Daha önce preeklampsi geçirdim, 3. doğumum nasıl olur?

0 oy
522 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (864 puan) tarafından

Çocuklarınız kaç haftalık doğdu ozellikle 1 den fazla gebelik geçirenler için soruyorum şuan 3. Gebeliğin

1. Gebeligimde preeklemsi olmuştu suniyle 37+6

2. Gebeliğimde suyun geldi yine suni ile 37+2

Şuan 3. Gebeliğin 37+1 haftalık gebeyim

31 Cevaplar

+1 oy
(2,635 puan) tarafından

4 dogumumdada suyum gelmedi benim catalda dk patlattı nasıl bişey bilmiyorum yani son bebeğim 38+5 doğdu diğerlerini tam hatırlamıyorum ama hepsi 38 39 olması lazım ilk oğlumda ultrasonda 14 Aralık yazıyordu 12 sinde doğdu

Sağlıkla al kucağına canim

-Reklam-
+1 oy
(16,924 puan) tarafından

Kızımda suyu sınırda diye alındım suniy le 37+2 

Oğlum gelmek istemedı 41+ 3 suniyle 

+1 oy
(3,140 puan) tarafından

İlk kızımı 38+4 suni sanci ile doğurdum 

Bu da ikinci 25 haftalik oldum çok şükür bakalım bu miniğim ne zaman gelecek 🤗

(186,461 puan) tarafından

gel butarafa yakindanda destek atarim

(3,140 puan) tarafından

Hangi taraf ?

eskisehir olur hollanda olur sen sec

(3,140 puan) tarafından

He yaa ben isteyince olur sanki

senin istedin hersey olur aldin nefes bile ibadet sayiliyo suan💕

0 oy
(1,787 puan) tarafından

Merhaba ilk bebeğim 28 haftalık fakat 25 haftayla uyumlu doğdu gebelik zehirlenmesi nedeniyle şuan 2.ye gebegim 21 haftalık oldum erken doğum riskim var tekrar 

(864 puan) tarafından

Ya kan sulandirici kullaniuormusunuz

(1,787 puan) tarafından

Evet canım 11.haftada başladık doğuma kadar kullanıcam

(864 puan) tarafından

Geçmiş olsun şekere tansiyona dikkat edin birde mutlaka bobreginize karacigerinize baktırın gebelik zehirlenmesi en çok bu ikisinde bir problem varsa oluyor stresten uzak durun tetikliyor şekeri tansiyonu

0 oy
(1,808 puan) tarafından

1. 40+6 da suni sancı ile 

2. 40+5 te sabah suyum geldi kendi sancilarim ile ve suni sancı ile sancılarım şiddetli değildi 

0 oy
(2,756 puan) tarafından

İlk bebeğim 41+2 

İkinci bebeğim 38+6 da doğdu 

İlk bebeğimi biraz daha kendi haline bıraksak doğmayacaktı sanırım :)

0 oy
(387 puan) tarafından

ilk 39+4

ikinci kizim iki defa kordon dolanmasi sebebiyle 37+4' te suni ile doguma alindim sukur normal oldu 

0 oy
(491 puan) tarafından

İlk 35+3 ikinci 34  haftalık ikiside bir ay küvezde kaldı 

0 oy
(41,162 puan) tarafından

İlk çocuk 34 de geldi suyum bittiği için 

İkinci çocuk 38+2 de geldi

(12 puan) tarafından

41 + 4

0 oy
(8,009 puan) tarafından

İlk cocuk 39+3 ikinci 37+0

0 oy
(19,208 puan) tarafından

Ilk kizim 40 haftalikken , ikinci kizim 40+5  haftalikken doğdu. 

