0 oy
251 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (628 puan) tarafından

Kızlar Şimdi size ben bir şey danışmak istiyorum ben çok güzel bir evde kiralık evde oturuyorum ve aylık şu an 15.000 TL kira ödüyorum Normalde bir sene öncesi Ben kayınvalidemle aynı apartmanda kalıyordum ama aile binasında yaşamak istemediğim için neredeyse iki katı para verip kiraya çıktım Her neyse oturdum ev sıfır kaloriferli çok güzel Sadece konumu Çok da iyi yerde değil ama güzel yani kötü değil Şimdi eşiminalesi benim köyden çıkmıştı ve benim eşimin Şu aralar sürekli zaten köyde işleri oluyor köy ortamında işi çok seviyor bir ay öncesi de kaynım köyde yaşamak istemişti ama benim kayınvalidemler müsaade etmedi ama biz taşınalım dediğimizde de siz taşınabilirsiniz dedi Çünkü kaynımın evi var Ondan dolayı bizim yok Şimdi ben o eve taşınırsam Köydeki bütün eşyalar çıkacak benim kendi düzenim olacak Kendi eşyalarım olacak bir de bizde şey var mesela bayramlarda Özel günlerde köye gittiğimizde orada kalıyorduk ve Kayınvalidem şunu diyor hani biz sizin sınırınızı aşmayız Yani sürekli sizi rahatsız etmeyiz yani Yeter ki siz taşının istiyorsanız taşını ya bu konuda böyle bir sıkıntım yok şimdi Sizce köye taşımak mantıklı mı Bir de şöyle bir şey var İki tane bebeğim var kızlarım var sürekli evdeler ama köy ortamında sürekli dışarıda olacaklar ve orada okulda var Anaokulu da var benim için büyük bir avantaj gibi gözüküyor siz olsanız ne yapardınız ve eşimin bütün Ailesi neredeyse köyde şu an herhangi bir sorunumuz da yok çok şükürler para biriktirmek daha kolay olucak

📊 Tek Seçim
36.8% (14 oy)
63.2% (24 oy)

20 Cevaplar

+1 oy
önce (9,406 puan) tarafından

Köy diyince benim aklıma marketi bakkalı, gezilecek yerleri olmayan, akşamları ıssız olan, inek sağ soba yak böyle bir yer geliyor benim ailemim köyü böyle. Ben kalabalık yerleri severim herşey ayağımın altında olacak. Sen nasıl yerleri seviyorsun bu dediğin köy senin yaşam tarzına uyuyor mu? Eğer cevabın evet ise köy ortamına taşın dediğin gibi çocukların bağda bahçede oynar. 

önce (628 puan) tarafından

Kendimize ait büyük bahçemiz var ama ben tarla bahçe yapmam eşim yapar ben sadece kiradan çıkmak istiyorum 

önce (2,274 puan) tarafından

Orda olunca illaki yapılıyor yanlış anlama ama illaki bir yerde ek atıyorsun köyde iş bitmiyor emin olun 

-Reklam-
0 oy
önce (947 puan) tarafından

Aklın varsa gitme ilerisini düşün kocanda köyü seviyormuş girse daha cikmaz. Çocukların yokmuş senin okulları olacak nasıl git gel yapılacak. Bende benimkine desem köye tasinalim hemen anında yok demez. 

2 küçük bebeğim var 

önce (947 puan) tarafından

Onları düşün kocanı daha çıkabilecekmisin o köyden okulları olacak sonuç da hadi onu hallettin köyde iş güç bitmiyor köye gidincede durmuyor insan 

0 oy
önce (561 puan) tarafından

Kayınvaliden nerde şuan anlamdım köyde mi şimdiki olduğun yerde mi ona göre 

Bir saat uzaklıkta başka ilçede olacak

önce (561 puan) tarafından

Valla akrabalardan uzak durmani tavsiye ederim aslında akrabalar olmasa köy hayatı daha güzel hem kaynanada olmayacakmış oh mis 

0 oy
önce (164 puan) tarafından

Ne kadar uzak olursan o kadar rahat olur kafan. Hem esinin tum akrabalari o koyde. Bayram seyran olacak seni bekleyecekler hizmet icin. Gitsen bir turlu gitmesen bir türlü. Tavsiyem cocuklarin ayaginin altinda dolassin ama kafan rahat olsun.  Otur esinde gitsin gelsin. 

