0 oy
60 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (9 puan) tarafından

image

oglum 20 aylık ve balgamlı öksürük hırıltısı var. Doktor bu ikisini yazdı ama hiç bir açıklama yapamadı aynı zamanda eczacı da. Budenosin kortizon içerek bir ilacmis ve havayı aldıktan sonra ağzı çalkalayın yazıyor ama oğluma ancak uyurken verebiliyorum. pamukçuk ve mantar olma riskine karşı böyle bir şey deniyormuş. Kullanan var mı yardımcı olabilir mi? Kortizon diyince bı düşündüm. Doktorlar ve eczacılar da işlerini tam yapıp açıklama yapmadığı için araştırmak yine bana kaldı.

2 Cevaplar

0 oy
önce (674 puan) tarafından

O kortizon çok cüz i bir miktarda kana karışmıyor bile apzını sabah da yıkayabilirsin turuncu olanı sabah akşam vereceksin mavi kutuyuda günde duruma göre 8 saatte bi 6 saatte bi 4 saatte bi  verebilirsin tueuncu ile mavi arasında 15dk olması lazım taşikardi yapmaması için fakat dr balgam çiğere indi dedi mi inmediyse mavi olanı verme. 

önce (9 puan) tarafından

Ciğeri indi demedi ama Hafif doluluk var dedi. Bir de vertasol için bir açıklama yapılmadığı için ben sıvıyı direkt döküp o şekilde vermiştim Meğer serum fizyolojik ile karıştırmam lazımmış 3 kere verdim bir şey olur mu

önce (674 puan) tarafından

Ciğere inmediyse verilmez sen tekrar bi git dr açık açık sor nasıl vereyim ne yapayım diye. Sabah öğle akşam şeklinde mi verdin ?

-Reklam-
0 oy
önce (6,691 puan) tarafından

Eczaneden veya medikalcilerden ağız bakım çubuğu alıp onunla karbonatlı su ile temizleyin. Kortizon bronşların açılması için gerekli. Kar zarar gibi düşünün. Allah korusun akciğerin tamamen kapanması mı yoksa cüzi miktarda kortizon alması mı? Geçmiş olsun

image

önce (9 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim haklısınız Dün veremedim neredeyse izin vermedi Bugün vereceğim inşallah

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 132 göst.
+1 oy
7 cevap 405 göst.
0 oy
6 cevap 196 göst.
0 oy
4 cevap 147 göst.
2 Şubat 2026 Diğer kategorisinde nurr001 (4,168 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,503,230 soru