https://www.instagram.com/reel/DTxjSa8DNGG/?igsh=dGlvZmxobmgzMWY5
Videoyu açamayanlar için söyleyeyim bu videoda adam karısına soruyor senin telefon faturan ne kadar kadın diyor bilmiyorum işte doğalgaz elektrik faturası falan kadın diyor bilmiyorum diyor belki domatesin kilosu ne diyor bilmiyorum şu an ne kadar olduğunu yani belli ki evin giderleriyle alakası yok üstte de yorum yapılmış bir de enişteye saygılar tüm stresleri sana yüklemediği için
ben de önceden öyleydim ama artık Zaman geçtikçe manav işlerini ben aldım çünkü eşim nerede bir çürük çarık varsa eve topluyor telefon faturamı benim eşim ne kadar olduğunu bilmiyor 🙂↔️faturaları eşim öder ama ben ne kadar gelmiş kontrol ederim merakımdan ben de 5 sene oldu ama hala onun ne kadar kazandığını bilmem çünkü esnaf olduğu için belirli bir maaşı yok
Sizde durumlar nasıl
evin maddi yükü eşimde, aybasinda hesabima mutfak giderleri icin bi miktar yatirir , diger her sey esimin hesabindan otomatik odemede , o da tek tek kontrol etmiyordur ne kadar gelmis diye
Ne güzel bizde öyle yaptık bir kaç ay ama her seferinde bana verdiği para erken bitti sadece meyve sebze yi alıyorum gerisi eşimde
Yarı yarıya .....
Ödemeleri esim de yapsa takibimdedir bilirim ne kadar ödeneceğini bi kredi kartını bilmiyorum onu da kullanmadığım için harici . Kazandığını da aldığı maaşı da biliyorum katkım olsun çok isterim ama 2 çocuk bide hamilelik çalışamadım hiç bir zaman destek olamadım ama elimden geldikçe idare ederim evde uygun olanı alıp fazla harcama yapmamaya çalışırım
Bence de bilinmesi lazım ya ne kadar onlarda ödese
Evin maddi sorumlulugu esimde fatura odemeler vs ekstra bi seyler oldugunda konusarak hallediliyo bende de kart var onu kullaniyorum bütçemiz dahilinde ha nereye ne kadar gitti hangi fatura ne kadar geldi hepsini biliyorum her alisveristen sonra sorar fişleri kontrol ederim eşim fişe falan bakmaz bazen kasada yanlislik yapiyolar. Cocuklarim buyuyunce pazar market işini almayi dusunuyorum cunku bilmiyor adam 5yildir ögrenemedi iyi secemez alelacele atip cikar ben de deliririm genelde 🤣
Aynen bizde de öyle 5 senedir artık pes ettim almak için alıyor sadece söylediğimde de bu vardı başka yoktu bende aldım diyor koskoca şehirde başka yer yok sanki😀
Evet bi de gozunun onunde olan şeyi görmez anlamaz uzerini okumaya zahmet etmez 😂
Bizde eşim çoğu zaman alır meyve sebze kısmını. Diger eve gereken seyleri ben alırım.
Faturalar odemiyoruz biz kiraci ödüyor.
Telefonumunda eşim benden iyi takip ediyor ne zaman bittigini ama fiyatini biliyom tabiikide o ödüyor.
Sizin faturaları niye kiracı ödüyor kız ona takıldım:)
bunu ben de merak ettim
Bilmiyom bende orasını açıkçası. İlk eşim kiraya gelirken öyle anlaaşmışlar boyle de devam ediyor. Rusyada yaşıyorum ben ve yüzde 50 kiracı böyle yapıyor burda.
aa değişikmiş
elektrik faturası sadece mesajla geldiği için bilmem, su ve doğal gaz faturasını kapıda görürsem bilirim.
telefon faturam zaten mesaj olarak geliyor.
market alışverişi eşimde, ben sadece biten şeyleri bilirim. bulgur ne kadar pirinç ne kadar, sadece birlikte gidersek bilirim.
pazara normalde ben gidiyordum ama kızdan sonra tek gidemedim pek.
