10 aylık bebeğim neden yürümüyor ve emeklemiyor?

0 oy
246 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (290 puan) tarafından

Evimde böyle sevimli birsey var teyzeleri .

10 aylık yürümüyor emeklemıyor yüz üstü durmuyor anca oturuyor haznede düşüyor.

Hep ağlıyor diş çıkarmadı babasını çok sevıyor babasını görünce yanıma gelmek istemıyor ağlıyor dışarıya atmam için yeterli bi sebep mi 😂❤️

Sizinkiler ne yapıyor hiç ?🐣💕

image

5 Cevaplar

0 oy
(9,707 puan) tarafından

bir yaşında bizde de daha yürüme yok babası sağolsun uyandırdı tekrar geçmiyor uykuya🫣🤦🏼‍♀️🤯🤯

(290 puan) tarafından

Ah şu babalar hicte yararları yoktur hep zarar😂😁

-Reklam-
0 oy
(2,893 puan) tarafından

Benim kızım da 10 aylık ama şuan olaylara asla böyle ponçik yaklaşamıyorum. Kızım zindan etti bana hayatı çok ağlayan bi bebek çok çok uyku sıfır beslenme sıfır, hiç yerinde durmaz emekliyor her yeri döküyor saçıyor bir iş açıyor başına muhakkak , yıldım yani hayırlısıyla büyüse de geçse bu günler diyorum.. 

Mesela benim dışımda hiç kimse de durmaz asla babası bile yabancı görse ortalığı yıkar , hiç bir yere gidemiyorum uzun zamandır evde tıkıldım kaldım

Bizde 6 diş var ver 2şer 3er çıkartıyr gerisini sen düşün

(290 puan) tarafından

Maşallah insan geriye dönüp bakınca bu günleri özler eminim benımkısınde tık yok 

Diş cıkartıgı icin huysuzdur belkı benımkısınde tık yok daha 

0 oy
(9,077 puan) tarafından

14.aydayız daha fena koşuyor ne varsa merak ediyor evdeki bütün prizleri açıp kapamaya bayiliyor simdi koltukları çıkmayı inmeyi keşfetti ev hep dağınık 😂 

(290 puan) tarafından

Masallah 🧿

Bizimkinde keşke öyle olsaydı hiç birsey yapmıyor sadece babasını seviyor 😁

Benimde evım dağnık olsaydı keşke 

0 oy
(17,056 puan) tarafından

Sağlıkla mutlulukla büyütün inşallah 🙏 

Bende 4 üne yaklaşmış bi prenses iki buçuğuna girecek bi kıllı oğlan var yatıp kalkıp şükür ediyorum 🥹🤲

(290 puan) tarafından

Allah size bağışlasın anne olmak çok ama çok güzel bazen vicdan azabı çekiyorum 

(17,056 puan) tarafından

Amin hepimizin evlatları 🙏

0 oy
(1,306 puan) tarafından

image

bizdede şöyle bir şey var bir bucuk yaşlarında arkamı dönüyorum sandalye tepesinde koltuk tepesinde kapılar kesinlikle açık bırakamıyorum yemek yemeyi sever oynamayı daha çok sever yemekle akşama kadar peşinde kosturtup durur canları sağ olsun tek
(1,306 puan) tarafından

Valla zamanı durdurabilseydim hiç böyle olmasını istemeden durdururdum

(290 puan) tarafından

Kız oyle deme bu günleri özlersin bak

(1,306 puan) tarafından

Kiz valla küçükken daha iyiydi yedir mamasını ver içsin yatsin şimdi oooooohhhhoooyyy akşama kadar arkamı donemiyorm

(290 puan) tarafından

Ya bir de ben hamilelikten şüpheleniyorum iki çocukla ne yapacağım ben 

(1,306 puan) tarafından

Oov Allah yardımcın olsun bacım yakın yerinde honi bulundur lazım olcak desene yakında 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

10 aylık bebek neden hala emeklemiyor ve yürümüyor?
Bebeklerin motor gelişimi kişisel farklılıklar gösterir ve 10 aylık bir bebeğin henüz emeklememesi veya yürümemesi genellikle normal kabul edilir. Çoğu bebek 7 ile 12 ay arasında emeklemeye başlar, ancak bazı çocuklar emekleme evresini atlayarak doğrudan sıralamaya veya yürümeye geçebilir. Eğer bebeğinizin genel gelişiminde bir gerilik olduğunu düşünüyorsanız veya fiziksel muayenede kas zayıflığı gibi bir durumdan şüpheleniyorsanız mutlaka bir çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanına danışmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde 10 aylıkken diş çıkarma belirtileri nelerdir?
10 aylık bir bebekte diş çıkarma süreci genellikle diş etlerinde şişlik, yoğun salya akıntısı, huzursuzluk ve sürekli ağlama gibi belirtilerle kendini gösterir. Diş çıkarma dönemi her bebekte farklı zamanlarda başlar; bazı bebekler ilk dişini 6 ayda çıkarırken, bazılarında bu süreç 12 aya kadar sarkabilir. Bebeğinizin sürekli ağlaması diş çıkarma sancısından kaynaklanabileceği gibi, farklı bir huzursuzluğun veya gelişimsel bir sürecin işareti de olabilir.
10 aylık bebeklerde otururken devrilme normal mi?
10 aylık bir bebeğin otururken denge kaybı yaşaması ve düşmesi, henüz gövde kaslarının tam olarak güçlenmediğini gösterebilir. Bu dönemde bebeklerin oturma süresi artar ancak hala ani hareketlerle veya destek almadan oturduklarında devrilebilirler. Bebeğinizin güvenliği için oturduğu alanları yastıklarla desteklemek ve yumuşak zeminlerde vakit geçirmesini sağlamak düşme kaynaklı yaralanmaları önlemek adına oldukça önemlidir.
Bebeklerde babaya aşırı düşkünlük ve yabancılaşma neden olur?
Bebeklerde belirli bir ebeveyne karşı aşırı düşkünlük ve diğer kişilere tepki gösterme, 8-10 ay civarında sıkça görülen ayrılık kaygısı veya bağlanma sürecinin bir parçasıdır. Bu dönemde bebekler tanıdıkları ve güven duydukları kişileri daha net ayırt etmeye başlarlar. Babayı görünce diğer kişiye gitmek istememesi veya ağlaması, bebeğin duygusal güven arayışının bir göstergesidir ve genellikle geçici bir gelişim dönemidir.
10 aylık bebeğin yüz üstü durmak istememesi ne anlama gelir?
10 aylık bir bebeğin yüz üstü durmaktan hoşlanmaması veya bunu reddetmesi, genellikle karın kaslarının yeterince güçlenmemiş olması veya bu pozisyonda kendini güvensiz hissetmesiyle ilgilidir. Yüz üstü zaman geçirmek, bebeğin boyun, sırt ve omuz kaslarını geliştirmesi için kritiktir. Bebeğinizi bu pozisyona alıştırabilmek için sevdiği oyuncakları önüne koyarak veya onunla birlikte aynı seviyede oyunlar oynayarak bu süreci daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 327 göst.
0 oy
7 cevap 334 göst.
11 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (3,043 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 339 göst.
0 oy
6 cevap 301 göst.

Kategoriler

1,507,788 soru

24,610,956 cevap

364,084 kullanıcı

...