Eskiden kilo alamıyordum ama şu an kilo veremiyorum ne yapmalıyım?

0 oy
225 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (921 puan) tarafından

Eskiden kilo alamıyordum ama şuan veremiyorum ya kızlar karın bel bacak hepsi erisin gitsin istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum egzersiz diyet korse bunlar işe yarar mı bilmiyorum Eşim acaba hamile misin diye düşünüyor o kadar ki karnım büyük plastik cerrahi doktoruna gittim karın sarkıklığım var diye doktor tomografi çekti henüz sonucumu göstermedim sarkıklık ameliyat edebiliriz dedi ama ben ameliyattan da korkuyorumgündüzleri çocuklardan o kadar yoruluyorum ki gece egzersiz yapmaya halim kalmıyor ne önerirsiniz bana zayıflatan korse detokslar yani yardıma çok çok

2 Cevaplar

+1 oy
(9,236 puan) tarafından

Sağlıklı beslenme 🙂

Kilo vermek için en önemli şey ekmek yememek yada en sağlıklısi olandan.

Klişe ama 3 beyazdan uzak durmak şeker tuz ve un tatlı ihtiyacını doğal şekerlerden sağlamak meyve hurma kuruyemiş vesaire  yeşil çay metabolizma yi hızlandırıyor ben 25 yaşındayım ve 3 doğum yaptım isteyince dikkat edince gayet güzel veriyorum ki 10 kilo verdim bu şekilde şu an ramazan dolayısıyla yapamıyorum hiçbir şey 

-Reklam-
0 oy
(9 puan) tarafından

Sakın ameliyat olma sakın,ben bu konuda kötü sonuç almış tonlarca kisiyi gordum hem dunyada hem turkiyede haberleri karşıma çıkıyor hem o hem de cok yakindan tanidigim da yaptirdi gercekten sonu husran hemde sagligindan olma .

Ne yapabilirsin şöyle ki yürüyüş aksatma evde spor aleti al bence mesela bizde bisiklet var bacaklari inceltiyor ayakta surersen butun vucuda iyi ve koldaki sarkmalara bile etkili .bagirsaklarina cok dikkat etmelisin cunku asıl olay bu . Kabızlik ve tuvalete az cikma metabolizmanin düşük olduğunu gosterir.cok su icersen bagirsaklarin kurumaz bol bol suuu.egzersizler var bir suru, onlari duzene koy yapmaya çalış, alışsın vücudun.moralini bozma kendini kotu hissetme hem ne var gobek aslinda o kadar kotu degil ,erkekler ayva gobegini sever, ayrica duygusal boslukta misin diye bir bak cunku  uzuldukce daha cok iştahın artabilir .

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Karın bölgesindeki sarkıklık ameliyatsız nasıl geçer?
Karın bölgesindeki sarkıklık deri gevşemesi ve kas zayıflığına bağlıysa tamamen ameliyatsız yöntemlerle geçmesi zordur. Karın germe ameliyatı genellikle deri fazlalığı ve kas ayrılması (diastasis recti) durumlarında altın standarttır. Ancak hafif sarkıklıklarda düzenli egzersiz, karın kaslarını güçlendirerek görüntüyü toparlamaya yardımcı olabilir. Ameliyat düşünmeyen kişiler için dermatolog kontrolünde radyofrekans veya odaklanmış ultrason gibi medikal estetik yöntemler deri sıkılaşmasına destek sağlayabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ani kilo değişimi ve karın şişkinliği neden olur?
Ani karın şişkinliği ve kilo verememe durumu hormonal değişiklikler, sindirim sistemi sorunları, insülin direnci veya tiroid bozuklukları gibi birçok farklı faktörden kaynaklanabilir. Kullanıcının bahsettiği karın bölgesindeki hacim artışı bazen bağırsak gazı, ödem veya jinekolojik durumlardan kaynaklanabileceği için mutlaka detaylı bir muayene gerektirir. Kan tahlilleri ile insülin direnci ve hormon düzeylerinin kontrol edilmesi, kilo verememe sorununun altında yatan metabolik nedenleri ortaya çıkarabilir.
Zayıflatan korse kullanmak yağ yakımını sağlar mı?
Korse kullanımı yağ yakımını sağlamaz ve doğrudan zayıflatmaz. Korseler sadece takıldığı an itibarıyla beli olduğundan daha ince gösteren geçici bir çözüm sunar. Uzun süreli korse kullanımı karın kaslarının zayıflamasına ve iç organların baskı altına girmesine yol açabilir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve bel bölgesini inceltmek için korse yerine düzenli egzersiz ve dengeli bir beslenme planı uygulamak bilimsel olarak en doğru yöntemdir.
Yorgun anneler için kısa sürede yapılabilecek egzersizler nelerdir?
Yoğun gün geçiren anneler için günde sadece 15-20 dakika süren yüksek yoğunluklu interval antrenmanlar (HIIT) etkili sonuçlar verebilir. Bu egzersizler kısıtlı zamanda maksimum kalori yakımını destekler. Ayrıca gün içinde çocuklarla vakit geçirirken yapılan tempolu yürüyüşler veya pilates hareketleri metabolizmayı canlı tutmaya yardımcı olur. Önemli olan egzersizin süresi değil, düzenli olarak her gün küçük adımlarla başlanmasıdır.
Hızlı kilo vermek için detoks çayları işe yarar mı?
Detoks çayları vücuttan sadece ödem atmanızı sağlar ve kalıcı yağ yakımına etkisi yoktur. Bu tür ürünlerin uzun süreli kullanımı vücutta mineral dengesizliğine ve bağırsak tembelliğine yol açabilir. Sağlıklı bir kilo verme süreci için detoks suları veya çayları yerine yeterli su tüketimi, sebze ağırlıklı beslenme ve işlenmiş gıdalardan uzak durma prensibi benimsenmelidir. Kilo verme süreci sürdürülebilir alışkanlıklarla desteklenmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 878 göst.
10 Aralık 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Meryemebrar (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 124 göst.
0 oy
6 cevap 506 göst.
0 oy
5 cevap 379 göst.
17 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ecemimmm (134 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,041 soru

24,600,216 cevap

363,520 kullanıcı

...