İşte bu yüzden kafam karıştı akrabaları gelip gitmez ama ailesi gelir gider çok uğraşamam 

önce (10 puan) tarafından

Valla gelmez dersin gelirler.

0 oy

Ben geldim pişmanım en basiti ev sobalıysa çok zor sürekli evi aynı ısıda tutamazsın bi oda sıcak diğer taraf lar soğuk çocuklar bi yerde durmuyor.

Eşimin ailesi de normal de çok iyi gürünüyorlar.ama çok akıl veriyorlar baktım huzurumuz kaçıyor mesafe koydum. Ama imkanım olsa burda durmam benim kaldığım yerde market de var okul liseye kadar var ama evi ısıtmak konusunda çok pişmanım geldiğime

Ay böyle ikiye bölündüm resmen ya pişman olursam dşye 

Hatta sabah sen uyurken bi bakmışsın gelmişler ev dağınık yorgunsun neler neler . tecrübe ettiğim için söylüyorum ama yine de sen bilirsin.

0 oy
önce (11,780 puan) tarafından

Gitmezdim gitmemde sınır aşmam dediğine inanmıyorum bayram seyran senin evinde görülür büyük ihtimalle ev bizim kafasında olurlar aman para birikmesin kafam rahat olsun derim 

0 oy
önce (593 puan) tarafından

O işler önce hep öyle olur sonra bir bakmışsın ne sinir kalmış ne duymadığım laf, iş kalmış. Önce iyi gibi olur sonra zaman geçtikçe pişman olursun. Bende eşimin ailesi ve akrabası olmasa köye giderim ama sırf onlar var diye uzak duruyorum. Valla gün gelir kaynanam bile yanına yerleşir sesin çıkamaz.

0 oy
önce (72 puan) tarafından

Ben köyden çıkmak için her türlü rezilliği lafı çektim sizin köy nasıl bilmem ama köy hayatı tam bir rezilik ben olsam asla gitmem    ama  tabi her kes aynı değil belki sizin köy daha güzel insanı daha iyi iyice araştırmadan etmeden gitme bence 

0 oy
önce (27,813 puan) tarafından

E ilk okuldan sonrasi ? Ev onların demek onların insafına kalmak demek bu sefer Bayram seyran deyip onlar size gelir ben asla o sınıra uyacağına inanmam 

0 oy
önce (164,503 puan) tarafından

akilli ol sakin tasinma

0 oy
önce (2,381 puan) tarafından

Taşınma bence canım zordur köy hayatı ya herşeyi iyiki diyor eşim kayinvalidem önceden niye gelmedik şehre yinede sen bilirsin :) 

+1

Ben normalde de çok çıkan biri değilim ama Köy ortamı bize iyi gelecek düşünüyorum 

Anladım canım kendin bilirsin rahatın iyi olursa neden olmasın ki köy :) 

En çok çocuklarım sürekli tv tablet göreceğine toz toprak görecek ondan ister istemez çok istiyorum 

Hm anladım herkes nasıl istiyorsa öyle yapsın bir kere gelmişiz dünyaya :) 

0 oy
önce (684 puan) tarafından

Herkes gitme demiş fakat bana böyle bir teklif gelse ben uçarak giderim uçarak en sevdiğim hayat 27 sene köyde yaşadım 6 sene olacak İstanbuldayım inan fırsat elime geçse 1 dk durmam. 

Eşim de çok istiyor ve ev herşey hazır temiz eşyamı sadece koyacağım

Ev sobalımı gideceğin yerin kışın havası nasıl mesele ben gece üç dörtte sobaya odun atıyorum soğumasın çocuklar üşümesin diye.

0 oy
önce (4,315 puan) tarafından

Ayda 15 bin az para değil senin iki odan elin 5 odasından kat kat hayırlıdır kiracılık gerçekten çok zor eğer düzenli birikim yapabileceğin bir gelirin yoksa o parayı her ay havaya atıyorsun gibi hissediyorsun ben para biriktirmesini bilmem çalışıyorum ama neredeyse saçarım parayı öyle tutumlu bir insan değilim ama yine de kiracılık ne demek annemlerden biliyorum ve hiç sevmem eğer seni zora sokacak eşinle aranı bozacak aile huzurunu bozacak bir durum yoksa sen eşinin ailesinde sınırlarını çizebilen bir kadınsan neden kötü olsun ki taşınabilirsin yani ben olsam taşınırım 