0 oy
(845 puan) tarafından

Büyük kızım 39/4 geldi kendi sancimla

Küçük kızım 39/3 geldi suni sanciyla

0 oy
(19,564 puan) tarafından

39 ikisi de tam 

0 oy
(30 puan) tarafından

İlk gebeliğimde suyum geldi37+5de ikinci gebeliğim plnalı sezeryandı 38+5 de oldu oda

0 oy
(2,642 puan) tarafından

Oğlum 39+5

Kızım planlı sezeryen 39

0 oy
(1,986 puan) tarafından

İlk kızım 40 haftada sezeryan oldum suyum bitti kalp atışı yavaşladı dediler suni sancı verildi açılma olmadı hiç 

İkinci kızımda da 39 +3 e gün verdi 38+3 de yoğun bel ağrısıyla gittim dikişlerin patlamış olabilir dedi ameliyatta baktı 3 dikişin açılmış benim verdiğim tarihi bekleyemezmissin demişti 

Şuan üçüncüye hamileyim hamdolsun 26 haftayim buda 38 lerde olur galiba Allah'ın izniyle 

0 oy
(6,675 puan) tarafından

Birinci 40, ikinci 39+4,

0 oy
(4,815 puan) tarafından

Oğlum 39+0

Kızım 35+3 te oldu 

0 oy
(4,674 puan) tarafından

İlk çocuğumda 39 haftada kanala girmediği ve 4 kilo üstü olduğu için sezaryen olmuştum. Şimdi ikinciye hamileyim, 29 hafta oldum. Bu da iri gidiyor o yüzden 38 haftada doğar diye düşünüyorum. Doktorumun daha fazla tutmak isteyeceğini düşünmüyorum 

0 oy
(427 puan) tarafından

41 haftaya 1 gün kalmıştı daha geleceği yoktu 😂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Preeklampsi öyküsü olan hamileler genellikle kaçıncı haftada doğum yapar?
Preeklampsi öyküsü bulunan gebeliklerde risk faktörleri nedeniyle doğum genellikle 37. ile 39. haftalar arasında planlanır. Ancak tansiyon takibi ve bebeğin gelişimi kritik olduğundan, doktorlar bazı durumlarda 37. haftadan hemen sonra suni sancı veya sezaryen yöntemini tercih edebilirler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Arka arkaya yaşanan gebeliklerde doğum haftası farklılık gösterir mi?
Gebeliklerin her biri birbirinden bağımsız süreçlerdir; ilk gebelikte erken doğum veya müdahaleli doğum yaşanmış olması, sonraki gebeliklerin de aynı haftada sonlanacağı anlamına gelmez. Anne adayının genel sağlık durumu, rahim yapısı ve mevcut gebelikteki tansiyon gibi klinik değerler doğum zamanını belirleyen en önemli unsurlardır.
37. haftadan sonra suni sancı ile doğum yapmanın riskleri nelerdir?
37. hafta tıbbi olarak term yani vaktinde kabul edilen bir dönemdir ve bu haftadan sonra uygulanan suni sancı, bebeğin akciğer gelişimi tamamlandığı için güvenli kabul edilir. Ancak suni sancı süreci rahim ağzının açıklık durumuna göre kişiden kişiye değişkenlik gösterir ve her zaman başarılı bir normal doğumla sonuçlanmayabilir.
Suyun erken gelmesi durumu sonraki gebeliklerde tekrarlar mı?
Suyun erken gelmesi durumu her gebelik için ayrı bir olaydır ve bir sonraki gebelikte mutlaka tekrarlayacak diye bir kural yoktur. Ancak rahim ağzı yetmezliği veya enfeksiyon gibi altta yatan kronik nedenler varsa risk bir miktar artabilir; bu nedenle gebeliğin son haftalarında daha sıkı takip önerilir.
37 haftalık hamileyim, doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler nelerdir?
37. haftadan itibaren nişan gelmesi, düzenli gelen kasılmalar, suyun gelmesi veya bebek hareketlerinde belirgin bir azalma doğumun yaklaştığının en temel belirtileridir. Bu dönemde hissedilen düzensiz ve hafif kasılmalar yalancı doğum sancısı olabilir ancak sancı araları kısalıyorsa mutlaka hastaneye başvurulmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 618 göst.
1 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lalee (163 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 179 göst.
0 oy
15 cevap 312 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu
+1 oy
84 cevap 2,033 göst.
5 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu