Bana kötü davranan akrabamı evime kabul etmeli miyim?

0 oy
367 göst.
Diğer kategorisinde (384 puan) tarafından

Kızlar yaz tatilinde ailemi görmeye memlekete gitim dönüşte uçakla gelicektim o ara eşimin yakın akrabası vefat eti eşimde yanıma geldi İstanbula dönen arabaların Bi çoğu boştu oda dedi kuzenimin arabasıyla birlikte döneceğiz malum bnmde eşyam çok vardı masraf olmasın diye kabul ettim  biz yaklaşık 20 saat boyunca yol. Geldik eşim yol boyunca arabayı kulandı  ve haliyle baya yoruldu kuzenide evimize gitmemize izin vermedi evimizde 1 2 saat uzaklıktaydı  o akşam orda kaldık adamın karısı laf arasında bana şey dedi ay aman burda ilişki falan yaşamayın evinize gidince yaşayın falan dedi ben tabi şok yorgunum zaten ne diyeceğimi bilemedim olurmu abla öyle şey dedim yok yok şaka dedi sustu neyse yemek geldi yemek yiyecektik yani o kadar yol geldik kadın bize dünden kalan yemekleri ısıtı yorgundum falan dedi daha önce bnm evime Bi kaç defa geldi o kişi ama ben asla yemeksiz göndermedim bayat yemeğide asla misafirim vermem neyse buradaki  şey  onun bayat yemek falan vermesi değil ilk defa onun evine gitik  ve o da bana ve eşime böyle davrandı sanki her zaman gidecekmişiz gibi  yaptı o günden sonra hiç gitmedik evide zaten uzak ama bugün adam kocamı aramış demiş gelip çay içip gideceğiz diye eşimde diyo illa yemek yap. Bilmiyorum ki çok kararsızım sizce yapsam mı  ama kadının o zamanki tavırları gerçekten çok zoruma giti bnm evime geldiğinde çok güler yüzlü çok samimi karşıladım ama o neden böyle bir şey yaptı anlamadım 

8 Cevaplar

+3 oy
(84 puan) tarafından

Bence size nasıl davranıldıysa aynı şekilde davranın.Bu kendize olan saygınızdır çünkü başka bir zaman yine gelmek isteyecekler yine aynı durummu olacak.İnsan çok yorgun bile olsa binbir çeşit yemek mi yiyoruz normalde en basitinden fırına bir tavuk at taze olsun düşünerek yapılmış olsun.Adam bide çaya geleceğiz demiş eşiniz yemek diye tutturmuş kendi yapsın o zaman 

(384 puan) tarafından

Evet ben artık mesafe koyucam kadın için ilk defa ona misafir olmuştuk eşimde çok bozuldu ama kocası o kadar iyi bir insan ki gerçekten anlatamam ne zaman arabasını istesek ikiletmez sizin arabanız der hiç lafını bile etmez Vala ama karısı sanki ona mecburmuşuz gibi davranmıştı bize gerçekten sabahı zor etim o gün Rabbım kimseye muhtaç etmesin bizi 

(84 puan) tarafından

Amin gerçekten Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin... Eşi dünyalar iyisi bile olsa hâlince siz kadınla muhatap olacaksınız, bazı insanlar cidden kötüdür gerek bakışı gerek sözü kötüdür yani yinede bu size yansıtmış içten pazarlıklı olsa daha kötü boşverin herkes yerinde sağolsun sizden önemli değil mesafe en iyisi bence 

(384 puan) tarafından

Aynen öyle Vala. Hep derim gerçekten inşallah hep içi dışı bir insanlara denk gelelim ufak bir görüşmede olsa gerçekten bu çok önemli Vala 

(84 puan) tarafından

Amin cümlemiz inşallah🤲🏻

-Reklam-
+2 oy
(799 puan) tarafından

Kadının yaptığı çok ayıp demekki misafire nasıl davranacağını daha ögrenememis ama eşinizin kuzeni size iyi davranmış yani onun eşinin yaptığı hatayı ona mal etmem bence yemeğinizi yapın güzel bir şekilde ikramda bulunun ama o bayana karşı mesafeli oldugunuzu belli edin.

(384 puan) tarafından

Evet çok haklısın kocası gerçekten çok iyi bir insan bnm eşimde zaten o yüzden yemek yap dedi karısı için değil de daha çok kuzeni için zaten kadının o davranışlarına bende şok oldum sorma 

0 oy
(21 puan) tarafından

Kadının sana yaptıklarını eşine anlattın mi

(384 puan) tarafından

Evet söyledim oda dedi işte baksana kocası ne kadar iyi bir insan ama işte keşke iyi bir eşe denk gelseydi de  böyle hareketler etmeseydi

0 oy
(30,534 puan) tarafından

Hak etmiyorsa yapılmaz ama eşi iyi biri sizi memleketten getirmiş evinde misafir etmek istmeis bazen iyi insanlar iyi insanlara denk gelmiyor. Ben yine de onunla muhatap olup onun seviyesine inmezdim aşırı abartmadan nromal bir yemek sofrası kurulur bence 

(384 puan) tarafından

Evet kocası gerçekten çok iyi bir insan  ama karısı için aynı şeyi düşünmüyorum   eşim dedi kuzenim için yemek yap çok sever çünkü en ufak yardımda baş ucumuzda hemen çok yardımcı olur gerçekten   işte insan bazen iyi insana denk gelmiyor malesef 

0 oy
(16,284 puan) tarafından

Ne gördüysen o evde aynısını yap bayat tatlı al hatta onu koy önlerine yazık ya bir çorba kaynatmak niye bu kadar zor geliyor insanlara ayrıca sana dediği o şey ne kadar ayıp keşke hemen çıksaydınız o evden. Eşine de soyle bence bu ilk ve son kabul edişi olsun bir daha geleceğiz dedikleri zaman kabul etmesin terbiyesiz kadın 

