Kızlar bayrama ne tatlı yapacaksınız. Geçen sene baklava yapmıştım ama bu sene hamileyim. Şekerpare ya da Gül tatlısı yapsam basit mi olur. Hiç karar veremedim, siz karar verdiniz mi?
Gurbetteyiz, binadan da kimse gelmez. Kendimiz için portakallı irmikli şerbetli tatlı yapacağım.
Gül tatlısı daha iyi
Benimde sadece kendi ailem gelir. Eşimin ailesinde küçüğe bayramlaşma yok. O yüzden az da olsa yapmak istiyorum, tatlısız olmaz bence
Biz de gurbetteyiz ama burdaki arkadaşlarımızla ailecek buluşuyoruz. O yüzden baklava ve şerbetli muhallebili bir kadayıf tatlısı da yapıcam inşallah.
Teşekkür ederim ama baklava düşünmüyorum ki, hamileyken uğraşmak istemiyorum daha doğrusu
HHaklısın canım. Ben de hazır yufka yla yapıcam zaten benim bücürlerle ben de açamam. Bir de kaymaklı şöbiyet var yine hazır yufka yla yapılıyor bak sana tarifine çok güzel oluyor gerçekten.
Gül tatlısı 🫠 Aypare ve saray sarması düşünüyorum.
Ayparede olabilir aslında, teşekkür ederim
Trileçe yapmaya karar verdim ben
Hiç yapmadım o yüzden riske girmek istemiyorum. Olmazsa rezil olmak var işin ucunda
Olmayacak bir şey yok ki ama biraz uğraştırıyo keki ayrı yap ıslatma için sütü ayrı muhallebi ayrı üstüne karameli derken :D ama cidden çok güzel kesinlikle tavsiye ederim yapmak istersen bılmen gereken detayları yazarım
Bence bayramın asıl tatlısı baklavadır. Şekerpare ve gül tatlısı bence olmaz basite kaçar. Hazır yufkadan yapabilirsin baklavayı
Basit olsun istiyorum bende, sonuçta kendi anne babama yapıcam. Hamile halimle uğraşmak istemiyorum
Sen bilirsin ben fikrimi söyledim sadece
Hamilelikle baklava acamamanin bir alakası yok bebeğe Bir zararı da yok 🤣Bayrama baklava yakışır diğerleri Bayram tatlısı değil eskiden baklava yapamayan kadayıf yapardi
Sen aç valla, 31 haftalık halimle baklava açmam. Ne kendime yaparım bu eziyeti, ne de bebeğimi yorarak ona yaparım. Birde şunu anlamıyorum baklava yapmayacam diye belirtmiştim, illa yorum yapmak zorunda değilsiniz. Kendi kendinize bunu görev edinmeyin her posta
ben Kıbrıs tatlısı yaoacam
sağolsun kaynanam baklava yapacakmış yanına da börek düşünüyor. ben de çocuklara bakarak ona yardım ederim artık...
bizde tatlı olmaz, bundan olur
Ben bunu bı kere yedim üvey abim Hatay'da o getirmişti
bizimki hataydakinden biraz farklı. lezzet olarak benziyor ama hatay kömbesi daha kurabiye gibi kıyır kıyır ve içi genelde cevizli, hurmalı falan oluyor.
bizimkinin içi boş, kıvamı da poaçamsı, kurabiye hissi vermiyor daha yumuşak
Baklava yapamıyorsan yorma kendini ikisi de güzel olur canın hangisini çekiyorsa onu yap. Biz bayramda evde olmayız ya annemler ya kayınvalidemde oluruz o yüzden ayrı olarak eve bişey yapman iki tarafta da illa ki baklava tatlı bişey olur orda yenir içilir :)
Canım ev baklavası istiyor ama iki çocukla cesaret edemiyorum yapmaya eşime de desem ne uğraşıyorsun der kesin yaptırmaz. Kimse de gelip gitmiyor zaten şeker bile almadık
Hazir alcaz sanirim yaş pastamda var dolapta ,aslinda hazir yufkadan baklava yaoacaktim ama esim ugrasma dedi ztn evde olmuyoruz 1. Gun
Eşimde hazır alalım dedi ama ben yaparım dedim. Ne bileyim ufak tefek yaparım diye düşünmüştüm
Kadayifli muhallebi yapabilirsin canim
Hazir alacağız soğuk baklava kaynanamlara giderken goturrumz zaten onlar bir köyde yasiyor tatlıcı geliyormus oraya 1 tepsi siparis vermişler yapmayi da bilmiyorum gerçi
Gurbeteyim eşimin akrabası çok var ama kimse gelmiyor o yüzden ağlayan pasta yada kemal paşa yapıcam eşim için
Hazir baklava alicam hic ugrasamam guzel yapamiyorum her turlu yemegi yaparim ama tatli isini kafamda bitirdim
Bayramın 1 günü kayınvalidemde 2 günü annem de 3 günü kardeşim de olacağım yani sırf kendimiz için ben eşim ve çocuklarım için 2 kilo tatlı isteteceğim inşallah bu bayram yapmayı düşünmüyorum normalde kadayıflı kek yapardım şerbetli olanından ama yapmayacağım bu bayram dışarıdan almak istiyorum tel kadayıf bulursan tavsiye ediyorum kadayıflı kek yapmayı öneririm hem çok kolay hem çok güzel
Şerbetli bir şey yapacağım kesin ama karar vermedim. Çikolatalı /kahveli şerbetli kurabiye yapmıştım geçen, tarifini bulursam belki yine yaparım.
Ayyy bende şurada beklim
Bizde Bayram kalabalık oluyor
Komşular toplanır yemek tatlı tuzlu
Offf offf
Birde bizde gelen misafire yemek verilir
Sabahtan yemeği ocağa atarım gelene hep yemek sonrası tatlı
Ama ne tatlı yaparım bilmiyorum
Çünkü bu sene iki ayağımda topuk dikeni var
Regl olmuşum
Nezleyim
Bakalım
Büyük ihtimalle dışarıdan alırım tatlıyı ama
Ne tatlı alayım bilmiyorum
Bende bu sene kadayıf yapıcam çok iyi yaparım uğraşmak istemiyorsan kolayda bunu yapabilisin canım
1,502,399 soru
24,531,265 cevap
359,977 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın