Kayınvalidemin sürekli ilgi isteğiyle nasıl baş ederim?

0 oy
182 göst.
Diğer kategorisinde (92 puan) tarafından

Kayınvalidemin eşi 5 sene önce vefat etti. Kızı ile yaşıyor 30 yaşında kızı. Ben biraz soğuk ve mesafeli bir tipim kabul ediyorum ama kayınvalidem de yüz verince hemen sınırları kaybedebilecek bir tip. Eşime sürekli işte ben gelinle daha fazla kaynaşmak istiyorum, daha fazla yazışmak, konuşmak istiyorum diyormuş. Sosyal aktivite yapmak vs. Ama ben zaten az görüştüğümüzü düşünmüyorum bazen her hafta bazen iki haftada bir bazen ayda bir. Rastgele yani haftada 1/2 de telefon görüşmesi. Böyle olunca yani eşime diyince ilgi ilgi diye ben de kaldıramıyorum kızlar, yani kendi sosyal aktivitesini yaşıtları ile yapsın. Sizce bu durumdan nasıl kurtulurum tavsiye verebilir misiniz? 

2 Cevaplar

0 oy
(2,007 puan) tarafından

colugun cocugu. yokmu. bana gun 24 saat yetmio elim ayagima dilanio sosyal aktvteye zamanimmo var de . gtsin halk egitime soyle yonlendir birsuru kurs var halk egitim kurslarina gtsin dikis igne oyasi orgu morgu

(2,007 puan) tarafından

haftanin 4 gunu kurslarda annem. cocuklarinanneme brakip biyere gtmek icin annemin bos gununu kolluyorum😂😂 gtsin . benimde babam emekli evde dio dibe olacaklarina annem kacio kurslara

-Reklam-
0 oy
(20 puan) tarafından

Sadece boş ver. Her türlü yetersiz ve kötü hissettirecek birisiymiş gibi geldi. Aynı düzen devam et. Zaten yapmadığın bir şeye kendini zorlarsan sonra ağır gelir yine sana kalır. Eşine ne derse eşin ne derse fazla düşünme. Zaten yeterince görüşüyorsun gibi ben o kadar da konuşmam kimsenin de umrunda değil. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalidemin sürekli ilgi isteğiyle nasıl başa çıkabilirim?
Kayınvalidenizin ilgi beklentisini yönetmek için eşinizle net sınırlar belirlemeli ve bu sınırları ortak bir dille ifade etmelisiniz. Haftada bir veya iki kez yapılan görüşmelerin yeterli olduğunu vurgulayarak, kendi özel alanınızı ve sosyal aktivitelerinizi korumak için eşinizle birlikte tutarlı bir duruş sergilemeniz oldukça önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İlişkide kişisel sınırları kayınvalideme nasıl belli ederim?
Kişisel sınırlarınızı korumak için nazik ama net bir iletişim dili benimsemek en etkili yöntemdir. Kayınvalidenizin sosyal ihtiyaçlarını yaşıtlarıyla karşılaması gerektiğini eşiniz üzerinden nazikçe hatırlatabilir ve kendi rutinlerinizden taviz vermeden iletişimi haftalık düzenli görüşmelerle sınırlı tutabilirsiniz.
Kayınvalidemle sosyal aktivite beklentisi olduğunda ne yapmalıyım?
Kayınvalidenizin sosyal aktivite taleplerini reddetmek yerine, bu aktivitelerin sıklığını belirleyerek kontrolü elinizde tutabilirsiniz. Her hafta veya iki haftada bir gerçekleşen görüşmelerin sizin için ideal olduğunu eşinize açıklayarak, bu süreci kendi sosyal çevrenizle dengeli bir şekilde yönetebilirsiniz.
Eşimle kayınvalide iletişimi hakkında nasıl konuşmalıyım?
Eşinizle olan konuşmanızda suçlayıcı bir dil yerine kendi hislerinize odaklanarak süreci anlatmalısınız. 'Benim için haftalık görüşmeler yeterli, kendi sosyal alanımı korumaya ihtiyacım var' diyerek beklentilerinizi somutlaştırabilir ve eşinizin sizin tarafınızda yer alarak annesiyle sizin aranızda bir köprü kurmasını talep edebilirsiniz.
Kayınvalidemin aşırı ilgi isteği normal bir davranış mı?
Kayınvalidenizin ilgi talebi, yalnızlık veya sosyal alışkanlıkları nedeniyle oluşmuş olabilir ancak sizin bu ilgiyi her zaman karşılamak zorunda olmadığınız gerçeği değişmez. Sosyal sınırlarınızı korumak sağlıklı bir aile içi ilişki için gereklidir; bu nedenle kendi sınırlarınızı belirlemek ve bu konuda eşinizle uzlaşmak en sağlıklı çözüm yoludur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 501 göst.
8 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ayaz Vakti (567 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 562 göst.
0 oy
1 cevap 125 göst.
+1 oy
6 cevap 463 göst.

Kategoriler

1,507,458 soru