Normal doğumda hastaneye ne zaman gitmeliyim?

+1 oy
148 göst.
Diğer kategorisinde (116 puan) tarafından

Normal doğum yapan hanımlar ilk doğumun unuzda doğum kaç saat sürdü mesela ben erkenden hastaneye gitmek istemiyorum hangi raddeye kadar evde geçirdiniz süreci 

8 Cevaplar

0 oy
(3,058 puan) tarafından

İyice siklasirsa sancıların öyle git evde en azından yanında insan oluyor hastanede çekmek hiç iyi değil o sanciyi habbire bakıp duruyorlar 

-Reklam-
0 oy
(13,322 puan) tarafından

Sezeryan doğurdum ama normal doğuranlardan duyduğum kadarıyla kasılmalar düzenli bi şekilde geldiğinde doktora gittiler 

0 oy
(863 puan) tarafından

Herkesin doğum hikayesi farkli. Kimisinin rahim ağzı hemen açılır hemen gerçekleşir kimi 12 saat sürer kimisi 2 saat kişiden kişiye değişiyor bu durum. O an geldiğinde sadece doktorunla görüşerek süreci yönet. Her kafadan bir ses çıkar kimseye aldırma strese girme sadece doktor 

(6,280 puan) tarafından

Ilk doğum 2 saat sürmez ama daha uzun oluyor

0 oy
(1,430 puan) tarafından

Duzenlı aralıklarla geldıgınde  gıt dayanabıldıgın kadar bekle evde benım ıkı normal doğumum oldu ılkı 8 saat sancı cektım ıkıncısı 16 saat sürdü

0 oy
(6,618 puan) tarafından

Suyum geldi yarim saat icinde gittim toplam 5 saat içinde doğum oldu evde kalıp riske atamazdm 

0 oy
(2,614 puan) tarafından

İlk doğumum da suni sancı vermislerdi öglen verdiler akşam doğumum oldu ikinci doğumum da kendi sancılarım sabah 6 da başladı 9 da hastaneye gittim doktor muayne etti bol bol hareket et öğlen gel dedi öğlen gittim yarım saat sonra da doğumum başladı 

0 oy
(17,081 puan) tarafından

Post yukarı 

Ben ikisini de suniyle doğurdum kendi sancım kasılma hiç olmadı 

Hayırlı doğumlar nasip etsin 

0 oy
(401 puan) tarafından

canim her dogum bir degildir  benjm ilk dogumumda da herkes  sancilarim fazla olunca sonra git diyorlardi sancim nasil oldu gittim direk doguma alindim  saat bile surmedi bir kuzenimde  benimle ayni gun doguma gitti onun dogumu uc gun surdu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Normal doğumda hastaneye gitme zamanı nasıl anlaşılır?
Normal doğumda hastaneye gitme zamanı, sancıların düzenli hale gelmesiyle belirlenir. Genellikle sancıların 5 dakikada bir geldiği, her birinin 45-60 saniye sürdüğü ve yaklaşık bir saat boyunca bu düzenin devam ettiği durumlarda hastaneye başvurulması önerilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evde doğum sancısı süreci ne kadar sürebilir?
İlk doğumlarda evde geçirilen sancılı süreç kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 8 ile 12 saat arasında sürebilir. Ancak su gelişi, şiddetli kanama veya bebek hareketlerinde azalma gibi durumlarda sürenin dolmasını beklemeden derhal sağlık kuruluşuna gidilmelidir.
Hastaneye gitmeden önce evde sancı yönetimi nasıl yapılır?
Hastaneye gitmeden önce evde sancı yönetiminde hareket etmek, ılık duş almak ve nefes egzersizlerine odaklanmak süreci kolaylaştırır. Dinlenmeye çalışmak ve enerji toplamak için hafif yiyecekler tüketmek, doğumun aktif evresi için vücudu hazırlamaya yardımcı olur.
Hangi belirtiler normal doğumun başladığını gösterir?
Normal doğumun başladığını gösteren en belirgin belirtiler, düzenli aralıklarla gelen bel ve kasık sancıları ile suyun gelmesidir. Ayrıca nişan gelmesi olarak bilinen mukus tıkacının atılması da doğumun yaklaştığının önemli bir işaretidir.
Doğumun aktif evresi hastanede mi beklenmeli?
Doğumun aktif evresi, yani rahim ağzı açıklığının 4-5 cm'ye ulaştığı evre, tıbbi gözlem altında hastanede beklenmelidir. Erken dönem sancılarını evde konforlu bir ortamda geçirmek süreci rahatlatsa da, aktif evre başladığında profesyonel destek almak en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 277 göst.
0 oy
9 cevap 577 göst.
8 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Mertin annesi (660 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 265 göst.
20 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1995 (1,422 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,183 soru

24,628,625 cevap

364,987 kullanıcı

...