şimdi arada gidiyorum.
benimki memur maaş sabit 😅
Görürsem. Görürüm yoksa görmemezlikten geliyorum gibi oldu biraz ama 😀
İdeali o zaten evin işini gücünü nasıl erkekler bilmiyorsa giderlerini de biz bilmeyelim 🙂
ya burda da görüyorum eşi aylık 10-20 veriyormuş sonra para nereye gidiyor diye hesap soruyormuş. işte sen çok para harcıyorsun falan diye market, pazar fiyatlarından bir haber okup karısındam hesap soruyor falan hiş hoş değil.
benim maaşım bile eşimde :) içinden 1 aylık özel işlerim için harçlığımı ayırır gerisini veririm. ay boyunca ev hanımıymışçasına gelir gider düşünmem. ne faturamı bilirim, ne mutfak masrafımı... çocuğun bezini mamasını bile eşim alır. ben evdeyken atıyorum patates lazım olduysa ararım eve siparişi de o verir.
kredi kartım var ama şifresini bile açtırmadım gerek olmuyor çünkü. internetten bişey alacaksam ya da dışarda bi yerde kart gerekirse eşimin ek kartını kullanıyorum. genelde ay sonunda kendime özel işlerim için ayırdığım para da kullanılmamış kalıyor çünkü herşeyi karttan geçiyorum
Bende Kredi kartı aldım iptal ettim kullanmak bana göre değil ama maaşımı da eşimin eline asla bırakmam çünkü giderleri çok fazla işinden dolayı
benimkinin işi kamu işi maaş belli iş için gider de yok. adamın sigarası, kumarı, dışarı gezmesi de yok. olan gider eve gidiyor zaten. saldım tamamen. tümünü istese tümünü de veririm maaşımın
Esim hallediyo benim ya fiyatlari bilirim ama esim oder
Faturalar taksit eşimde evin diğer genel ihtiyaçları bende... Maaşın bir kısmı onun hesapta kalır bir kısmını nakit çekeriz pazara falan giderken nakit lazı oluyo gerisi benim kartta marketten yada online dan bişey alincaksa benim karttan alırız. Kredi kartı değil normal maaş kartı biz kredi kartı kullanmıyoruz. Kendi huyumu bildiğim için hiç actirmadim kredi kartlarını 🤭
Bende actirttim eşim kullandı onu da günü geçincede ben baya stres oldum geri iptal ettirdim
İkimiz de çalıştığımız için bizde eşbakan modeli var :) Herkes kendi sorumlu olduğu ödemelerin bakanı. Kira eşimde mesela. Faturalar bende. Bakıcı maaşı bende. Araba harcamaları eşimde. Sağlık harcamaları eşimde. Gibi gibi. Ben kendi ödeme konularımda ekonomi bakanıyım, çok şükür sorun yaşamadık :)
Ne güzel o dengeyi yakalayabilmek önemli
Yani bazen biliyorum bazen bilmiyorum değişiyor faturalar otomatik ödemede o yüzden takip gerektirmiyor ama abonelik benim üstüme olduğu için mesaj geliyor çoğu zamanda gelen faturaya bakarım onun dışında harcamalarımız ayrı ama her şeyden birbirimizi haberdar ederiz pazara genelde beraber gideriz veya eşim gitmiş ise şu şu kadar falan muhabbeti döner Pazar alışverişinde eşim daha iyidir ben işe girene kadar hiç öyle şeyler görmedim o yüzden geç öğrendim eşimlerin kendi bostanları vs varmış o yüzden sebze meyveyi daha iyi seçer benden
Kuru fasulye yapan erkeğe de ilk defa rastlıyorum 😂 şaka bir yana çok güzel bir şey aslında zaten kadın olarak sorumluluğumuz fazla onlar ne yapsa kar
Kesinlikle hakkını yemeyeyim benimki çocuğa da çok baktı.
Maşallah canım 🥲
Niye kız ..
