Babamdan 600 bin borç istedim, eşimin endişesini nasıl çözerim?

0 oy
444 göst.
Diğer kategorisinde (703 puan) tarafından

Babamdan 600 milyar istedik eşime tamam dedi annemlerede parama göz diktiler vereyim kurtulayım demiş ödemez geri falan akşamdan beri ağlıyorum siz olsaniz napardiniz

15 Cevaplar

+2 oy
(30,483 puan) tarafından

Ne zaman geri ödeyecek ödediğinde o paranın ne değeri kalacak TL ile borç almak karşı taraf için haksızlık belli ki gönlü yok mecburen evet demiş annende muhtemelen almayın diye size duyuruyor. Ben öyle anladım. Tabiki ailesiniz aranızda paranın lafı olmamalı ama meblağ büyük geri ödemesi hemen olmayacağına göre siz geri ödediğinizde 600 bin de bir işe yaramayacaktir 

(4,341 puan) tarafından

Katılıyorum 

-Reklam-
0 oy
(2,909 puan) tarafından

Eşine guvenmiyo olabilir ağlanacak ne var az bir para değil ailende olsa

(703 puan) tarafından

Babamın öyle demesi zoruma gidiyor göz diktiler yesin kurtulsunlar demesi

(2,909 puan) tarafından

Göz diktiler derken sen evladisin tabiki yardım edecek durumu varsa etsin ama böyle laf olacaksa hiç istemezdim

(703 puan) tarafından

Durumu var öyle işte insanın zoruna gidiyor

0 oy
(7,431 puan) tarafından

600.000tl çok para

0 oy
(1,738 puan) tarafından

Almayın bence miktar çok fazla bir de ödeyemezseniz işler dahada kötüye gider gönlüde yokmuş zaten gönülsüz verilen paradan hayır gelmez

0 oy
(2,849 puan) tarafından

Peki eşin öder mi bu parayı sen güveniyor musun eşine 

0 oy
(7,988 puan) tarafından

Annenizde kalkıp bunu sizemi söyledi ... babanız böyle birşey dese bile annenizin gelip size söylememesi gerekir . Orta yolu bulması gerekir 

0 oy
(3,127 puan) tarafından

Canım az bi miktar değil ya eşin ödeyemezse sen ödeyebilecegine inanıyor musun boşuna üzülme bence. Keşke annende getirip sana demeseymiş ama dediğine göre almasınlar diyelim de gibi bir yolda izlemiş olabilirler. Rabbim kimseyi dar duruma düşürmesin bu ailen de olsa maddi manevi sorun canım 

0 oy
(1,178 puan) tarafından

Ayıp etmiş parası varsa vermesi gerekirdi yoksa zaten kimse istemezdi baba sonuçta sen zorda iken o rahatsa onun vicdanı herkes ödüyebilcen mi demiş ama zaten onun senden beklememesi gerekir baba olmak anne olmak böyle bişey değil hem bu devirde çok parada değil 

0 oy
(351 puan) tarafından

Vallaha Türk parası ne zaman ödenir ne değeri kalır bilmem ben almam Okadar fazla heleki nakit hiç almam , dolar altın neyse de vicdanım el vermez yani, biz de araba alurken 60 gram bilezik aldık 4-5 ay içinde eşim kredi çekip verdi bir sene diye anlaştık ama rahat edemedik 

0 oy
(4,593 puan) tarafından

600 bin yüksek para , eger oyle dedigini duymus olsam asla almazdim o parayi

0 oy
(13,305 puan) tarafından

Peki kocan ödermi geri eğer güven vermiyorsa baban haklı 600 bin az para değil kocan ödemez yada geç öderse pul olacak o para 

0 oy
(2,119 puan) tarafından

Kim olursa olsun okadar yüksek miktarda borç asla almazdım galiba alldiktan sonrada ardı arkası kesilmez dedikoduların

0 oy
(2,439 puan) tarafından

Bunu sana söyleyen kim. Amacı ne yani sana neden söylüyor böyle bir şey dediğini 

0 oy
(12,909 puan) tarafından

Ağlanacak bir durum yok dün akşamdan beri nasıl ağlıyorsun .

Bşrde 600 bin tl türk parası kimse borç vermiyo borç verenler dolar altın olarak veriyo ki değer kaybetmesin para.

Babanda biliyp siz verene kdr hem değer kaybedecek hemde gönlü yok işte almayın bence ben olsam asla almazdım 

0 oy
(533 puan) tarafından

Ben okadar istemem İnan ki . Annemde olsa . 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aileden borç isterken eşler arasındaki güven sorunu nasıl aşılır?
Eşler arasındaki güven sorununu aşmak için aile üyeleriyle borç ilişkisine girmeden önce tüm mali detayları ve geri ödeme planını yazılı hale getirerek eşinize net bir taahhüt sunmalısınız. Bu süreçte eşinizin kaygılarını dinlemek ve ailenizin tepkilerini kişiselleştirmeden yönetmek, ilişkinizdeki şeffaflığı korumak adına atılması gereken ilk adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin aileme karşı borç ödeme konusundaki güvensizliğini nasıl gideririm?
Eşinizin güvensizliğini gidermek için borcun yasal ve etik sınırlarını belirleyen resmi bir ödeme takvimi oluşturmak en etkili yöntemdir. Borcun sadece sözlü değil, tarihleri belli bir plan dahilinde ödeneceğini kanıtlamak, eşinizin ailenize karşı oluşan ön yargılarını kırmasına yardımcı olabilir.
Aile büyüklerinden borç alırken yaşanabilecek çatışmalar nasıl önlenir?
Aile büyüklerinden borç alırken çatışmaları önlemek için borç miktarını ve ödeme koşullarını en başından itibaren tamamen profesyonel bir çerçevede konuşmalısınız. Duygusal beklentileri işin içine karıştırmadan, borcun bir ticari işlem olduğu bilinciyle hareket etmek aile içi huzurun korunmasına katkı sağlar.
Eşimle ailem arasında maddi konularda çıkan gerginlikler nasıl yönetilir?
Maddi gerginlikleri yönetmek için eşinizin aileniz hakkındaki 'paraya göz dikme' gibi endişelerini kabul edip, onlara karşı sınırlarınızı net bir şekilde belirlemelisiniz. Eşinizin yanında olduğunuzu hissettirmek ve aile üyelerinin ödeme sürecine müdahalesini sınırlamak, evliliğinizdeki huzuru korumak için hayati önem taşır.
Aileden alınan borcu geri ödeyememe korkusuyla nasıl başa çıkılır?
Geri ödeyememe korkusuyla başa çıkmak için aylık bütçenizi yeniden düzenleyerek gelir gider dengenizi şeffaf bir şekilde analiz etmelisiniz. Eğer ödeme kapasitenizi aştığınızı düşünüyorsanız, durumu aile büyüklerine dürüstçe açıklamak ve daha esnek bir takvim üzerinde anlaşmak, uzun vadede ilişkilerin bozulmasını engelleyen en sağlıklı yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 296 göst.
10 Şubat 2026 Aile & Aşk kategorisinde Gunes1997 (5,336 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 424 göst.
5 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Burdanbiri12 (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 554 göst.
22 Eylül 2020 Aile & Aşk kategorisinde Simanur tunc (1,330 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 420 göst.

Kategoriler

1,507,558 soru

24,607,731 cevap

363,932 kullanıcı

...