7 aylık bebeğin babıldamaması normal mi?
9. aya kadar vakti varmış ama emin olamıyorum
ağlarken de sesi çok çıkmıyor benim oğlanın gerçi çok da ağlatmadım hiç hemen bakıyorum
eh ıh gibi nadiren ses çıkarıyor ama bababa gibi ritmik ve anlamlı hiçbir ses yok
duyduğuna eminim adına tepki veriyor ama aşırı sessiz bi çocuk
Ses çıkarmasına izin ver. Bir iki saniye ağlasın hemen koşup yanında bitme. Bir de sürekli sohbet et kitap oku ona
2 tane ablası var evde sürekli konuşuyoruz zaten ama ağlamasına pek kıyamıyorum
doktora ne zaman sormak gerekir acaba
Yani normal bir kontrolde Sor bence
9. ayda aşısı var haricinde hasta olmazsa gitmek istemiyorum geç mi olur ki
kızımda 12 gun sonra 7 aylık olcak daha 1 2 gundur bişeyler demeye calısıyor ismiyle cagırınca he dıyor bazı cocuklar gec birşeyler soylemeye baslar eltımın büyük kızı erken yasta babıldamaya basladı küçüğü ise 1.5 yasında hı hı diyor baska bısey dedıgını duymadım kontrolde sor ıstersen ıcın rahat etmıyorsa
Eltin ekran veriyorsa o da konuşmayı geciktirir
1 buçuk da geç değil mi ya
geç tabı evlerinde tv filanda yok ekran vermıyorlar ona ragmen konusmuyor parmagıyla gosterıyor istediğini
Benim kızda 8 aylık olacak 10 güne
Evde ablası abisi var yanında sürekli kavga ediyolar
Kuşumda ega ega baaa baa diyo.ama benimki kız
Oğlum 9 aya kdr sesi soluğu çıkmazdı kaç defa burda post açtım beni tanımıyor gibi benim için ağlamıyo ses çıkartmıyor diye
Şuan oğlum 6 yaşında maşaAllah normal çocuk sanki erkekler kızlar gibi değil daha sesizler
belki de ondandır bilmiyorum ki
kızlarım erken doğumdu gelişimleri değişik oldu o yüzden tecrübem de yok
İzin ver arada ağlasın hemen koşma ağlama sesine benimki ağlıyo hemen koşmuyorum sinirleniyor bağırıyo grl der gibi :)
Biraz aglamasına izin ver bnce . Onun yüzüne dgru konuş. Ondan sınra sende onun çıkardgı sesi çıkar taklit et. Byle byle alışıyorlar. Bi sorun yoktur bnce her bebiş farklı oluyor . Yinede gidince söylersin dr ye için rahat eder
ses çıkarsa taklit etçem de sadece gülüyo ben konuşunca
kiz babildamamak ne demek diye gbt sordum🤣
bende burda öğrendim o tabiri ama öyle deniyomuş
Benim kızım 7 aylık babildiyor dede baba anne gibi sesler çıkarıyor ama her çocuk aynı olmayabilir. Bu aralar bir de dudaklarını çok oynatıyor
öyle diyolar ya bakalım
Ekran izliyor mu ? Agu vs yapmadımı hiç veya güldürünce güler mi
ekran denk geldikçe izliyor tabi ablaları bakarken ya da ev halkı bakarken ama oturup dakikalarca izlemiyor. bizde sıfır ekran yok. ama toplasan günlük 10 dk ya eder ya etmez çünkü anlamıyo anlamayınca bakmıyo
haricnde hiç agu gugu demiyor
konuşursak gülüyo, güzel bi oyuncak verirsek gülüyo falan
Ya ben bu bölümü tamamen atlamışım kızım 10 aylık henüz hiç kelime çıkarmıyor normal değil mi
kelime dedğil de bababa dedede agu bubu gibi seslerden bahsediyoruz
İşte hiç onlardanda yok
Ağlamasına müsade et bu kadar yufka yürekli olma kendini ifade etmesine fırsat tanı hayvan sesleri vs dinlet taklit için o şekilde gelişir diye düşünüyorum
ağlayınca gelişir mi bileedim
ağlatınca çocuk, “benimle ilgilenmiyorlar” diye algılar gibi geliyo bana
kızlarımı da ağlatmamıştım onlar konuşmuştu sanki
1,502,257 soru
24,528,831 cevap
359,878 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın