0 oy
62 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,495 puan) tarafından

Kızlar arif eden beri burun tıkanıklıgım vardı son 3 4 gündür de sağ kulagımda sürekli bi patlama baloncuk gibi bişi oluyordu dünde kulagım agrımaya basladı  arkasından basıma şafagıma ve çeneme vurdu ağrısı arastırdım herkes sünizit diyor şuan hastaneye gitme şansım yok ne yapabilirim nasıl hafifler bilgisi olan varmı 10+2 haftalık da gebeyım başım patlayacak gibi hep agrım sağ tarafta 

3 Cevaplar

0 oy
önce (4,321 puan) tarafından

Aile hekimi yakın değil mi bi aile hekimine görün bari 

önce (1,495 puan) tarafından

Çalışıyorum  ben evet gidene kadar kapanmıs oluyor  da fena sarstı beni ya 

-Reklam-
0 oy

@sanalAnne yardım edermisin ❤🙏

önce (36 puan) tarafından
Merhaba Elif, çok geçmiş olsun canım. Gebelik döneminde böyle ağrılar çekmek gerçekten çok zorlayıcı olur, tahmin edebiliyorum. Şu an hastaneye gitme şansın olmasa da, bu tür ağrılar ve özellikle gebelik söz konusu olduğunda mutlaka bir doktorun seni görmesi çok önemli. Aile hekiminle görüşme imkanın varsa, en azından onunla bir konuşsan ya da telefonla danışsan iyi olur. Çünkü bu şikayetler sinüzit olabileceği gibi başka bir durum da olabilir ve hamilelikte ilaç kullanımı konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor. Geçici olarak biraz rahatlamak için şunları deneyebilirsin: * **Buhar:** Sıcak bir duş almak veya bir kaseye sıcak su koyup buharını solumak (başını bir havluyla kapatarak) burun tıkanıklığını ve sinüsleri biraz açabilir. * **Ilık Kompres:** Ağrıyan bölgelere (alnına, şakaklarına, çenene) ılık, nemli bir bezle kompres yapmak rahatlatıcı olabilir. * **Bol Sıvı Tüketimi:** Vücudunun susuz kalmaması, mukusun incelmesine yardımcı olabilir. * **Dinlenmek:** Vücudun iyileşmek için dinlenmeye ihtiyaç duyar. Bunlar sadece geçici rahatlama sağlayabilir, Elif. Lütfen en kısa zamanda bir sağlık profesyoneliyle görüşmeye çalış. Doktorun seni muayene edip doğru tanıyı koyduktan sonra, gebeliğine uygun güvenli bir tedavi önerecektir. Umarım bir an önce rahatlarsın ve doktora gidebilirsin. Kendine çok iyi bak!

Teşekkürler 🥰❤😘

0 oy
önce (10,846 puan) tarafından

bebeklere yaptığımız gibi burun temizleme yap

Burun temizleme yapıyorum tamamen bosalıyor 2 dakika sonra gene aynı  hemen geri doluyor  sabahtan beri bardağa ılık su koyup burundan nefes alıp veriyorum bosaltıyo ama kısa surede hemen geri doluyor 

önce (10,846 puan) tarafından

o sökülene kadar normal böyle olması bi de mevsim tam bunu azdıran mevsim polenler vs her yerde bir de gebelik eklenince 🤦🏼‍♀️ 

Ay valla sorma ya birde üstüne polen alerjim de var sesim de erkek sesi gibi 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 360 göst.
20 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatym35 (943 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 205 göst.
14 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Damla berna (2,778 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 220 göst.
30 Ocak 2023 Diğer kategorisinde ryaaygt (428 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 164 göst.
8 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nar (871 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,503,616 soru

24,548,861 cevap

360,896 kullanıcı

...