0 oy
294 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,050 puan) tarafından

Kızlar oğlumda girmiştim sorunsuzdu çok şükür. Şimdi tekrar hamileyim devlette gün bulamadım küçük yer 2 tane özel yapıyor birisi çok uçuk rakam istedi diğeri ona göre daha makuldü. Aslında ayrıntılının önemini biliyorum ama girmeyenlerinde yorumlarını merak ediyorum şuan 

15 Cevaplar

+1 oy
önce (241 puan) tarafından

Bence mutlaka yaptırılması lazım, ben ikili, üçlü test yaptırmadım olasılık üzerinden bilgi verdiği için, ama detaylıya  girdim. Kızım da çok nadir görülen bir kalp hastalığı olduğu görüldü. Ve ömür boyu kardiyoloji takibinde olması gerekiyor. Çok şükür sağlığını etkileyecek  bir sorun olmadı ama bu durum doğumdan sonra fark edilmesi nerede ise imkansız olabilirdi dedi doktor. 

-Reklam-
0 oy
önce (141 puan) tarafından

girmedim ben oğluma karın çevresi küçük boyu kısa demelerine rağmen 27 gün önce bı aslan doğurdum 😅😅 gayet sağlıklı maşallah ciddi bir sorun doktor tarafından görülmediği sürece girilmeye bilir bence 

önce (2,050 puan) tarafından

Devlette bi doktor var özelden gelme mükemmel bi kadın her şeyin ölçüsüne ince ince bakar üstünkörü bakmıyor en son baktığında gayet sağlıklı görüyorum demişti. Allah bağışlasın maşallah darısı bana :)

önce (141 puan) tarafından

Yok yok korkma eminim sağlıklıdır bebeğin Ben sadece bebeği merak ettiğim için bir detaylı'ya girmek istemiştim 😅😅 sonra baktım detaylı ultrasona girenler peki sonuçları almıyor hamilelikleri zehir oluyor işin sonunda sağlıklı bebekler de dünyaya getiriyorlar ama olan onlara oluyor boş boş stres yapıp üzülüyorlar o yüzden girmekten vazgeçtim yine senin kararın tabii

+1

Aslında ayrıntılıda öyle olmuyor organları vs net görünüyor doğum sonrası müdahale için iyi bi işlem yani. Senin o dediğin ikili ve üçlü testte öyle oluyor yanılma payı yüksek onları bende istemedim 

0 oy
önce (8,676 puan) tarafından

Ben her zaman kontrollü gitmekten yanayım. Gözden bir şey kaçmasın ben de kendimi ona göre hazırlayayım diye. Ayrıntılıda tespit edilecek bir sorun sadece bebekle ilgili olmayabilir, anneye zarar verecek türde bir anomali de tespit edilebilir. Bu sebeple mutlaka tüm tetkikler yapılmalı diye düşünüyorum.

Yani evet bede öneminin farkındayım aslında ama girmeyip keşke girseydim diyen varmı yoksa girmeyip sorunsuz olan varmı diye merak ettim 

önce (8,676 puan) tarafından

İlla ki her iki durumu yaşayan da vardır. O yüzden sen mantığına, kalbine en uygun olanı yap. Allah esirgesin bir şey çıkar sonradan, kendini yer durursun bir ömür. Ama bir şey çıkmazsa da çok şükür dersin.

Haklısın ya yüzünüde çok merak ediyorum zaten saat 2 ye randevu almıştım gideyim 😊

0 oy
önce (7,022 puan) tarafından

Çok küçük ayrıntıları gören bir ayette girmemek bence aptallık olur

Evet ikili üçlü test istemiyorum ama ayrıntılnjn önemli sonradan pişman olmaktansa girmek mantıklı 

0 oy
önce (591 puan) tarafından

Bnm riskli olduğu için ilk hamileliğimde de ikincisindede girdim  2. Girmek istemedim ama doktorum bana dedi 2li 3lü test yaptırmazsan mecbur girmelisin dedi o şekil anca Bi sorun varmı yokmu görürler dedi özelde girdim 15 dk sürmedi devlete bulamadım  detaylı ultrason yapmıyorlarmış doktorum dedi özele git geçen hafta da gitim  15 dk sürmedi  bile 

Ben ikiliyi yaptırmadım ama doktor 3 lüyü yapmıştı sorun yoktu. Risklide bi durum yok 40 dk sürüyor ona göre gelin dediler. Bende gireceğim ama içim rahatlar 

0 oy
önce (1,773 puan) tarafından

Ben kızımda maalesef randevu bulamadım özel de baya pahalıydı ama kızım sorunsuz doğdu şimdi yine hamileyim yine randevu bulamazsam yine giremeyebilirim 

Evet devlette olmuyor randevu bede uğraştım ama yok. Burda birisi 7600 istedi birisi 4900 bugün gidicem içim rahatlasın. 

