5 aylık bebeğim sürekli emiyor ama sütüm yetmiyor, ne yapmalıyım?

0 oy
219 göst.
Diğer kategorisinde (101 puan) tarafından

Bebeğim 5 aylık. Öyle ahım şahım bi sütüm de yok olmadı hıc bır zaman hatta yetmedıgı ıcın de mama ile destekledık ilk 3 ay daha sonra kendısı mama ıcmeyı bıraktı ıstemedı sadece emdi. Şuan da zaten az az ek gıda verıyorum. Normalde memede uyur bırakırdım uyanmazdı. Ek gıda saatlerınde yer onun dısında sureklı emerdı gece ful emıyo sadece akşamları gece uykusuna geçerken 120cc mama içiyo. Onun dısında yok. Şuan ramazanın sonuna yaklastık ve çok şükür bır sorun yasamadım yani ama şuan grıp hasta ondan mıdır bılmıyorum asla bısey yemıyo ıcmıyo sadece emmek ıstıyo bende bol bol sureklı emzırıyorum ama malesef sütüm bıttı denıcek kadar az neredeyse tamamen bıttı yanı yok dün akşam 5 gibi bir başladı emmeye yemın edıyorum hala emıyo gece full emdı hıc bırakmadı zaten ve bomboş goguslerımde. Artık süt gelmıyo aglıyo sınırlenıyo napıyım bılemedm başka hıc bısey kabul etmıyo. Dün akşam 5ten bu saate kadar  lavabo ıhtiyacını hadı dıyelım 30 dk ona saysak gerısı ful emzırme uyurken yemek yerken her zaman her sekılde yanı kendısı de uyanıyo bırakınca gerı alıyorum emzırmeye. Süt yok göğsüm boş öyle dıyet yapıym az yıyım vs de demem dusunmem sütüm zaten az dıye ama yesende içsem de yok olmuyo yanı napıcam bılemedım süt üretimini nasıl artırıcam denedıgınız memnun kaldıgınız neler var çok acıl şuan da hatta kız kardesım gezdırıyo oyalıyo öyle yazıyorum ama aç belli yanı uzun surmıcek yıne aglıcak durmıcak

-

7 Cevaplar

0 oy
(575 puan) tarafından

Yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemiş, kuru incir, kuru kayısı, hurma ve sıvı bol bol tüket.

Emzirme öncesi sıcak duş al veya sıcak kompres uygula süt akışını hızlandırır

-Reklam-
0 oy
(3,246 puan) tarafından

Bazı kadınların sütü pek olmuyor bu o kişinin bedeniyle alakalı herhalde. Çünkü uyarılma ile süt akışı oluyor. Bebek bu kadar emıyorsa süt olmalıydı diye düşünüyorum. Su tüketimin mi az? Bence en etkili yöntem bol su tüketmek bol emzirmek

0 oy
(7,120 puan) tarafından

Çocuk sütun göğüste dolmasına zaman vermiyor ki 3 saatte bir doluyor diye biliyorum sürekli emer sömürurse ne olacak sıkma canını bunun için geceleri azaltmaya bak saatli ver hatta birde e Bebek promalt içecek al onlar epey süt yapıyor bide Eker damlasakizli muhallebi 

0 oy
(13,016 puan) tarafından

Sütün var sadece bebeğin göğsünü emzik yapmış damla girdiği gibi emiyor 2.3 saate bir ezirilir ki göğüs dolsun senin sütün var sadece göğsün emzik olmuş dolmuyor. Sende sütüm yok sanıyorsun

0 oy
(26 puan) tarafından

Merhaba canım bende emziriyorum oğlum 23 aylık  bol bol sade bisküvi ye 1 paket ye bir oturuşta  birkaç şu bardagı çay  ile beraber birde  komposto  tahin helva  bol şu başka birşeye gerek kalmaz   her şeyden yemeye bak  senden vitamini alıyor benimki iki yasınnda  herseyı yer  ama  rmzirmeyi asla bıraktirmam arttırmak için de hergün yiyorum bunları tahin pekmez de 

