Adetime 1 gün kala yaptığım testte silik çizgi var, hamile miyim?

0 oy
303 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,164 puan) tarafından

Kizlar sabah namazında kalktım test yaptım birşey çıkmadı attım şimdi baktım böyle olmuş. Sizce varmı adetime 1 gün var yaptım. Ve oncedende hep yaptığında yine Sanatlar sonra baktığımda böyle olmazdı hiç yok da yoktu yani silik bile olmazdı oyuzden biraz merak ettim ve heyecanlandım 

image

7 Cevaplar

0 oy
(420 puan) tarafından

Aradan baya Zaman geçmiş bence tekrar yapın olsa ilk 10 dakikada hemen çıkıyor

(1,164 puan) tarafından

Önceden yaptıklarımda saatler sonra bakınca böyle hiç çıkmazdı oyuzden bu böyle olunca merak ettim neyse 1 gün daha sabır edeyim bakalım 

-Reklam-
0 oy
(221 puan) tarafından

Benimde böyle çıkmıştı bence var. Hemen Kan testi yaptir. Hayırlı olsun

(1,164 puan) tarafından

Saatler sonramı böyle olmuştu sizinde

(221 puan) tarafından

Saatini hatırlamıyorum canim pek ama benimde aynı böyle dağılmıştı.

(1,164 puan) tarafından

Nasip bakalım bir kaç gün daha bekliyeyim sonra Allah kerim 

0 oy
(138 puan) tarafından

Yok cnm bnde kac defa yaptık böyle çıktı yoktu

(1,164 puan) tarafından

Nasip daha rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah 

0 oy
(138 puan) tarafından

Yok cnm bnde kaç defa yaptık böyle çıktı yoktu

0 oy
(2,761 puan) tarafından

Canım ilk idrarla 3 damla ile yap bozuk gibi test :) 

(1,164 puan) tarafından

Yarın adet günüm bir kaç gün bekliyeyim bakalım :) olmazsam yine deneyim 

(2,761 puan) tarafından

Paylaş mutlaka canım :)) 

(1,164 puan) tarafından

Regli oldum:( tamda günümde 

(2,761 puan) tarafından

Allahım Hayırlı Evlat Versin Allahım İnşAllah Amin İsteyenlere canım Nasip üzülme sakın🤲🤲:)) 

(1,164 puan) tarafından
+1

Amin canım hayırlısıyla inşallah 🤲 🥰 

0 oy
(8,917 puan) tarafından

Var gibi ama biraz fazla idrar mı dağıttın ondan dağılmış Rabbim gönlüne göre versin inşallah

(1,164 puan) tarafından

Yani yaptım çıkmadı 5 dk felan bekledim baktım birşey çıkmadı attım evdeki çöpe sonra birdaha gittim bakayım dedim böyle olmuş. Önceden yapptigimda atsam da yoksa birşey çıkmıyordu bu böyle oldu yarın normalde adet günüm  bir kaç gün bekliyeyim bakayım olmazsam tekrarlarim 

0 oy
(38 puan) tarafından

Yeniden test yap.ya da 1 hafta bekle

(1,164 puan) tarafından

Bekliyeyim bir kaç gün daha olmazsam tekrardan denerim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gebelik testi bekledikten sonra çıkan silik çizgi ne anlama gelir?
Gebelik testlerinde kullanım talimatında belirtilen sürenin çok ötesinde beliren silik çizgiler genellikle 'kuruma çizgisi' olarak adlandırılır ve hamilelik belirtisi olarak kabul edilmez. Testin doğru sonuç vermesi için genellikle 5 ile 10 dakika içerisinde oluşan çizginin dikkate alınması gerekir, çünkü bu süreden sonra testin kimyasal yapısı değişerek yanlış pozitif görünümlü izler bırakabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Adete 1 gün kala yapılan gebelik testi ne kadar güvenilirdir?
Adete 1 gün kala yapılan evde gebelik testlerinin doğruluk payı oldukça yüksektir ancak kesin sonuç için hormon seviyesinin yeterli düzeye ulaşması gerekir. Erken dönemde yapılan testlerde negatif sonuç alınması, vücuttaki beta-hCG hormonunun henüz idrarda tespit edilebilir seviyeye ulaşmadığını gösterebilir. En kesin sonuç için adet gecikmesinin yaşanması beklenmelidir.
Evde gebelik testi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Evde gebelik testi yaparken en önemli nokta, testin son kullanma tarihine bakmak ve idrar örneğini sabahın ilk idrarı ile almaktır çünkü bu idrar en yüksek hormon konsantrasyonuna sahiptir. Ayrıca testin üzerinde belirtilen bekleme süresine tam olarak uyulmalı ve sonuç, bu sürenin sonunda mutlaka okunmalıdır; süresi geçen testler yanıltıcı olabilir.
Hamilelik testi sonucu negatif çıkmasına rağmen hamile olabilir miyim?
Hamilelik testi sonucu negatif çıkmasına rağmen hamile olma ihtimali, testin çok erken yapılması veya ovülasyon tarihinin gecikmesi durumunda söz konusu olabilir. Eğer adetinizde gecikme devam ediyorsa ve hamilelik şüpheniz sürüyorsa, birkaç gün bekleyip testi tekrarlamak veya en kesin yöntem olan kan testi (beta-hCG) için bir sağlık kuruluşuna başvurmak en doğru yaklaşımdır.
Kuruma çizgisi ile pozitif sonuç arasındaki fark nasıl anlaşılır?
Kuruma çizgisi genellikle renksiz, gri veya şeffaf bir gölge gibi görünürken, gerçek pozitif sonuçta oluşan çizgi testin antikor bölgesiyle aynı renkte, belirgin ve net bir tonda olur. Gerçek pozitif çizgi genellikle test süresi içerisinde belirir ve ışığa tutulduğunda renk yoğunluğu testteki kontrol çizgisiyle kıyaslanabilir nitelikte belirgin bir renk yansıtır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,506,295 soru

24,589,009 cevap

362,929 kullanıcı

...