Kocam babamın yanında çok sıkılıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
729 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (700 puan) tarafından

Kocam babamin yaninda cok uykusu geliyormus. İkisi de birbirine saygili aralari iyi ama kocamla babamin konusacak pek bi konulari olmuyor galiba. babam hep anlatir bir seyler ama kocam sıkılıyor galiba. Bu durumda ne yapacagiz vallahi babamgile gittigimizde kocam sıkılıyor diye hemen kalkiyorum orada fazla durdurmuyorum kocami 

26 Cevaplar

+7 oy
(4,756 puan) tarafından

Neden sürekli erkeklere göre hareket ediyoruz ki? Siz kayınvalidenizle konuşacak çok şey bulamasanız eşiniz de aman benim hanım sıkılıyor diye az gider mi ailesine? Erkekler zerre umursamıyor böyle şeyleri, boşverin sıkılırsa sıkılsın, karısı için çekecek

(4,432 puan) tarafından

👏👏👏👏👏👏 en doğru yorum neden hep kadınlar erkeklere göre hareket etmek zorunda kalıyor eşimse bana saygısı varsa benim için bi kaç saat katlanır yok katlanmıyorsa aynı saygısızlıgı bende ona yaparım

(4,756 puan) tarafından

Teşekkür ederim, bizde düzenin hep erkekleri memnun etmek üzerine kurulu olması yıpratıcı gerçekten. 

(4,432 puan) tarafından

Bunu yıkmak bizim elimizde ama aman huzurun kaçmasın aman sus aman alttan al  aman o erkek diye yetiştirildiği için bi çok insan doğrusunun bu oldugunu düşünüyor ne yazık ki

(9,286 puan) tarafından

Evet bende oraya takıldım eşim sıkılıyor die az oturmak yada gitmemek nedir. 

Konuşacak kaynaşacak insan muhakkak bir konu yada ortak bir yön bulur . 

(700 puan) tarafından

Bana kendisi soyledi cok uykum geliyor buna bir çözüm bulsak diye. Ben de merak ettim acaba benimkilerde mi sorun var yoksa genelde boyle mi oluyor konusulacak seyler az mi oluyor acaba diye dusundum. 

Kocami da dusunurum yani gec saatlere kadar calisiyor evde rahat rahat otursun uyusun dinlensin isterim ben zaten babamgilde sabahtan aksama kadar duruyorum o yuzden kocam gelince bi kahve icip kalkmak sıkıntı degil. 

Yine de soylediklerinde haklisin erkekler bizi bu kadar dusunmuyor

-Reklam-
+1 oy
(6,080 puan) tarafından

Bu çoğu ailede böyle sanırım. 

Bizden de aynı durum var bende bazı şeylere eşim için katlanıyorum bence boş odan varsa bırak eşin uyusun yatsın ben bu şekilde yapıyorum zaten bir gün kalıyor en fazla 

(700 puan) tarafından

zaten gidersek aksam çayina gidiyoruz ben sabahtan gidiyorum ama kocam aksam geliyor oyle 1 gun falan kalmayiz orada gecirdigi en fazla 4 saat ama uyuklayip duruyor ahahaha 

(6,080 puan) tarafından

Ben kalmalı zannettim her ne kadar sohbeti sarmasa da uykusunun geldiğini belli etmeden birkaç saat idare etmeli 

+1 oy
(2,158 puan) tarafından

Benim herif de öyle saygisizliktan başka bişey değil benimki de kafayı telefona gömer dokule kalasica telefonu benim babam bide böyle yedirmeyi falan çok sever damat gelsin yiyelim içelim gezelim kafasinda benimki tam tersi denk geldi hiç bişey yapmayan bıkan oflayip puflayip duran bı damada çattı ben babama üzülüyorum hiç hayal ettiği gibi bı damat olmadı damadı 

(700 puan) tarafından

Hm senin kocanda sorun baban iyiymis aslinda benim de babam sıkıcı gercekten 

+1 oy
(1,390 puan) tarafından

Annesinin babasının yanında böyle sıkılıyor mu oeki 

(700 puan) tarafından

Hayir onlarin yaninda daha cok telefona bakiyor hem konusacak konulari da oluyor daha rahat onlarin yaninda koltuga yayila yayila oturuyor 

(1,390 puan) tarafından

Benim eşimde ailemin yaninda Güler sohbet ederdi ama bir zamanlar taakii kıskanç yılan kaynanam onu doldurana kadar benden eşimi benden ve ailemden soğutmak için herşeyi yapıyor yılan maalesef aileden de kaynaklanıyor olabilir yani

+1 oy
(31,541 puan) tarafından

İdare edecek edeceğiz mecburuz benim babam onun annesi akıl vermeyi kendini övmeyi çok severler alıştık ikimizde idare ediyoruz artık mecburen 

+1 oy
(13,007 puan) tarafından

Babam kocamla konuşmuyo 8 aydır

(700 puan) tarafından

Neden ki ben de kaynatamla konusmuyorum 8 aydir fln. Bu senin icin sorun oluyor mu yani konusmamalari

(13,007 puan) tarafından

Eşim hatalı o yüzden annem babam kocamla konuşmasa bile eşim görünce hatır sorar onlar cvplamaz kocam hatalı bana bişey diyemiyor.