0 oy
önce (4,380 puan) tarafından

Ben gıderdım kızım rahat rahat oynayacak bınadayım dısarda cocuk yok az once marketten gelırken kızım kız cocuklarını gorup anne onlarla oynaya bılır mıyım dedı bende tabi dıyıp orada durdum 2 saat oynadı asırı mutlu oldu anne yıne gelelım mı cok guzel oynadım resmen içime taş oturdu :(

0 oy
önce (16,668 puan) tarafından

Hareketsiz hiçbir ortamı sevmem ben caddeye çıkınca içim açılmalı köyde daha önce zaten yaşamadım birkaç kez gittim daha da gitmem bana göre değil. Sınır falan da korumaz kimse ayrıca on beş bin de çok bir kira değil keyfin de yerindeymiş şeytana uyma deri

0 oy
önce (420 puan) tarafından

Azıcık aklın varsa taşnmazsn , ben köy de yaşadım 9 yıldır İst daym köy de ailem olmazsa ayak dahi basmak istemm 

Köy de iş fln da bitmiyor, 15 bin çok değil 

25 bin bizim kira

0 oy
önce (3,070 puan) tarafından

Şimdi böyle söylerler yarın öbür gün her bahane ile tepenize binerler üstelik ilerde siz köyden gitmek isteseniz bu sefer eşiniz gitmez hiç o toplara girmeyin 2 kuruş için huzurunuzu evliliğinizi mahvetmeyin

0 oy
önce (2,045 puan) tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

Sakin gitme hiç düşündüğün gibi olmuyor 

Bak ben 7 yıl önce ist kurulu düzenim dukyanim herşeyim 4 4luktu kayinpederim illede köy köy diye tutturdu benim sa.lak kocamda evin küçüğü bana düşüyor dedi neyse orda ev yaptırdı bende içimden dedim yaptırsın burası kira depremi felan var en azından batarsak kimseye minnetimiz olmaz orda bir evimiz olur ev bitti yaz geldi bı güzel kavga çıkarıp beni oraya taşınmaya mecbur ettiler 

Sonra akrabalari yok siz 30 yıl önce terk ettiniz niye geldiniz diyip kendi tapulu topraklarından kovmaya çalıştı çok büyük kavgalar çıktı eşime tuzak kurdular Urfa sıcak olduğu için sontaj suyuyla gece sulama yaparsın fişe çıplak fiş bağlamışlar eşim elektrik akımına kapıldı sağlığından oldu  evimiz tarandı aracımız yakıldı sonra çocuklarımı alıp kaçtım ordan dava açtım barışma karşılığı ordan tasinilacak dedim velhasıl kimsenin pis kanı bize bulasmadi neden yazdım biliyormusun eğer biraz istiyorsan Vazgeç paranla rezil olma diye kirada otur borcun olsun sağlığın yerinde kalsin

0 oy
önce (4,051 puan) tarafından

Ben olsam maddi olarak zorlanıyorsam taşınırım ha kaynana sözüne güven olmaz yarın birgün sınırları aşarsa ağzının payını veririm olur biter, cocuklar için de güzel bağ bahçe tabi ben bizim köyden yola çıkıyorum şehire yakın ve okadar da kötü değil kalabalık 

Peki o ev kimin yani sürekli sen kalabilecek misin 

Kayınvalidemin taşınacaktık ama vazgeçtik

0 oy
önce (2,274 puan) tarafından

Bizm iki katlı eviniz var herşeyi var hatta şuan ki evimden fazlası var ama kaynanam yakın suan ses edemiyordum hakliyken bile susuyorum gidersem bir yerde konuşurum kötü olurum onu geçtim eminim eşim değişir köyü çok seviyor o ortamı gidelim desem gider şuan ekstra bir iş için gtmem orda iş güç olursa illa kadın el atacak eşim yardım ediyor çocuklara orda daha zor olacak  seviyorum yerimiz çok güzel okul vs de var büyük oğlum  gurbetlik en çok ona zor o kdr seviyor ki ama artık önünden ben özlemimi göstermiyorm kötü olmaktansa uzak olmayı seçiyorum eltim olacak onlar yüz göz olsun ben sonradan dahil olup mesafeli duruyrm çok seviyorum ama düşününce mantıklı degl kadın için 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 2,158 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 349 göst.
20 Eylül 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Ruhefza (990 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 461 göst.

Kategoriler

1,503,373 soru

24,544,936 cevap