Pişi hamurunu akşamdan mayalayıp sabah kızartabilir miyim?

0 oy
180 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (5,381 puan) tarafından

Hanımlar oğluma kahvaltı ve beslenme için akşamdan mayalayıp sabah kızartsam olur mu sizce. Ramazan malum geç yatıyoruz sabah kalkıp hamur mayalayıp kızartacak enerjim olmuyor. Akşamdan mayalayan var mı hiç? 

7 Cevaplar

0 oy
(392 puan) tarafından

Evet bazen ben sabah erkenden yapacak olursam akşamdan mayalarım canım mayasını az kat biraz da soğuk olsun şu yani buz gibi değil ama hamur yugurdumuz kadar sıcak da olmasın üstünü de örtme mis gbi daha güzel olur 

(5,381 puan) tarafından

Teşekkür ederim 😊

(2,949 puan) tarafından

Ben normal yoğurduğumuz sıcaklıkts yoğurdum üzerini de örttüm 1 saat oluyordur. Gece 4 gibi açacağım ama bişey olmaz heralde dimiii

(392 puan) tarafından

Üzerini aç canım istersen dolaba da koyabilirsin yapmadan bir yarım saat önce çıkar oda sıcaklığına gelsin

-Reklam-
0 oy
(47 puan) tarafından

Ben yapıyorum çokta güzel oluyor

(5,381 puan) tarafından

Teşekkür ederim 😊

0 oy
(748 puan) tarafından

Ben hep öyle yapıyorum buzdolabına koyarım sabah yarım saat önce çıkartırım 

(5,381 puan) tarafından

Teşekkür ederim 😊

0 oy
tarafından

Ben sabah pişireceğim poğaça ya da pişi hamurlarını akşamdan mayalayıp direk buz dolabına koyıyorum canım. Sabaha kadar hamur ekşimeden mayalanıyor. Olur tabi güzel olur. Benim kızının da beslenmesinde pişi var. Bazen hamur mayalayamadığımda kabartma tozu, bir yumurta ve üç yemek kaşığı sıvı yağla küçük bir beze olacak kadar hamur yapıp oklavayla lavaş kalınlığında açıp kesip kızartıyorum. Hem pratik hem lezzetli oluyor. 

(5,381 puan) tarafından

Bende normalde hep kabartma tozlu yapıyorum ama kabartma tozum bitmiş 🤭 kabartma tozlu daha pratik oluyor mayalanmasını beklemiyorsun iyi oluyor. Bakalım üşenmezsem yapacağım. 

tarafından

Kabartma tozu, vanilin çabuk bitiyor ya. Ben de ramazan alışverişinde toplu almıştım taşınana kadar o derdim bari olmaz:) asansöre koyuyum alıver😝

0 oy
(2,949 puan) tarafından

Ben öyle yaptım biraz önce mayaladım sahura kizartcağım inşallah güzelce olur

(5,381 puan) tarafından

Ben sabah 10 gibi filan kızartması düşünüyorum. 

0 oy
(6,014 puan) tarafından

Ben hep akşamdan mafyalarım 

0 oy
(9,697 puan) tarafından

Ben yapmadım ama sahura kalkacaksan o zaman da yapabilirsin

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Pişi hamuru akşamdan yoğrulup buzdolabında bekletilir mi?
Pişi hamurunu akşamdan yoğurup buzdolabında bekletebilirsiniz, ancak mayalanma süresini kontrol altında tutmak gerekir. Hamuru yoğurduktan sonra oda sıcaklığında 30-45 dakika bekletip mayası hafif gelmeye başladığında buzdolabına kaldırırsanız, soğuk ortamda mayalanma yavaşlayarak devam eder ve sabah kızartmaya hazır hale gelir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Akşamdan hazırlanan pişi hamuru sabah nasıl kızartılır?
Akşamdan buzdolabına kaldırdığınız pişi hamurunu sabah kızartmadan önce oda sıcaklığına gelmesi için yaklaşık 20-30 dakika dışarıda bekletmelisiniz. Hamur oda sıcaklığına geldiğinde çok fazla yoğurmadan şekil vererek kızgın yağda kızartmanız, pişinizin daha iyi kabarmasını ve içinin yumuşak kalmasını sağlar.
Pişi hamurunu buzdolabında bekletmek hamurun kalitesini bozar mı?
Pişi hamurunu buzdolabında bekletmek hamurun lezzetini bozmaz, aksine soğuk fermantasyon sayesinde aromanın daha iyi oturmasını sağlar. Hamurun buzdolabında kurumasını önlemek için üzerini mutlaka streç filmle kapatmalı veya kapaklı bir kapta saklamalısınız, böylece hamur tazeliğini sabah saatlerine kadar koruyacaktır.
Buzdolabında fazla bekleyen pişi hamuru neden kararır?
Buzdolabında 12 saatten fazla bekleyen pişi hamurunun hafif renk değiştirmesi normaldir ancak hamur aşırı ekşime yapıp cıvıklaşırsa maya dengesi bozulmuş olabilir. Eğer hamurunuzda keskin bir asidik koku veya yüzeyde grileşme varsa, bu durum mayanın aşırı aktifleştiğini gösterir ve kızartma sırasında hamurun yağ çekmesine neden olabilir.
Sabah kahvaltısı için pişi hamuru hazırlarken nelere dikkat edilmeli?
Sabah kahvaltısı için pişi hazırlarken en önemli nokta maya miktarını normalden biraz daha az kullanmaktır. Hamuru akşamdan hazırlayacağınız için mayanın kontrollü çalışması adına ılık su yerine oda sıcaklığında su tercih etmeli ve hamuru yoğurduktan sonra buzdolabının orta raflarında saklayarak mayalanma hızını dengelemelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 473 göst.
28 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gencanne12 (1,353 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 247 göst.
20 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde M.....M (8,780 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 432 göst.
1 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Minikmucize (2,588 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 634 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde BetusMoms (6,111 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,750 soru

24,610,213 cevap

364,045 kullanıcı

...