(384 puan) tarafından

Ay sorma bnm o sırada eşim uyumuştu çok yorgundu bende çok istedim evime gitmeyi o gece gerçekten sabahı zor etim  ama kocası gerçekten çok iyi bir insan ne zaman eşim arabayı istese hiç tereddüt etmeden verir hemen ama karısı sanki biz ona muhtacız mecburuz gibi davrandı sabah kalkar kalkmaz eşime dedim kalk gidelim kahvaltıda etmeyelim kuzeni kahvaltıyı zorla verdi Vala dedi kalın 1 kaç gün ay içimden dedim  Allah korusun 

0 oy
(4,619 puan) tarafından

Kadın dengesizmiş baya. Yaptığı uyarıya bak tövbe estağfurullah. Adamın size baya iyiliği olmuş, o yüzden fazla abartmadan yemek yapılabilir bence. 

(384 puan) tarafından

Evet gerçekten  yok yemek yaptım zaten şimdi aradı 1 saat sonra gelicez dedi adam gerçekten çok iyi bir insan  ama işte karısı böyle işte 

0 oy
(2,138 puan) tarafından

Bu nasıl bir seviyesizlik ve densizlik ne biçim bir konuşma Kusura bakma ama ben çok sinirlendim kadına   yerinde olsam asla muhatap olmam görüşmem mesafemi koyarım dengesizin biri demek ki

(384 puan) tarafından

Evim uzak zaten pek muhatap olmuyorum çok şükür ama eşi bizim burda çalışıyor  o yüzden bayram gezmesine getirmiş karısını ama kadın çok fena 

0 oy
(8,987 puan) tarafından

Bence o kadının zekadında sorun var karı koca arasında yaşanan özel durumu bizde yaşamayın demek de nedir yani herkes bilir nerde ne yaşayacağını ben olsam bir daha gitmem evimde kabul etmem eşime söylemiş olduğu bu edepsiz lafı söylerim 

(384 puan) tarafından

Öyle Vala  yetişkin insanlarız çocuk gibi uyarması o kadar zoruma giti ki gerçekten  

İşte onun eşi çok iyi o yüzden yemek yap dedi  yoksa oda çok rahatsız oldu kadının öyle demesinden 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Misafir ağırlarken nezaket kuralları nelerdir ve nasıl davranılmalıdır?
Misafir ağırlarken nezaket kurallarının temeli, konuğun kendini evinde hissetmesini sağlamak ve ona özen göstermektir. İyi bir ev sahibi, misafirine geldiği zaman dilimine uygun taze yiyecekler ikram etmeli, samimi bir karşılama yapmalı ve konuğunu rahat ettirmek için gerekli fiziksel ortamı hazırlamalıdır. Saygı ve empati, sağlıklı sosyal ilişkilerin sürdürülmesinde en kritik iki unsurdur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Misafire karşı kaba davranışlar sergilenmesi ikili ilişkileri nasıl etkiler?
Misafire karşı bayat yemek ikram etmek veya uygunsuz söylemlerde bulunmak, karşı tarafın kendisini değersiz hissetmesine ve güven kaybına yol açar. Bu tür davranışlar, sosyal mesafenin artmasına, samimiyetin zedelenmesine ve ilerleyen süreçte iletişimin kopmasına neden olabilir. İlişkilerde karşılıklı nezaket, bağın devamlılığı için en temel kriterdir.
İstemediğim halde evime gelmek isteyen misafire nasıl hayır denir?
Evine gelmek isteyen ancak daha önce olumsuz deneyim yaşadığınız birine hayır demek için dürüst ve nazik bir üslup kullanmak en etkili yoldur. O an için uygun olmadığınızı, işlerinizin yoğun olduğunu veya ev ortamında ağırlamaya hazır hissetmediğinizi belirterek sınırlarınızı çizebilirsiniz. Kendi huzurunuzu korumak adına bu tür geri çevirmeler sosyal ilişkilerde gayet doğal ve kabul edilebilir bir haktır.
Misafirlik adabında karşılıklı saygı ve samimiyetin önemi nedir?
Misafirlik adabında karşılıklı saygı, ev sahibinin emeğine ve misafirin zahmetine değer verilmesi üzerine kuruludur. Samimiyet ise içten bir karşılama ve özenle sunulan ikramlarla pekiştirilir; bu dengenin bozulduğu durumlarda iletişim çatışmaları yaşanması kaçınılmazdır. Kalıcı ve huzurlu dostluklar, her iki tarafın da birbirinin sınırlarına ve konforuna gösterdiği hassasiyetle korunur.
Zoraki misafirlik durumunda stres nasıl yönetilir ve ne yapılmalıdır?
Zoraki misafirlik durumunda stresi yönetmek için duygularınızı bir kenara bırakıp süreci en az etkileşimle ve kısa sürede tamamlamaya odaklanmalısınız. Kendi evinizde olduğunuzu unutmadan, nezaketi elden bırakmadan ancak mesafeli durarak süreci yönetebilirsiniz. Eğer bu tür durumlar sürekli hale geliyorsa, açık bir iletişimle beklentilerinizi ve rahatsızlıklarınızı uygun bir dille paylaşmak çözüm odaklı bir adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 611 göst.
22 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Sihirlimom (7,035 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 647 göst.
11 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Ummebrarvehira (1,169 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 380 göst.
10 Şubat 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Amour (1,760 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,835 soru

24,611,537 cevap

364,102 kullanıcı

...