Selam kızlar bnm geceden beri şekerim ortalarda ama şimdi kahvaltıdan sonra 1 dilim tatlı yedim bu kadar yükseleceğini bilmiyordum acile gitmelimiyim acaba şuan 210 çıktı çok korkuyorum gebelik haftam 27
210 sekere acil ne yapabilir benim 350 400 ü geçince bile gitmedigim oldu suan hamileyim bazen insüline ragmen 200 oldugu oluyo 😂 yani yüksek degil tatli yemissin normal
Gebeliktemi 450 çıktı bnm bu haftalarda tehlikeli dedi doktor şuan git gide yükseliyor ilk defa böyle oldu çok korktum
Hayir tabiki gebelikten once insulin vurmadigim icin yüksekti 500 oldugunda bile acile gitmedim. Gebelikte 250 bile oluyo sadece son günlerde şeker hep yüksek olursa bebeğin kalbi durabilir allah korusun ben insulin kullanıyorum şuan 200 oluyo bazen 250 300 olursa kork acil bisey yapmaz hem dahiliyeye gideceksin
Ay Vala çok korkuyorum ya son aylar ya doktorum suyun kanaman olursa gel dedi aslında haklısın acil bakmaz ya kaç kere farklı sebeplerden gitim müdahale etmediler
Korkma canım 210 cok yuksek degil acil öyle ya diyet listen yok mu canım senin
Diyet listem var insülinde kulanıyorum kahvaltı yaptım Bi parça tatlı yedim hızla yükseldi sensör kulanıyorum birden alarm çalınca çok korktum ya
Okadar yüksek değil annemin 430 çıktı yiende gitmedik limonlu su falan iç düşer
Gebelik var ya o yüzden şekerim de var tansiyonumda limonlu su içersem tansiyonum çıkacak
Kendini iyi hisstemesen gidebilirsin canım tatlı yediğin için olabilir
Hayır canım limonlu su tansiyonu düşürür yükseltmez
Limonlu şu iç hemen. Eğer riskli gebeliğin yoksa bir saat yürüyüşe çık bol bol şu iç. Düşer bir kaç saate. Akşama da karbonhidratsız tavuklu ya da köfteli salatalı bir öğün hazırla. Ama mutlaka suyu bol iç.
Evet su içiyorum şuan yavaş yavaş düşüyor Bi an 210 görünce korktum ama düştü çok şükür sağolasın
Şekerin yükseldiği için ilerleyen saatlerde doymama hissi ya da tatlı yeme hissi gelebilir. Onu atmak için bol bol hareket et yürüyüşe çık. Sadece şu içmek yeterli olmaz. Sen sağol dikkat kendine. Benim iki gebelik de gebelik şekeri yle geçti. Somtasında kalıcı oldu. Tatlıdan ve karbonhidrat tane olabildiğince uzak dur bol hareketli bir yaşam şekli oluştur ki kalıcı olmasın.
Evet gerçekten çok sıkıntılı bir durum ilk çocuğumda şekerim vardı gebeliğe bağlı ama diyet yaptım sadece ölçmedim bile doktor gerek görmedim dedi ama bu gebeliğimde hep insülin hem de diyet yapıyorum ölçümleri de düzgün olmayınca sensör takıldı ama çok haklısın ben ilk çocuğumu doğurduktan sonra hiç dikkat etmedim malesef o yüzden bunda yüksek çıkıyor galiba
Neden tatli yedin o zaman
Benimde gebelik şekerim vardı 218lere çıkmıştı diyet ve insülinle ilerledim zaman zmaan çıktı tabiki onuda yemekten 15 dk sonra evi toplayıp süpürerek düşürdüm yani hareket etmen lazım mutfak topla mesela yada işin gücün yoksa evde yürü dışarı. Çıkma ihtimalin varsa çık yürü
Evet bende öyle düşürüyorum hemen su süt yoğurt ne bulursam yiyiyorum zaten ilk defa 210 gördüm o yüzden öyle korktum birden bebeğim hareket etmeseydi hemen hastaneye gidicektim ama çok şükür hareket etti
Şükür canım korkma Allah yardımcın olsun
Arada olan bir şey ise, ne yediğini ve neyin sebep olduğunu biliyorsan, böyle yüksek çıksa dahi korkmana gerek yok. Düşürmek için su içip, yoğurt yiyip, yürüyüş yapabilirsin.
Fakat bunu sürekli yapma. Bir dilim tatlı çok fazla. Arada 1-2 çatal yenir ama, sonra düşürürüm deyip de sürekli dilim tatlı yememelisin.
Evet canım çok çekti Bi dilim yedim ama hemen 1 saat içinde yükseldi o sırada duşa girdim bilmiyordum o kadar yükselmiş çıktım baktım alarm üst üste çalıyor ay çok korktum işte bu haftalarda doktorum dedi Dikat etmezsen erken doğum vs olur dedi o yüzden çok korktum
Yemek yedikten 2 saat sonra ölçüm yapılıyor. Hemen ölçtüğün için yüksek olması normal. Ama dikkat et bundan sonra. Doğumdan sonra bol bol yersin istediğini.
Evet doğumu 4 gözle bekliyorum hayırlısıyla Bi doğuma kadar kendimi tutsam iyi olur aşırı derecede aşeriyorum ya
Tatlıyı yiyip hemen ölçtüysen yüksek olur 2 saat sonra ölçmelisin birde yüksek sayılmaz 210 tokluk üstelik tatlıyla
Yok sensör ölçtü yaklaşık 1 saat içinde hızla yükseldi ay sorma çok korktum
1,502,836 soru
24,537,816 cevap
360,348 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın