Sahura kalkmakta zorlanıyorum, ne yesem daha iyi olur?

0 oy
265 göst.
Diğer kategorisinde (334 puan) tarafından

Okadar uykum geldi dayanamadım. Sahura kalkmak ta  olmuyor eşim 6.30 da gidiyor ayy kalk derken tekrar uyuyamiyorum .yarım ekmeğe soğan dolması ve yaprak sarma koydum, gömüyorum.yarın perte çıkmadan bir gün geçiririm inşallah kizlar😂

3 Cevaplar

0 oy
(7,871 puan) tarafından

Yarım ekmekmi 😱ben burayı terk ediyorum

(334 puan) tarafından

Evet iftarda yemedim çorba doyurdu kiz

-Reklam-
0 oy
(457 puan) tarafından

Midene dokunmasın canım afiyet olsun 

(457 puan) tarafından

İnşallah bişi olmaz canım benim mide arızalı herkesin öyle sanıyorum 

(334 puan) tarafından

Benimde arızalı kız net yanacak agriyacak

(457 puan) tarafından

Ben 27 haftalık hamileyim dahada kötü midem ağrıyor ilaç bile fayda etmiyor ya 

(334 puan) tarafından

Hamilelikte tabi dikkat et canim

(457 puan) tarafından

Zaten kötü midem üstüne hamilelik olunca iyice kotuledi Reflü var bende 

0 oy
(2,120 puan) tarafından

Bende bugün iftara soğan dolması ve kuru patlıcan dolması yapmıştım şimdi onları yedim yatacağım :) 

(334 puan) tarafından

Mis gibi gidiyor sahurda:))

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sahura kalkmakta zorlananlar için pratik öneriler nelerdir?
Sahura kalkmakta zorlananlar için en etkili yöntem akşamdan hafif ve sindirimi kolay gıdalar tüketerek erken uyumaktır. Alarmı uyanma vaktinden 15 dakika önce kurmak ve uyku bölünmesini engellemek adına ışığı hemen açmak biyolojik saatinizi dengelemenize yardımcı olur.
Sahurda enerjik kalmak için nasıl beslenmek gerekir?
Sahurda enerjik kalmak için protein ve lif değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Yaprak sarma veya soğan dolması gibi mideyi yormayan protein içerikli öğünler, uzun süre tokluk hissi sağlayarak ertesi gün halsiz düşmenizi engeller ve kan şekerini dengede tutar.
Sahur sonrası uykusuzlukla başa çıkmak için ne yapılmalı?
Sahur sonrası uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız, yemekten hemen sonra yatmak yerine 15-20 dakika dik pozisyonda kalmalısınız. Odanın karanlık olması ve kafein içeren içeceklerden uzak durulması, vücudun melatonin salgılamasını destekleyerek hızlıca uykuya geçmenize olanak tanır.
Ramazan ayında ertesi gün halsiz kalmamak için neler yapılabilir?
Ertesi gün halsiz kalmamak için sahurda mutlaka yeterli su tüketilmeli ve vücudun su tutmasını sağlayan tuzlu gıdalardan kaçınılmalıdır. Sahur öğününü protein ve sağlıklı yağlar ile dengelemek, gün boyu süren yorgunluk hissini minimize etmek için en kritik adımdır.
Sahurda tüketilen yiyeceklerin uyku kalitesine etkisi nedir?
Sahurda ağır, yağlı ve çok tuzlu yiyecekler tüketmek sindirim sistemini zorlayarak hem mide yanmasına yol açar hem de uyku kalitesini düşürür. Bunun yerine glisemik indeksi düşük, kan şekerini ani yükseltmeyen gıdalar tercih edilirse uyku kaliteniz artar ve sabah daha dinç uyanırsınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 694 göst.
4 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,263 göst.
21 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 421 göst.
27 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Fairy.han (5,570 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 975 göst.