(16,160 puan) tarafından

Kilonu merakettim 😁

0 oy
(26 puan) tarafından

Merhaba canım bende emziriyorum oğlum 23 aylık  bol bol sade bisküvi ye 1 paket ye bir oturuşta  birkaç şu  çay  ile beraber birde  komposto  tahin helva  bol şu başka birşeye gerek kalmaz   her şeyden yemeye bak  senden vitamini alıyor benimki iki yası  arttırmak için den yiyorum bunları tahin pekmez de 

0 oy
(232 puan) tarafından

kesinlikle ama kesinlikle kuru dut sıcak suda beklet rengini versin iç birebir şaşırırsın oğlum 25 günlük hiç sütüm yoktu hatta bebeğim açıktan sarılık geçirdi bu akrabamız tavsiye etti vallahi ben içtiğim gibi göğüslerim yanıyor süt dökülüyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

5 aylık bebeğim emmeyi bırakmıyor ama sütüm bitti mi nasıl anlarım?
Bebekler özellikle hastalık dönemlerinde veya atak haftalarında emme sürelerini uzatabilirler. Göğüslerinizin yumuşak olması sütünüzün bittiği anlamına gelmez; bebek emdikçe vücut yeni süt üretimi için sinyal alır. Eğer bebeğinizin idrarlı bez sayısı günde 5-6 adedin üzerindeyse ve kilo alımı normal seyrediyorsa sütünüz yetiyor demektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebek hastalık döneminde emerken süt üretimini artırmak için ne yapmalı?
Süt üretimini artırmanın en etkili yolu bebeği daha sık emzirmek veya göğüs pompasıyla sağım yapmaktır. Emzirme aralarında en az 3 litre su tüketmeli, yulaf, dereotu, çiğ badem ve tahin gibi galaktagog etkili besinlere ağırlık vermelisiniz. Ayrıca dinlenmek ve stres seviyesini azaltmak süt kanallarının açılmasına doğrudan yardımcı olur.
Sürekli emmek isteyen 5 aylık bebekte süt yetersizliği nasıl anlaşılır?
Süt yetersizliğinin gerçek göstergesi emme süresi değil, bebeğin idrar çıkışı, dışkılama düzeni ve tartı gelişimidir. Bebeğinizin idrar rengi koyuysa, bezleri uzun süre kuru kalıyorsa veya gelişim eğrisinde ciddi bir düşüş varsa süt miktarında azalma olabilir. Bu durumda bir emzirme danışmanından destek almanız veya bir çocuk doktoruna danışmanız en sağlıklısıdır.
Emziren annelerde hastalık döneminde süt azalması neden olur?
Hastalık döneminde anne vücudunun direnç göstermesi, iştahsızlık ve sıvı kaybı süt üretimini geçici olarak yavaşlatabilir. Vücudunuz iyileşmeye odaklandığı için enerji ihtiyacı artar; bu süreçte düzenli beslenmeye ve yeterli sıvı alımına ekstra özen göstermek gerekir. Bebek hastayken sürekli emmek isteyerek aslında hem sıvı ihtiyacını karşılar hem de sizin vücudunuza süt üretimi için uyarı gönderir.
Emzirmeyi reddeden 5 aylık bebekte süt artışı için hangi yöntemler etkilidir?
Süt artışını desteklemek için en önemli yöntem, ten tene temas sağlayarak bebeğin emme refleksini tetiklemektir. Emzirme öncesi göğüslerinize sıcak kompres uygulamak ve emzirirken göğsü hafifçe masaj yaparak sağmak sütün akışını kolaylaştırır. Ayrıca gün içerisinde sık aralıklarla su tüketmek ve göğüsleri tam boşaltmak, hormonların süt üretimi için daha fazla çalışmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 201 göst.
24 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Defnenin annesi (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 396 göst.

Kategoriler

1,513,833 soru

24,688,189 cevap

368,179 kullanıcı

...