Benim eşim Pazarda manavda alışveriş yaptığında çok güzel alıyor.. Hatta manav aşağıda arada bende alıyorum. Daha benim aldığımı arada beğenmez 😀
Galiba çevre ile alakalı bizim burda hep kadınlar yapar Pazar alışverişinj ondan ama yapmaları çok güzel bir şey kadının yükünü ne kadar hafifletirsen o kadar iyi
Al ver yatırım birikim vs işlerine ben bakarım evde faturalar otomatik talimatta zaten onları yatırır bana vereceği kısmı ayrı hesabıma atar ev için olanıda ayrı
En ideali . Böyle olmalı zaten
Faturamı bilirim, sonuçta mesajı geliyor ama elektrik, su kaç gelmiş bilmem, sorarsan söyler eşim. Onun dışında market alışverişini beraber yaparız ama genede fikrim yok son domates fiyatlarından. Ekmek, simit kaç lira onu en son 8 lirada bıraktım hiç kendim alamadığım için. İlk başlarda hep bilirdim ama aynı anda iki kişi kontrol edince evde sorun çıkıyor. O yüzden bütün maddi kontrol eşimde. Ne kadar borcumuz var, ne ödenecek hepsinin hesabını o yapar. Ben asla bilmek istemiyorum çünkü kafama takıyorum.
Doğru bende öyle ilk başlarda çok kasardim ne kadar gelmiş ne harcıyoruz diye şimdi takip etmiyorum
Çokta karışmaya gerek yok bence. Bende hesap yaparken eşim daha sorumsuz davranıyordu para konusunda. Ama ben sorumluluğu bırakınca gayet net hesap yapmaya başladı.
Çalışan eşim, her şeyi bilen ben 😂 ona kalsa her şey alayım yapayım izin vermiyorum. Gerekli şeyler yeterli diye
Tam bir ekonomi bakanı yani😂
Bende bilmem 😅 ne faturalar ne ekmek fiyatı ne domates.. sormam da merak etmem. Eşim in aylık geliride bilmem çünkü esnaf
Sadece kıyafet alışverişe çıkarım çocuklarla onların fiyatları bilirim ondanda eşim anlamaz . Ne kaliteli ne uygun pahalı
Ha bide ev eşyaları onlarıda ben araştırıp alırım yada eşime anlatırım şu fiyat böyle böyle die
Oh ne güzel kafa rahat 🙂
Parayla ilgili her şey ben de. Eşim çalışır parayı olduğu gibi bana verir
2 maaş giriyor evimize ayriyetten ikramiyeleri aylık mesaisi hepsini biliyorum.. market manav bende faturalar eşimde ama oturup birlikte hesap yaparız ve ikimizde herşeyi biliriz 🙂
Farkında olmak lazım bence de
Benim hiç bir faturadan haberim yok..
elektrik ne kadar gelmiş
Su ne kadar almış
Market durumu nedir?
Kartlar ne kadar gelmiş hesap kesim tarihi ne zaman bilmem
Sanırım ben çok yabancıyım 😂
Oda bilir bnde bilirim gelen fatura miktarlarını vs çünkü tek tek yazarız gelir ne gider ne hesap yapıp önümüzü görürüz
Telefon faturamı tabii ki biliyorum.
Su ve elektrik faturalarını ise hiç takip etmem.
Doğal gaz biliyorum 😅
Pazar ve manav alışverişini genelde eşim yapar. Ama manav hemen sokağımızda, hatta yan dairede olduğu için bazen ben de inerim. son zamanlarda fiyatları biliyorum. Son 3 yıldır pek ilgilenmiyordum gerçi 😅
Market alışverişini de çoğunlukla eşim yapar ama karşı dairede arkadaş market var borca getiririz 15 günde 1 öderiz..alt katımdada bim olduğu için ara sıra ben de giderim. Bu yüzden fiyatlara hâkimim.
Bence eşlerin alışveriş yapması daha iyi oluyor 😊
Kasap işimiz biraz farklı… Biz genelde et almayız. Etimiz bitince tanıdığa söyleriz, kurban kesilir. Hepsini buzluğa atarız. Oruçtan önce de kestik.. Et azalmıştı eşim Ramazandan önce halletti. Biliyorum fiyatınıi😂
Kıyafet, beyaz eşya, mobilya ve ev dekorasyonu konularında ise seçim tamamen bana ait. Eşim bu işlerden pek anlamaz ben seçerim o da güvenir.
Bizde durumlar böyle 🤗🙃
Güzel aslında beraber olması dengeyi kurmak önemli ben önceden ne gelmiş ne gitmiş hiç ilgilenmezdim çünkü her istediğim önüme gelirdi yalan yok şu an dar bir surecteyiz o yüzden yakın takipteyim
1,500,936 soru
24,510,648 cevap
358,892 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın