Oğlum kreşteki olaylardan çok etkileniyor, bu normal mi?

0 oy
133 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (92 puan) tarafından

Arkadaslar oglum cok naif ve duygusal bir cocuk,akilli. 

Mesela krese gidiior diger cocuklar uzulmus veya bagirmis veya aglamis biraz etkilenebiliyor. Normalmi?Mesela bir arkadasinjn diger arkadasi iteklemis.der anne hic iyi deil iteklemis bu hos bisey deil der. Yani benim korkum yani etkilenmez dimi, ne bilim biraz hassas ama yani dahada etkilenir korkak olur die. Yoksa ben abartiyormuyum

1 cevap

0 oy
(148 puan) tarafından

Benim oğlum da öyle çok hassas 3 yaşında geçen hafta başladı kreşe kimseyle kavga etmez genelde dövülen çocuk hep o ama ben ona kendini savunmasını öğretiyorum ona kızmayacağımı başkası sana vurursa sende vur kendini savun diyorum böyle demeye başladıktan sonra oğlum daha cesur oldu ama ben öyle öğretiyorum diye kavgacı bir çocuk olmuyor çok sevecen hemen arkadaş ediniyor sadece kendini savunmayı öğreniyor 

(92 puan) tarafından

Bende ögrettim canim kendisini savunuor ama mesela baska biri baskasini itekleyince falan bahaeder yani etkileniormu die acaba kendi kendime korktum

(148 puan) tarafından

Onu öğretmenine sorun bence

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kreşteki çocukların duygusal tepkilerinden etkilenmek normal mi?
Evet, okul öncesi dönemdeki çocukların çevrelerindeki arkadaş gruplarının yaşadığı duygusal tepkilerden (ağlama, öfke, tartışma) etkilenmeleri oldukça normal ve sağlıklı bir gelişim sürecidir. Bu durum, çocuğunuzun yüksek empati yeteneğine sahip olduğunu ve sosyal çevresine karşı duyarlı olduğunu gösterir. Çocuğun diğer çocukların duygularını fark etmesi ve bu duruma tepki vermesi, sosyal zekasının ve duygusal farkındalığının gelişmekte olduğuna işaret eden olumlu bir göstergedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hassas çocuklarda akran zorbalığından etkilenme nasıl yönetilir?
Hassas çocuklarda akran zorbalığından veya olumsuz sosyal davranışlardan etkilenme durumunda, öncelikle çocuğun duygularını dinlemeli ve hislerini anladığınızı ifade etmelisiniz. Çocuğa 'bu davranışın yanlış olduğunu' fark ettirerek onun adalet duygusunu desteklemek çok önemlidir. Çocuğunuzun içine kapanmasını engellemek için, gördüğü olumsuz durumları sizinle paylaşmasını teşvik edin ve ona bu tür durumlarda sınırlarını nasıl koruyabileceğini pratik yollarla öğretin.
Duygusal ve naif bir çocuğun özgüveni nasıl desteklenir?
Duygusal ve naif bir çocuğun özgüvenini desteklemek için onun duygularını yok saymak yerine, bu duyarlılığın bir güç olduğunu ona hissettirmelisiniz. Çocuğunuzun yaşadığı zorlukları çözme sürecinde ona rehberlik edin ancak tüm sorunları onun yerine siz çözmeyin. Kendi kararlarını almasına fırsat tanımak ve küçük başarılarını takdir etmek, onun hassas yapısını korurken aynı zamanda dış dünyadaki zorluklar karşısında daha dayanıklı ve kendine güvenen bir birey haline gelmesine yardımcı olacaktır.
Çocuğumun arkadaş ortamındaki olaylardan etkilenmesi ileride sorun olur mu?
Çocuğun arkadaş ortamındaki olaylardan etkilenmesi, doğru rehberlik edildiği sürece ileride bir sorun teşkil etmez; aksine bu durum çocuğun sosyal uyum kapasitesini artırabilir. Eğer çocuk bu olaylardan sonra içine kapanmıyor, günlük rutinlerini sürdürebiliyor ve sizinle iletişim kurabiliyorsa bu süreç normal kabul edilir. Ancak çocuk sürekli olarak huzursuzsa, okuldan kaçınma davranışı gösteriyorsa veya yoğun kaygı yaşıyorsa, bu durumun profesyonel bir destekle değerlendirilmesi gerekebilir.
Hassas çocuklarda korkaklık gelişimi nasıl önlenir?
Hassas çocuklarda korkaklık gelişimini önlemenin en etkili yolu, çocuğa her türlü duygusunu ifade edebileceği güvenli bir alan yaratmaktır. Çocuğun korkularını küçümsemeyin veya 'korkacak bir şey yok' diyerek geçiştirmeyin; bunun yerine korkunun nedenini anlamaya çalışın ve ona güvende olduğunu hatırlatın. Çocuk, duygusal dünyasının anlaşıldığını hissettiğinde dış dünyadaki olaylara karşı daha dirençli hale gelir ve karşılaştığı sosyal zorluklarda kendi sınırlarını daha net çizebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 349 göst.
0 oy
1 cevap 202 göst.
0 oy
4 cevap 147 göst.
0 oy
8 cevap 510 göst.

Kategoriler

1,509,077 soru

24,627,452 cevap