Ay gibi güzel kız demek. Ay parçası anlamında. Etrafımda beğenen de eleştiren de var.
Kötü değil ama kulağa hoş gelmiyor. İsimden çok lakap gibi geliyo
Teşekkürler
Sen koymuşmuydun Mihrimah? Dediysende unuttum kusura bakma 🙂
Evet canım Mihrimah oldu bizim 😊
ben koymazdım
Bence hoş değil. Aybala kelimesi daha çok Azerbaycanlılara ithaf ediliyor ve zaten onlar da sinir oluyor bu duruma. İsim olarak konulunca da kulağa hoş gelmiyor bana göre
Anlamı hoş diye sevmiştim ve diğer Ay'lı isimlerden farklı olduğu için, Azerbaycana ait olması beni etkilemiyor hic
Ayla daha güzel bence
Aslında isimleri İlk duyunca değişik geliyor sonradan alışıyor herkes önemli olan anlamı ve sizin içinize sinmesi bence
O kadar isim baktım aylardır ve içime sinen tek isim bu oldu inanır mısınız:) ama yorumlarda da görüldüğü üzere çoğu kişi elestiriyor,begenmiyor
Aybala çok güzel isim bende koymak istedim buraya sordum çok elestirdiler yok şuca yok Buca en iyisi kimseye sorma beğendiysen koy 28 haftaligim ve ismini Eylül sare diye koydum gitti anlamlarida güzel
Çok beğeniyorum eşim ve eşimin kız kardeşleri annesi filan da beğendi kendi ailem önce garipsedi sonra onlar da sevdi ama etraftan o ne biçim isim diyenler de çıkıyor sinir oluyorum. Hani güzel değil başka isim bakın diyebilirler o ne yaaa gibi tepki verilince insanın canı sıkılıyor. Aylardır isim bakıyorum tek içime sinendi heralde sorun bende😂 bu arada hayırlı olsun bebişiniz🩷
Begendiysen koy ozaman koyduktan sonra ha söylesinler bosver teşekkür ederim canım
Bizim üniversitede hocamız kızına Neva Bala ismini koymuştu. Tarihçi bu arada. Aybala ismi de sanırım tarihçi/edebiyatçı gözüyle bakmadıkça biraz lakap gibi gelir kulağa. O ne be diyen çok olur.
Gerçekten öyle ve hocanızın kızının ismi de güzelmiş böyle isimler hoşuma gidiyor, lina mira dora vs bu isimler asla begenemiyorum
Sen ve eşin begendiyse neden olmasın? Benimde Aypare ismi hoşuma gidiyor bu aralar
Çok tatlı isimmiş o da
Evet, ay parçası demek❤️
benimde ogrencimin adıydı bende çok sevmiştim o ismi kendime bu isimle hesap actim
Bence cok guzel.
Aynı anlamda kizlarimin adı biri Simay biri Miray
Arkadaşımın kızının ismi
İlk başta kulağa farklı gelmişti şimdi çok alıştık :)
Adı çok güzel benim fikrim
Yani hoş bi isim ama sanki böyle çocukları severken kullandığımız hitaplara benziyor gibi aybalam gülüm canım gibi umarım anlatabilmişimdir oğlumun adı Aybars bu arada çok uyumlu bi isimmiş 🙃
Kuzenimin kızının adı Bala Hüma . Koymak isteyen koyuyor ama aybala kalıplanmış biraz hani sanki cocuklari severken kullanılır gibi ay balam ay parçam yavrum evladım gibi geliyor bana
Başka fikri olannn
Anlamı güzel ama söylenmesi güzel değil ben tercih etmem asla
Aysima daha hoş gelıyor kulağa ☺️ anlamında hemen hemen aynı ay yuzlu demek, kızım olsaydı koyacaktım
Aybike koy aynı anlamı 😂
Aybalam diye herkesin dilinde olan bişey bence isim özel olmalı Azerbaycan lilarin hitap şekli yani lakap gibi duruyor benim kızımin adı Aysima koyacaksan öyle bişey köy onun anlamı daha güzel ay yüzlü siması parlayan demek aybaladan daha iyi yani illa ay li bişey istiyorsan değerlendir
Aykız koymak gibi birşey bence, anlamını sevdiysen aysel koy oda ay gibi parlak, ay ışığı anlamına geliyor.
1,501,529 soru
24,518,130 cevap
359,333 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın