3 aylar hatmi nasıl yapılır, arkadaşlarımla nasıl hatim edebilirim?

0 oy
213 göst.
Diğer kategorisinde (1,398 puan) tarafından

Sayfa bu kızlar yardim edebilecek varmi

image

4 Cevaplar

0 oy
(456 puan) tarafından

Benim bildiğim kadarıyla hatim yapacaksan onu kendin okumalısın hepsini başkası okursa okuduğu cüz veya sayfa okuyan kişiye sevap oluyor senin hatim tam hatim olarak sayılmıyor yani

(1,398 puan) tarafından

Cnm adet olayim var oyuzden, 35 sayfa okuyabildim 88 sayfa okunmasi gerek

(1,430 puan) tarafından

Nasil 88 kez okunmasi gerekiyo ki 3 aylar bu sene 90 gun etmedi mi zaten 35 tane okuduysan geriye 55 kalmis oluyo 

(456 puan) tarafından

Asabi dediğim gibi benim bildiğim öyle 1 sayfa bile olsa kendin okumalısın 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Bir sayfa mı okunacak yoksa okunuşu için mi yardım istedin canım? 

(1,398 puan) tarafından

35tane okuyabildim 88kere okunmasi gerek. Adet olayim var yetisemez diye. Ayni sayfayi okuya bilecek varmi demek istedim. Yardim edebilecek

tarafından

Kendi hatmimde de geriden gidiyor. Bu sahur dan sonra on defa okuyayım. Fazla okursam size geri dönüş yaparım. 

(1,398 puan) tarafından

Cok cok sagol Allah kabul etsin canim. Valla adet olayim var yetisemez diye. 10 tane yazayim ozaman ben hesap, edeyim ona göre olurmu. Okursan soylersin tekrar 😊

(10,753 puan) tarafından

Çok geç gördüm ama 89 defa okunacak canım 

(1,398 puan) tarafından

Olur canim cok sagol 😊

0 oy
(1,398 puan) tarafından

@Nevacan bana yardimci olabilir misin 10 kere okuyabilir misin. Yada okuyabildigin kadar 

(796 puan) tarafından

Okurum canım . Kaçıncı sayfa olduğunu yaz bana.

(1,398 puan) tarafından

عَيْنًا يَشْرَبُ بِهَا عِبَادُ اللّٰهِ يُفَجِّرُونَهَا تَفْجٖيرًا ﴿٦﴾

29.cuz 18.sayfa 5kere okusan yeter canm

(796 puan) tarafından

Tamam canım okurum inşallah.

(1,398 puan) tarafından

Tamam cnm cok sagol Allâh kabul etsin hepimizinkini

0 oy
(2,078 puan) tarafından

Tam hangi cuz hangi sayfa?

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 aylar hatmi nasıl yapılır ve hangi dualar okunur?
3 aylar hatmi, Recep ayının başlamasıyla birlikte Kur'an-ı Kerim'in baştan sona okunması esasına dayanır. Hatim yaparken her gün belirli bir cüz okunarak üç ayın sonuna kadar tamamlanması hedeflenir. Hatim süreci sonunda okunan dualar arasında genellikle hatim duası olarak bilinen geleneksel dualar tercih edilir ve bu ibadet kişisel veya grup olarak gerçekleştirilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
3 aylar hatmi için kaç kişi toplanmalı ve nasıl organize olunmalı?
3 aylar hatmi için kişi sayısı konusunda bir sınırlama yoktur, tek başınıza yapabileceğiniz gibi arkadaşlarınızla grup kurarak da tamamlayabilirsiniz. Organize olurken her katılımcının günde kaç cüz okuyacağını belirlemek süreci kolaylaştırır. Toplamda 30 cüzün üç ay boyunca düzenli takibi, hatmin zamanında bitirilmesi için en verimli yöntemdir.
3 aylar boyunca hatim bitirmenin en kolay yolu nedir?
3 aylar boyunca hatim bitirmenin en kolay yolu, günlük okuma rutinleri oluşturarak Kur'an-ı Kerim'i bölümlere ayırmaktır. Toplam 30 cüzü yaklaşık 90 güne yaydığınızda, günde sadece birkaç sayfa okuyarak süreci rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Düzenli takip için bir cüz takvimi kullanmak aksamaları önlemek adına oldukça etkilidir.
3 aylar hatmi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
3 aylar hatmi yaparken en önemli konu, okuyuşların tecvid kurallarına uygun olması ve niyetin samimiyetle tutulmasıdır. Hatim süresince istikrarı korumak adına günlük hedeflerin şaşmamasına özen gösterilmelidir. Ayrıca hatim boyunca yapılan duaların kabulü için kalpten bir yöneliş ve Kur'an'ın manası üzerine tefekkür etmek ibadetin manevi değerini artırır.
3 aylar hatmi ne zamana kadar tamamlanmalıdır?
3 aylar hatmi, Recep ayının ilk günü ile Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan sürecin sonuna kadar tamamlanmalıdır. İdeal olan, Ramazan Bayramı öncesinde veya Ramazan ayının son günlerine kadar hatmi nihayete erdirmektir. Bu süreçte okunan her cüz, manevi hazırlık olarak kabul edilir ve Ramazan ayının feyzinden daha fazla istifade etmenizi sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 380 göst.
16 Mart 2026 Diğer kategorisinde Bilinmez!! (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 368 göst.
15 Mart 2026 Diğer kategorisinde BETIGUL (10,753 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 261 göst.
18 Ocak 2026 Diğer kategorisinde BETIGUL (10,753 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 145 göst.