Bizde genelde işkembe,mumbar kaburga dolmasi tavuk dolmasi,etli kuru fasulye ,et haşlama bu tür yapilir hep etli olcak😂😂tatlida baklava veya şerbetli ve sütlaç olur.
O dediğin işkembe, mumbar bunların kokusundan dahi midem bulanır, asla tahammülüm yok kız senin nasıl var 😃😃Ben bayrama özel yemek yapmıyorum eşimin tarafında Allah tan o gelenek yok. Ben sadece baklava yapıyorum yetiyor.
Bana gelen giden olmaz ben kafama göre yapmıyorum o yüzden 😅yaprak sarması, sigara böreği, sütlaç, haşhaşlı revani
Kuru fasulye pilav sarma hosaf
Guzelmis canim dogulumusun sende
evt Bitlisliyim
Hatirladim konusmustuk daha once
bizimkide sarma pilav kavurma ve corba 🥺🥹 yani bi zamanlar boyleydi 😥
Ah canim sevdam:(
Baklava açacak yarın o kesinde pek gelenin olmaz zaten ailelerle bağlar kopuk saa sararom biraz yemekte kafama gore
Simdiden afiyet olsun canim
Bamya çorbası, şu böreği, etli yaprak sarması, konya pilavıdır ama bizim çekirdek aile iç anadolu ve Karadeniz karışımı olduğu için keşkek falan oluyor bazen de:)
Masallah cankm her cesit var
Tatlıda da bir et ilavesi bekledim ama şerbetli yazmışsın 😁
Zeytinyağlı yemek olunca, yemek yok mu diyen aile bireylerime selam olsun 🙂↕️
😂😂😂sizde etcil misiniz
Babam ve abim, annem de sayılır. Zamanında çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşan insanların, damak zevki de daha çok et üzerine oluyor. Çok yadırgamıyorum o yüzden 😌
Biz hic hayvancilik ile ugrasmiyoruz ama sulu yemege bile et katariz😂gecen sade yaptim esim hemen et neden koymadin diyo
😅Ben de et sevrim de, bu kadar da değil ya.
Karar veremedim daha keşke bende mumbar işkembe yapmayı bilsem annem çok güzel yapardı 🥲
Ahhh canimmm nerelisin, annen hayatta degilmi:( bende yeni evliyken bilmiyirum simdi ustasi oldum basit aslinda dene
Çok şükür evet hayatta canım ben Ağrılıyım bizim ordada çok yapılır annem uzakta ama ben Eskişehirdeyim😐
Allah basindan eksik etmesin insllah canim,bidahaki bayram gidersin belki yapar sana
İnşallah canım amin cünlemizinkini🤲🥲
Sarma yapılır güveç pilav bize gelen cok olmaz gelse bile yemek yemezler çok oturmazlar kendimze göre yaparız tatlı olur
Afiyet olsun canim simdiden
Teşekkür ederim bacım şimdiden hayırlı bayramlar 🍬🍬🍭
Antepli olarak yuvalama sarma dolma sütlaç kurabiye falan yapılır bayramda ben annemelree olacağım için yapmam orda yiyoruz
Ohhh ne guzel bol berketli olsun insallah
Yapabilirsem sarma sütlaç ve ikinci bir tatli o değişiyor ( not baklava açamıyorum) bir de bayram sabahları paçanga böreği yapıyorum kahvaltıya
Eline saglik canm ,afiywt olsun simdiden ,bende acamiyorum ama esim cok guzel aciyor 😂genelde baklavayi o yapar
Kimse gelmez kendimize bunlar
Kuşlar benide alin 🤣
Keşkek haşaşlı çörek
Bekarken hep akrabalarımız da yaprak sarması su böreği baklava olurdu pek sulu yemek olmazdı her gittiğiniz evde böyle olduğu için pekte yemeğe yer kalmazdı evlendik eşimin tarafında da böyle şeyler olmaz sulu yemek yaparlar genelde gerçi 5 yıllık evliliğimiz de daha 2 veya 3 kez bayram gezmişizdir kaynanam da keşkek yaparak sarma börek baklava yapar
Kavurma pilav soğan dolması yaprak sarması tatlı da baklava bide dün kürt ekmeği deriz lavaştan kalın yuvarlak ekmek yaptık ağız tadıyla yemek nasip olsun inşAllah
Sarma tatlı sütlaç verilir genelde gidene canım
Baklava , şah pilav bizde bu kadar yarın yapacaklarım. Birde bir dus salatasi falan yaparım
Kuru fasulye, bulgur, et ve kayısı hoşafı olur bizim menüde. Bayram günü kalabalık olmuyor mu? O kadar kişiye mumbar iskembe nasıl yetişir.?
Su boregi yayla corbasi bamya sarma dolma baxilari nohut yemegi yapiyor. Keskek cok yailiyormus merak ettim nasil bir sey acaba. Sutlac cnm cekti
Kimse gelmiyor canım zaten sarma pişiririm baklava yeter börek yapardım ama geçen gün yaptım yedik 😍🌹🥰
1,502,773 soru
24,537,052 cevap
360,302 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın