev almak mantıklı tabi
Onkadar yok altın anneannemin durumu baya iyi ne kadar ederse sana veririm dedi.
Eğer ev resmiyette tapuyla gerçekten senin üzerine olacaksa ev almak daha mantıklı... Ben olsam ev alırdım zaten anladığım kadarıyla arabaniz var ortak dükkan açmak bana hiç doğru gelmiyor ortaklık Bir şekilde bozulup küslük olup bir taraf batıyor çıkıyor
Tapusu benim üzerime olacak.
Hiç düşünme o zaman ev al altınlara... Gelen kirayla zamanla altınları yerine koyarsın hemde en azından kendin için bir güvencen olur
Asla verme eşine evi al
Ben olsam senin durumunda tabi
Vermem
O araba alıp sokak gezecek ben evde oturup onu beklerim ha yok öyle bir dünya
Hele ki düğüne seni bırakıp giden birine altın mi
Asla
Aklını kullan
Ev durduğu yerde para demek
Ama araba durduğu yerde bile masraf demek
Kendimden bilirim
İki araba var yemin ederim her gün birşeyi vardır sonuçta araba su yakmıyor
Öyle yok koca verelim diyen olur da
Buhar makinesi almayan kocaya düğüne seni bırakıp giden kocaya kuruş verilmez
Ya buhar makinesi
Lüks değil bir ihtiyaç be
Çok tşk ederim.
Tepkisini merak ediyorum ama söylediğimde ne yapicak. Belkide kabul etmeyecek olmaz diye. Siz olmaz derse ne derdiniz
Tabikide olmaz diyecek
Yada olur ama tapusu benim adıma olacak diyecek
Açıkçası ne derse desin altınlar seninse karardı senin
Ona sadece saygı duymak düşer
Araba mı almak istiyor
Tamam de
Ama benim üstüme de
Bak nasılda kudurur
İstersen dene
Eşin öylede böylede küsüyor
Bir kaç gün küser normale döner
Bak şimdi eşin gerçekten anlayışlı biri olsaydı derdim ki
Karı kocasiniz ver işini görsün derdim
Sen daha tanırsın yazdıklarına göre eşin geçimsiz biri
Çok geçimsiz biride değil şimdi yalan söylemeyeyim. Ama para konusunda biraz cimri eve herşeyi alır yiyecek olarak ama birgün bana sormaz kişisel birşey istermisin eksiğin varmı diye. Elime para çok vermez kredi kartının biri bende ordan ne kadar harcadigimi biliyor buda benim hoşuma gitmiyor. Rahat harcama yapamiyorum. Buda beni rahatsız ediyor. O yüzden o evi alicam ve garantim olucak
ev mantıklı ama böyle aile içi satışlarda eğer anneannenin vefatından sonra mirasçıları dava açarsa evin elden gidebilir, istediğin kadar parasını vermiş ol.
araya 3.bir kişinin girmesi gerekir böyle bir şey olmaması için, anneannen evi birine satacak tapuda görünecek sonra sen ondan alacaksın
Tşk ederim dikkate alicam
Valla ben olsam kesinlikle evi alırdım. Bugün iyisin belki ama yıllar sonra ne olacağı bilinmez. Eşine verirsen altinlari üzerine bir bardak soğuk su içersin. Bir daha da alamazsın ev filan. Arkadaşımın ablası 25 yıllık evliliğini bitirdi. Adam askerdi o şehir senin bu sehir benim peşinde dolandı durdu çalışmadı da. Şimdi ayrıldı ise girdi çalışıyor mecburen. Milletim emekli olacağı yaşta kadın çalışmaya başladı hiçbir tecrübesi yokken zor iş buldu. Eğer evi alırsan hem kira gelirin olur hemde Allah korusun ilerisi için kendini güvenceye almış olursun.
Kesinlikle ev, vala buna yok diyen bi erkek var mıdır bilmem, çünkü ev almak imkansizlasti hem de maliyetinden baya düşüğe gelecek anladığım kadarıyla, bu fırsatı kaçırma senn altınlarına da karışamaz.Tek başına düğüne giden erkeğe de fazla güvenme küs olsanız bile tek gidemezdi yanlış bence.
Tabi ki ev. Araba için asla verme altın biz çok pişmanız yatırım desen değil ve her araba da getir götür yapıyor.
Ben evlilikte kese birliğinden yanayım eşim iş kuracak olsa da veririm. Bir araba aldık sözüm ona eşim alacaktı yetişmeyen yerde altın dolar verdim gerektiği yerde kredi kartını ödedim neredeyse yarı parası benden çıktı. Ama o eşle olan duruma özeldi şimdi ortak iş yapacağım ortak ev alacağım vs diye her hangi bir durum için benden para almayı bırak isteyemezde ilk evlendiğimde kaynanamların TOKİ peşinatı için istemişti çok sert tepki vermiştim sonra zaman geçti o parayı peşinat yapıp biz ev aldık ve eşim sen haklıymışsın dedi
Ne güzel Allah razı olsun. Anneannenden keske benimde öyle bir akrabam olsa... Hemen ver altınları al evi üstüne düşünmen bile hata bı kaç yorumu okudum üstüne de para istememiş ne kadar altının varsa ver demis
1,503,830 soru
24,552,191 cevap
361,026 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın