0 oy
116 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (804 puan) tarafından

4.5 yaşında oğlum var şuan anaokuluna gidiyor. Ve ben dün gebelik testi yaptım ve gebe olduğumu öğrendim aslıda hiç düşünmüyordum yazın plansız bir gebelik yaşadım ve skar gebelikti sonlandırıldı. Üzüldüm ikinciyi istiyordum fakat korkularım vardı oğlum seneye tekrar okula gidecek bir sonraki sene 1 sınıf olacak ben nasıl getirip götüreceğim kaygısı fazlaydı ve en çokta ilk oğlumda çalışmak zorundaydım yanında kalamadım fazla 9 aydır onunlayım şuan ona haksızlık etmiş gibi hissediyorum. Ailem tepkisi annemin daha doğrusu nasıl olur bilmiyorum. Endişeliyim netten bakıyorum herkes tek çocuk daha iyi yazmış bilmiyorum 

6 Cevaplar

0 oy
önce (2,717 puan) tarafından

Olana çare yok öyle değil mi :)

Şuan yeni bı can taşıyosunuz içinizde. Artık kaygılanmayı bırakıp biraz kendinizi mutlu edin bence. Çünkü o bebiş çoook güzellikler getirecek hiç şüpheniz olmasın :) 

Çocuğunuz o kadarda küçük değilmiş bence yaşı normal. Her şeyde bir hayır vardır. İçinize böyle duygular düştüğünde bebeğinizin sizi anladığını sizinle aynı duyguları paylaştığını düşünün. İstenmediğini düşündürmek istemezsiniz :) zaten sizin için çok kıymetli olur mutlaka ama o kıymetini henüz ilk haftalarından anlasın :) ♥️

Sağlıkla gelsin annesi, inşallah kolay bir hamilelik olur🥰

önce (804 puan) tarafından

Allah razı olsun teşekkür ederim. Çok güzel yazmışsınz

-Reklam-
0 oy
önce (27,491 puan) tarafından

Herkesin fikri kendini bağlar geçen sene boş gebelik geçirdim o zamana kadar çok istekli değildim onun kürtajla sonuçlanması sonrası ikinci çocuğa daha istekli oldum günüm geçtiği için beklenti içine girip maalesef adet oldum.  Benimde dört yaşında oğlum var birinci sınıfına kadar büyür gider üzülme. Buna üzülmekte ikinci bebeğe haksızlık Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 

Rabbim en güzel en hayırlı şekilde sizede nasip etsin inşallah. Ben de kürtajdan sonra ılımlı bakmaya başladım bir de oğlumu okula götürürken herkesin kardeşi ile bağını gördüm o yüzden de istiyordum ama hazır değildim

Canım şu an aslında bir bocalama süreci geçirmen çok normal çocuğun küçük değil. Hem ilgisi bölünmeyecek kadar büyük olmuş hem de aralarında mesafe olacak kadar zaman geçmemiş iyi bir yaş aralığı aslında 

+1

İnşallah güzel olur her şey canım. Rabbimin bir bildiği vardır 

0 oy
önce (2,151 puan) tarafından

Üzülme canım Allah vermiş nasipmiş öyle düşün herkes kendi isteyen 1 tane yapar bakabilen 2 3 tane :)) 

Orası öyle tabi ama annemin tepkisi de beni çok kaygılandırıyor

0 oy
önce (2,203 puan) tarafından

Hiçbirine değil de annenin tepkisinden çekinmene takıldım.

evlendikten sonra ailen değişir. artık annen umrunda olmamalı. annen senin geniş ailen. eşin çekirdek. annen istediğini düşünebilir. çocuğa o değil sen bakacaksın. istemiyorsa kendisi doğurmasın ;)

Anne bu durumda olsa olsa mutlu olmalı torunum oluyor diye. Normal şartlarda çok çocuk fikrine karşı olsa bile çoğununun kararına saygı duymalı hele de olmuş çocuk varken durumun olumlu yanlarını görmek en iyi seçenek 

önce (2,203 puan) tarafından
+1

Kesinlikle katılıyorum. ben ikizlerimin üzerine 3. bebeğim için tüp bebek yaptıracağımı anneme söylediğimde "hiç gerek yok. neden böyle birşey yapıyorsun? kızlar çok küçük ille istiyorsan biraz büyüsünler" vs. demişti. ben de kendimce gerekçemi kısaca açıklayıp istiyorum yapıcam dedim ve konu orada bitti.

fikrini söyledi sonra benim kararıma saygı duyup torununu ben gibi heyecanla bekledi.

yani olması gereken bu bence.

ha istemediğini inatla söyleseydi ya da bu konuda ısrar etseydi sınırımı net çizerdim. sen doğurmazsın olur biter bana karışma der sustururdum.

0 oy
önce (7,541 puan) tarafından

Sağlık açısından diliyorum ki çok kolay bir şekilde atlatırsın Rabbim korktuğunu başına getirmesin başkasının ne dediği inan hiç umurunda olmasın tabii ki zorlanacaksın tabii ki bazen ne yapacağını şaşıracaksın Ama bir gün geliyor o ikisinin yan yana birlikte oynadığını görünce o kadar mutlu oluyorsun ki aslında yani yepyeni bir can minicik bir kalp senin içinde senin bunları düşünmen de ona haksızlık bence hiç öyle düşünme yani bir çocuğa bakan ikinci çocuğa da bakar ikinci çocuğa bakan Üçüncü çocuğa da bakar inan bana. 

Belki dışarıdan eleştirenler de olacaktır Ama niye eleştirsinler ki hayat senin hayat kimsenin senin hayatına müdahale etmesine laf söylemesine müsaade bile etme yoksa bu 9 ay sana çok kötü gelir dediğim gibi canım hayat senin hayatın istediğin gibi yaşa  minicik kalbin vereceği mutluluğa bak inan bana oğlum içinde çok güzel bir süreç olacak yalnız kalmayacak gerçekten.

Allah bağışlasın hayırlı olsun bu arada canım

0 oy
önce (8,672 puan) tarafından

Kuzum bu kadar düşünmüyordun, sana kaygı verecekti güzelce korunsaydınız ya :( Annen gibi konuşmuş olabilirim ama çocuk yapmamak yapmaktan daha kolay.

Olan olmuş, dönüşü de olmayacak artık o yüzden keyifli taraflarına bak. Evet zor olacak belki ama kalbin büyüyecek, sevgin iki evladın için katlanacak. Birden fazla çocuğu olan herkes zor olduğunu söylüyor ama hemen herkes de kalbim patlayacak gibi oluyor onları sevmekten diyor. Oğlun da küçük değilmiş artık öz bakımı senden çıkmış, abilik de yapabilir.

Ben olsam şöyle düşünürüm; hayat hiçbir şekilde kolay değil, zorluk illa ki olacak bu da varsın canım evlatlarımla olsun Allah sağlık versin yeter ki derim. 2 çocuklu hayat motive ol, güzel düşün güzel şeyler iste. Kaygılarını azalt ki hem yanındaki hem de karnındaki miniğin de rahat hissettsin. Keyifle doğur büyüt. 15 sene sonra gülersin bu hallerine kim bilir :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 280 göst.
28 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mervees (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 74 göst.
28 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 525 göst.
18 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 577 göst.