önce (1,773 puan) tarafından

Ben bilmiyordum bizim burda şehir hastanesinde kadın doğum doktoru detaylıya giremezsen ayrıntılı ultrason ayarlıyormuş beb doğurduktan sonra öğrendim bunda da şehir hastanesine gideceğim ayrıntılı ultrason için 

0 oy
önce (844 puan) tarafından

İlkinde girmedim bı sıkıntı çıkmadı çok şükür 

İkincide devlette girdim çok şükür çıkmadı bı sıkıntı

İlkinde özele gidiyordum illa gir diye ısrar etmediler 

İkincide girmen gerekiyor dendi o yüzden girdim 

0 oy
önce (190 puan) tarafından

Ben detaylı ultrasonu önemli buluyorum ve 20 Nisan da randevum var girecem yani

0 oy
önce (935 puan) tarafından

Benim doktorum onermedi yapmadim önermem bos yere sitres ve dogruda cikmiyo bence 

önce (5,076 puan) tarafından

Kiz ne stresi ne yanlış çıkması hic duymadım detaylıda bu tarz sorunlar karıştırıyor olmalısınız 

önce (1,703 puan) tarafından

Nasıl doğru çıkmıyor ? Tarama testleri ile karıştırmayın %95 doğruluk payı var detaylı ultrasonun

Yanılma payı ise %1

0 oy
önce (10,443 puan) tarafından

girdim, yine olsa yine girerim. bence gebelikteki em önemli muayene 

0 oy
önce (12,194 puan) tarafından

İlkinde her bir haltı yaptırıp ikincide doktor kontrollerine 5 haftada bir giden insandım 😃

Ahahaha valla doğru diyorsun haraketlerini hissettikçe gidesim gelmiyor doktora 😃 şeker yüklemesi yaptırdın mı peki ikincide. Ben ilkinde yaptırdım sorun yoktu onu yaptırmayı düşünmüyorum 

0 oy
önce (2,763 puan) tarafından

Çok kısa hikayemden bahsedeyim bende yer bulamadım gitmekten vazgeçtim sonra içime birley doğdu öyle böyle gittim sol böbrekte kist var geçer dediler ama doğumdan sonra 1 yaşında tekrar gösterin dediler ve gittiğimizde sol böbrekte olan kist geçip sağ böbrekte büyüme gördüler inanın ben detaylı girmemiş olsaudım asla anlamazdım çünkü gram belirti bile vermedi ve inanın şuan takip edilmesi gereken bir şekilde o yüzden kesinlikle gidin derim ayrı ten bir arkadaşın başına geleni söyleyim ikili üçlü down değil dediler detaylıya gitmemişti o yüzden sonra ultrasonda fark edildi tabi detaylı vakti geçmiştiçokyan yaptıramadıda ve malesef bebeği hem down hemde triozmi 18 le doğdu ve vefat etti 

Teşekkürler yorum için Allah şifa versin :) girdim bugün sorun yok şükür

önce (2,763 puan) tarafından

Sevindim sizin adınıza bir avaz'da kurtarsın Rabbim 

0 oy
önce (3,150 puan) tarafından

2 cocugumda da girmedim yoktu kaldığım ilçede başka şehre git denildi oda gidiş geliş 7/8 saat cekemezdim uzun yol 

0 oy

Bu konuda birşey anlatmak istiyorum. 

Arkadaşım detaylı ultrasona girmedi, girmeyide düşünmüyordu. Doktor kalbinde parlaklık görünce girmesi gerektiğini söyledi. İlk özele gitti kalbi tek damarlıymış doğar doğmaz ameliyata alınması gerektiğini söyledi doktor. İnanmadı başka hastaneye gitti . Aynı şeylerin daha beterini söyledi . Daha sonra amniyosentez alındı ve doğrulandı. Ne yapması gerektiğini bilmiyordu özeller çok uçuk miktarlar söyledi doğum ve ameliyat için . O doktor başka doktora başka doktor başka doktora yönlendirdi çünkü çocuk dogmadigi için çocuk kardiyoloji bakmıyordu.  En son bir tane çocuk kardiyoloji uzmanının odasına daldı baya ağladı durumu anlattı kimsenin bakmadığını söyledi.  Allah razı olsun inşallah o doktordan aldı onu tüm ışıkları kapatıp 1 saat ultrasondan çocuğun kalbini milim milim inceledi. Dedi ki bu hastanede doğum yapacaksın , yatışın yapıldığı gibi beni arayacaksın dedi numarasını verdi. Çocuk doğdu çok nadir görülen kalpte tek damarlı doğdu . Anjiyo oldu o doktor profesörleri getirtti hastaneye ameliyat oldu ama maalesef 4 aylık vefat etti. 

Bunu anlatmamın sebebi Detaylı ultrason çok çok önemli . Onunda ilk çocuğu sapa sağlam doğdu hiç birşeyi yoktu. İlkte birşey yok diye 2.,de birşey olmayacağının garantisi yok canım detayliya gir evladının sağlığı için parayı düşünme derim Rabb'im sağlıkla hayırla kucağına almayı nasip etsin inşallah ❤️

Okurken tüylerim diken diken oldu mutlu sonla bitmesini bekledim çok üzüldüm emek verip detaylıca uzn uzun yazmıssın Allah razı olsun. Bugün girdim çok şükür bi sorun yok. Kimseyi evladıyla sınamasın rabbim aşırı üzüldüm ya

0 oy
önce (12,487 puan) tarafından

İki oğlum da.da girdim büyükte çalışıyordum özelde yaptırdım. Küçükte evdeydim calişmiyodum devlette yaptırdım. Yaptırsan iyi olur tabiki ara ara kontrol et randevu sistemini belki düşer randevu. Özellikle sabah tam 10 da gir MHRS ye

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 482 göst.
0 oy
3 cevap 159 göst.
27 Eylül 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pakize333 (8,467 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 550 göst.
17 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (10,443 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 399 göst.

Kategoriler

1,501,635 soru

24,519,323 cevap

359,415 kullanıcı

...