3 yaşındaki kızım yemek yemiyor, ne yapabilirim?

0 oy
151 göst.
Diğer kategorisinde (498 puan) tarafından

Kızım 3 yaşında boyu normal gibi de kilosu sanki az iştahı yok .Kendinden küçüklere bakıyorum maşallah toplular .Tabi her çocuğun gelişimi farklı olurda cidden iştahı yok ağzında bekletiyo . Önüne koysam da yemiyo .Yedirmeye çalışsam da yemiyo .Anca oyun oynayarak kitap okuyarak ... Bazen yoruluyorum 7 aylık kardeşi var kardeşinin önüne koyuyorum yesin diye belki ablası da etkilenir yer diyorum o da olmuyor .Ne önerirsiniz ? 

Şu şekilde vitaminler görüyorum .Kullanan oldu mu ?

image

image

5 Cevaplar

0 oy
(14,498 puan) tarafından

vitamin takviyesini doktora danışmadan kullanma

kab tahlili yaptır, demir ve d vitamini eksikliği iştahsızlık yapabilir 

yeme bozukluğu var mı ona bakmak lazım

veya ek gıda başlangıcından yapılan yanlışlar çocukları yemekten soğutuyor. 

zorla yedirme, ekranla yedirme, haddinden fazla yedirme gibi şeyler 

bi de gün içinde yedikleri, içtikleri şeyler. çoğu çocukta aslında yeme problemi yok ama bazı çocuklar atıştırmalık yerse yemek yemiyor 

bu atıştırmalık meyve de olabilr meyve suyu da, herhangi paketli bir gıda da

benim kızım eğer yemekten 1 saat kadar önce azıcık bile olsa bir şey yese yemek yemiyor, o yüzden 2,5-3 saat kadar su dışında hiçbir şey vermiyorum. gerçekten aç oluyor ve yiyor. 

(498 puan) tarafından

Tamam teşekkürler ederim gün içinde meyve yiyo o bile tokluk yapiyo demekki

-Reklam-
0 oy
(6,910 puan) tarafından

Sabır öneriyorum aynısı bende de var dün 3 çeşit getirdim 2.5 saatte hiçbirini yemedi kafayi yiyordum 

(498 puan) tarafından

Yemeyen çocuk  yemiyo gerçekten anca bnm psikolojim.bozuldu

0 oy
(19,320 puan) tarafından

Benimkide aşırı zayif. Doktora vitamin sormaya gittim kan değerlerine bakmadan vitamin yazamam dedi. Çok ama çok zayıf olmasina rağmen bütün değerleri iyi çıktı. Gerek yok dedi doktor. Sende kan değerlerine baktırıp ondan sonra doktora sor bence. 

(498 puan) tarafından

Demekki genetik ya bazı şeyler 

0 oy
(1,018 puan) tarafından

Ben bunları kullandm cnm çok işe yaradı küçük çocuğum ,10 santim attı boy 3 kilo aldı iştah da açıyor sürekli yemek,  yemek istyr

(498 puan) tarafından

Ciddi misin bnde bı doktora sorayım bakalim

0 oy
(3,323 puan) tarafından

Abur cubur atıştırmalık ara öğünleri kesin demişti doktor bize .mesela ara öğünde meyve yoğurt dahil yese vermeyin dedi . 3 ana öğün istiyoruz eğer çocuk yemek yemeyi Red ederse yemek yarım saat kalsın masada hala yemiyorsa vermeyin diğer öğün saati gelene kadar dedi .işe yarıyor ben denedim onayladım 😀 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 yaşındaki iştahsız çocuğun yemek yemesi için neler yapılabilir?
3 yaşındaki çocuğunuzun iştahını artırmak için yemek saatlerini baskıdan uzak, keyifli bir sosyal etkileşim anına dönüştürmelisiniz. Yemekleri zorla yedirmek yerine küçük porsiyonlar halinde önüne koyarak kendi kendine keşfetmesine izin verin ve yemek esnasında ekran veya kitap gibi dikkat dağıtıcı unsurları kaldırarak sadece beslenmeye odaklanmasını sağlayın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğumun iştahsız olması gelişimini nasıl etkiler?
Çocuğun iştahsızlığı genellikle geçici bir süreç olsa da, büyüme eğrisi ve boy-kilo oranındaki düşüşler yakından takip edilmelidir. Eğer çocuk aktifse, enerjisi yerindeyse ve gelişim tablosu doktoru tarafından normal bulunuyorsa endişe etmenize gerek yoktur ancak belirgin kilo kaybı veya halsizlik durumunda mutlaka bir çocuk doktoruna danışılmalıdır.
İştahsız çocuklar için vitamin takviyesi kullanmak doğru mu?
İştahsızlık için vitamin takviyesi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurarak kan tahlili yaptırmanız gerekir. Çocuğun vücudunda eksikliği saptanmayan hiçbir takviye iştah açmak için tek başına yeterli değildir ve bilinçsiz vitamin kullanımı organlar üzerinde gereksiz yük oluşturabilir.
Yemekleri ağzında bekleten 3 yaşındaki çocuğa nasıl yaklaşılmalı?
Yemekleri ağzında bekleten çocuklar genellikle yemeği bir oyun veya kontrol aracı olarak kullanıyor olabilir. Bu durumda çocuğun üzerine gitmemek, tabağı 20-30 dakika sonra hiçbir yorum yapmadan kaldırmak ve bir sonraki öğüne kadar atıştırmalık vermeyerek acıkmasını beklemek en etkili yöntemlerden biridir.
İştahsız bir çocuğa yemek yeme alışkanlığı nasıl kazandırılır?
Sağlıklı yeme alışkanlığı kazandırmak için ailece sofraya oturma düzenini oturtmalı ve çocuğa kendi yemeğini seçme veya hazırlama gibi basit sorumluluklar vermelisiniz. Yemek saatlerinde tutarlı olmak, her gün aynı saatlerde sofra kurmak ve porsiyonları çocuğun iştahına göre küçük tutarak başarabileceği hedefler koymak özgüvenini artıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 177 göst.
0 oy
2 cevap 180 göst.
0 oy
14 cevap 422 göst.
10 Mart 2023 Diğer kategorisinde ebru.esila (10 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,100 soru

24,664,928 cevap

366,918 kullanıcı