8 ay öncede babamla kocamın arasında pek konuşacak sohbet edecek konuları yoktı zaten babam pek konuşmayı seven bir adam değil eşimde öyle 

+1 oy
(5,188 puan) tarafından

Bende ıkısını ayıramıyorum ıkısının mazılerı derın olunca konuda sakız oluyor 

+1 oy
(9,286 puan) tarafından

Benim babada canı sıkılınca benim kocanın yanına gelir konuşacak biri lazım die 😅

+1 oy
(7,946 puan) tarafından

Eşim babam birbirine aşık galiba 🤪 geçen gece 3 te telefon ile konuşuyorlardı. Babam ile eşim futbol hastası. Maç hakkında konuşuyorlarmış. Maç kritiği yapıyorlarmış 😃Eşimin genel kültürü çok iyidir ve işi nedeniyle ülke politikası hakkında bilgim sahibidir. Babam merak ettiği her şey için eşimi arar saatlerce konuşurlar. 

+1 oy
(34,371 puan) tarafından

Benim babamda çok anlatır ve çok bağırarak konuşur bir de dinlemeyi sevmez hep konuşmayı sever kendisini duyar eşim sohbet edemiyor fazla babamla fırsat vermediği için 😂

(888 puan) tarafından
+1

Ayy bizde de tam tersi bizi anlattın rrsmen :))

+1 oy
(10,162 puan) tarafından

Benim babam hayatta değil maalesef 😢

+1 oy
(1,057 puan) tarafından

Normalde çok iyi anlaşıyolar balkonda beraber sohbet ederlerdi her daim saygılıydı eşim ona direkt elini öperdi babamın gittiğimiz zaman

Ama bizim aramızda geçen şeyler yüzünden bnm ailem ondan onun ailesi bnden nefret etti bışanmaktan da vazgeçtik bundan sonra nasıl olur eskisi gibi olabilirler mi bilmiyorum bn şahsen onun ailesine eskisi gibi olamam 

+1 oy
tarafından

biz eşimle kacarak evlendık ne esım babamı gordu nede babam esımı telefonda kavga ettıler 2023 yılından berı konusmuyorlar bakalım nolcak 🤷‍♀️

+1 oy
(1,912 puan) tarafından

Valla bacim bende dertliyim benim bi babam var bak 29 yasindayim ben kendimi bildim bileli film delisi yemek yer wcye gider namaz kilar film izlerdi simdi bi de telefon cikti tiktok izliyo adamla sohbet edemezsin bunu da marifet zannediyo az konusurum ben diyo ve bunu kendi bi yere gitse de yapiyo evine misafir gelse de yapiyo annem kac kez kustu bizimle sohbet etmiyosun diye beni hic arayip sormaz asla mecbur kalmadikca aramaz evime gelmez gitsek iki kelam etmez babanem demans hastasi 1 senedir tanisi var 1 senedir onu ariyo bi onu da cok aradigini sanmiyorum dukkan calistiriyo babam gecen dukkana gittik Allahtan annem vardi bi kosede oturdu yanimiza bile gelmedi kadir gecesinde esim goruntulu aradi kandilini kutlayim diye telefonu acmadi geri de donmedi annem kizmis unuttum demis bayramda gorustuk esim konusmaya calisiyo cevap veriyo bitti kayinbabamlara gittik kayinbabam konusmasa konusmuyo o da kisa kisa cevaplar bende esime ve ailesine karsi cok mahcup oluyorum onlarda kendilerinde yargiliyodur hakli olarak ama huy olmjs artik napiyim bende esime hic bi zaman gidelim demiyorum annem evdeyse esim isterse gideriz o gidelim demeden yola dusmem o isterse de annemin oldugu zaman giderim ki sikilmasin bari 

+1 oy
(6,062 puan) tarafından

Büyük büyük dedelerimiz amca oğlu akraba sayılıyoruz da sever annemi babamı sohbet ederler araşırlar canım 

