0 oy
442 göst.
önce Diğer kategorisinde (179 puan) tarafından

Ay gibi güzel kız demek. Ay parçası anlamında. Etrafımda beğenen de eleştiren de var.

24 Cevaplar

+1 oy
önce (431 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bence cok guzel.

-Reklam-
+3 oy
önce (9,167 puan) tarafından

Kötü değil ama kulağa hoş gelmiyor. İsimden çok lakap gibi geliyo 

önce (4,013 puan) tarafından

MaşAllah kuzuya ❤️Bahtı açık olsun 🤲🏻☺️

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun🥹❤️❤️ isim çok içime sinmedi hala bile alışmış değilim ama eşim çok istiyordu çok ısrar etti 

Cümlemizden 🤲🏻 Sen benim oğlanın ismini duysan 🤭 bende eşime kızıp şakasına bu olacak dedim. Adam çok beğendi,şaka gerçek oldu ☺️Zamanla alışılıyor ve hatta çok yakıştırıyorsun.

Hahahha merak ettim ismi şimdi 

Abuzer mi yoksa 😂

Yok şükür 😁

+2 oy
önce (10,455 puan) tarafından

ben koymazdım 

+2 oy
önce (3,915 puan) tarafından

Bence hoş değil. Aybala kelimesi daha çok Azerbaycanlılara ithaf ediliyor ve zaten onlar da sinir oluyor bu duruma. İsim olarak konulunca da kulağa hoş gelmiyor bana göre 

önce (179 puan) tarafından

Anlamı hoş diye sevmiştim ve diğer Ay'lı isimlerden farklı olduğu için, Azerbaycana ait olması beni etkilemiyor hic

önce (3,915 puan) tarafından

Ayla daha güzel bence

+2 oy
önce (16,504 puan) tarafından

Çocuk sizin karar sizin benim kızım da Piraye ona da kulp taktılar ben çok seviyorum adı da Piraye den başka bir şey olamazmış öyle bir hanımkız takma milleti boşver 

önce (164,396 puan) tarafından
+1

hocam nazim hikmet ve siirleri geldi aklima esine yazdiklari ❤️💕❤️💕❤️💕❤️💕

+1

Piraye sevdiceğim, aşk dosyası kabarık Nazım 'ın😅 Hatice eşi, Vera ve Piraye daha sonra dahil olan hanımlar hayatına. Nazım Hikmet severiz eşimle Piraye' nin adı da oradan Sevdoş 🌼🤍

önce (164,396 puan) tarafından

valla tahmin ettim nazim hikmetten oldunuda yazmadim💕❤️💕❤️

Çok tatlı isim bence 🤍

Teşekkür ederim canım benim aybala da çok sevimli bence ben de bala diyorum yavrularıma nasıl sıcak geliyorsa sana ona eğil❤️

+1 oy
önce (2,808 puan) tarafından

Aslında isimleri İlk duyunca değişik geliyor sonradan alışıyor herkes önemli olan anlamı ve sizin içinize sinmesi bence 

O kadar isim baktım aylardır ve içime sinen tek isim bu oldu inanır mısınız:) ama yorumlarda da görüldüğü üzere çoğu kişi elestiriyor,begenmiyor 

+1 oy
önce (334 puan) tarafından

Aybala çok güzel isim bende koymak istedim buraya sordum çok elestirdiler yok şuca yok Buca en iyisi kimseye sorma beğendiysen koy 28 haftaligim ve ismini Eylül sare diye koydum gitti anlamlarida güzel 

Çok beğeniyorum eşim ve eşimin kız kardeşleri annesi filan da beğendi kendi ailem önce garipsedi sonra onlar da sevdi ama etraftan o ne biçim isim diyenler de çıkıyor sinir oluyorum. Hani güzel değil başka isim bakın diyebilirler o ne yaaa gibi tepki verilince insanın canı sıkılıyor. Aylardır isim bakıyorum tek içime sinendi heralde sorun bende😂 bu arada hayırlı olsun bebişiniz🩷

önce (334 puan) tarafından
+1

Begendiysen koy ozaman koyduktan sonra ha söylesinler bosver teşekkür ederim canım 

+1 oy
önce (5,972 puan) tarafından

Bizim üniversitede hocamız kızına Neva Bala ismini koymuştu. Tarihçi bu arada. Aybala ismi de sanırım tarihçi/edebiyatçı gözüyle bakmadıkça biraz lakap gibi gelir kulağa. O ne be diyen çok olur.

Gerçekten öyle ve hocanızın kızının ismi de güzelmiş böyle isimler hoşuma gidiyor, lina mira dora vs bu isimler asla begenemiyorum

+1 oy
önce (3,977 puan) tarafından

Sen ve eşin begendiyse neden olmasın? Benimde Aypare ismi hoşuma gidiyor bu aralar

+1

Çok tatlı isimmiş o da

önce (3,977 puan) tarafından

Evet, ay parçası demek❤️

+1 oy
önce (290 puan) tarafından

benimde ogrencimin adıydı bende çok sevmiştim o ismi kendime  bu isimle hesap actim

+1 oy
önce (2,017 puan) tarafından

Aynı anlamda kizlarimin adı biri Simay biri Miray 

+1 oy
önce (369 puan) tarafından

Arkadaşımın kızının ismi

İlk başta kulağa farklı gelmişti şimdi çok alıştık :)

+1 oy
önce (206 puan) tarafından

Adı çok güzel benim fikrim 

+1 oy
önce (2,057 puan) tarafından

Yani hoş bi isim ama sanki böyle çocukları severken kullandığımız hitaplara benziyor gibi aybalam gülüm canım gibi umarım anlatabilmişimdir oğlumun adı Aybars bu arada çok uyumlu bi isimmiş 🙃

+1 oy
önce (8,597 puan) tarafından

Kuzenimin kızının adı Bala Hüma . Koymak isteyen koyuyor ama aybala kalıplanmış biraz hani sanki cocuklari severken kullanılır gibi ay balam ay parçam yavrum evladım gibi geliyor bana 

0 oy

Başka fikri olannn

0 oy
önce (8,332 puan) tarafından

Anlamı güzel ama söylenmesi güzel değil ben tercih etmem asla

0 oy
önce (743 puan) tarafından

Aysima daha hoş gelıyor kulağa ☺️ anlamında hemen hemen aynı ay yuzlu demek, kızım olsaydı koyacaktım 

0 oy
önce (178 puan) tarafından

Aybike koy aynı anlamı 😂

0 oy
önce (1,712 puan) tarafından

Aybalam diye herkesin dilinde olan bişey bence isim özel olmalı Azerbaycan lilarin hitap şekli yani lakap gibi duruyor  benim kızımin adı Aysima koyacaksan öyle bişey köy onun anlamı daha güzel ay yüzlü siması parlayan demek aybaladan daha iyi yani illa ay li bişey istiyorsan değerlendir 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 286 göst.

Kategoriler

1,501,676 soru

24,520,001 cevap

359,458 kullanıcı

...