+1 oy
(9,734 puan) tarafından

Kocayı goturmucez en iyisi orda surat aşıp oturcaklaeina evde tiktok izlesin daha iyi

+1 oy
(87 puan) tarafından

Benim babam konuşmayı hiç sevmez eşimde öyle ikiside sessiz insanlar bize geldiklerinde biz annemle çocuk odasında oluyoruz genelde oğlum bırakmıyor annemi eşim mesaj atıyor yanıma gelsenize çok sıkıldım diye😂bende diyorum sen çok konuşuyorsun sanki diye eşim hep der baban hiç konuşmuyor diye yapısı öyle yapacak birşey yok

+1 oy
(87 puan) tarafından

Benim babam konuşmayı hiç sevmez eşimde öyle ikiside sessiz insanlar bize geldiklerinde biz annemle çocuk odasında oluyoruz genelde oğlum bırakmıyor annemi eşim mesaj atıyor yanıma gelsenize çok sıkıldım diye😂bende diyorum sen çok konuşuyorsun sanki diye eşim hep der baban hiç konuşmuyor diye yapısı öyle yapacak birşey yok..

+1 oy
(2,930 puan) tarafından

kocan çocuk değil ki habire eğlendirilsin elbette sıkılabilir ama idare edecek

sen kaynananla sohbet ederken çok mu eğlebiyorsun?

ben erkeklerin bebek gibi mutlu edilme çabalarını anlamıyorum 

+1 oy
(187,456 puan) tarafından

bizde durum farkli bazen baba ogul gibiler bazen 40 yillik kanka gibiler ama cogunlukla fazla samimiler 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin babamla vakit geçirirken sıkılmasını nasıl engelleyebilirim?
Eşinizin babanızla iletişim kurarken sıkılmasını engellemek için ortak ilgi alanları bulmaya odaklanın. İkisinin birlikte yapabileceği bir hobi, ortak bir dizi veya spor müsabakası izlemek gibi aktiviteler buzları eritmeye yardımcı olur. Ayrıca babanızdan, eşinizin ilgi duyduğu konular hakkında da konuşmasını nazikçe rica edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınpeder ve damat arasındaki iletişimsizlik nasıl aşılır?
Kayınpeder ve damat arasındaki iletişimsizlik genellikle kuşak farkı veya ortak paylaşım eksikliğinden kaynaklanır. Bu durumu aşmak için ikisini de rahat hissettirecek kısa süreli ve kaliteli zaman planlamaları yapın. Çok uzun süreli ziyaretler yerine, kahve içmek gibi kısa ve odaklanmış buluşmalar iletişimin kalitesini artıracaktır.
Kocamın babamın yanındayken uykusunun gelmesi neden olur?
Eşinizin babanızın yanındayken uykusunun gelmesi, genellikle sıkılma veya entelektüel olarak bir paylaşım alanı bulamama kaynaklı bir savunma mekanizmasıdır. Pasif bir dinleyici konumunda kaldığında zihni uyarılamadığı için uyku hali tetiklenebilir. Bu durumu çözmek için eşinizi sohbetin içine dahil edecek sorular sorarak onu aktif dinleyici konumuna getirebilirsiniz.
Eşimle babamı kaynaştırmak için neler yapabilirim?
İkisini kaynaştırmak için üçüncü bir kişinin dahil olduğu, gerilimi düşüren ortamlar yaratın. Örneğin, dışarıda bir yemeğe çıkmak veya ailece gidilecek bir etkinlik, ikili arasındaki göz temasını ve zorunlu sohbeti azaltarak baskıyı hafifletir. Babanıza eşinizin özel alanlarına saygı duyması gerektiğini, eşinize ise babanızın sadece anlatmak istediğini hatırlatarak bir orta yol bulabilirsiniz.
Aile ziyaretlerinde eşimin sıkılmaması için ne kadar süre kalmalıyız?
Aile ziyaretlerinde eşinizin sıkılmaması için ziyaret süresini eşinizin tahammül eşiğine göre ayarlamak en mantıklısıdır. Eğer iki tarafın ortak bir konusu yoksa, ziyaretleri 1-2 saatlik kaliteli görüşmelerle sınırlı tutmak, eşinizin sonraki ziyaretlerde daha istekli olmasını sağlar. Ziyareti kısa tutup verimli geçirmek, uzun süreli gergin bekleyişten çok daha sağlıklıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 305 göst.
+2 oy
6 cevap 652 göst.
11 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Aniskomhakli (1,535 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 273 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (16,378 puan) tarafından soruldu
+2 oy
34 cevap 1,307 göst.
3 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,706 soru

24,672,803 cevap

367,361 kullanıcı

...