7 yaş ve 20 aylık iki çocukla kendime nasıl bakarım?

0 oy
431 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından

2 oğlum var 7 yas ve 20 aylık cok paspalım aksama kadar dizi cıkmış pijama saçım darmadağın evimi temizlerim hep ama yemek çamaşır cocukların üstü hep temizdir bana gelince içimden gelmiyor aynaya bakınca çökmus birini görüyorum 30 oldum yeni siz nasılsınız 

16 Cevaplar

+1 oy
(1,655 puan) tarafından

Küçüklüğümden beri aliskanlik olmus hic pijamayla gezemem sabah kalktimizda pijama cikarir normal ust giyinip cikardik hala öyleyim genelde sabah tum isleri yaparim sonra kizimla ilgilenirim bazen sacimi guzel sekilde baglarim  bazen yuzume bakim yaparim her gun degil ama bu dediklerim bazen kitap okurum illaki kendime bi saatte olsa vakit ayiririm boyle olmassa piskolojimiz bozulur bence

(9,396 puan) tarafından

Evet al benden de o kadar. Ben de öyleyim. Annem babam öyle alıştırdılar bizi. Şimdi öyle pijamayla saç baş dağınık hiç dolaşamıyorum

(10,366 puan) tarafından

Bende de var bu. Uyanır uyanmaz ilk işim uykudan arınmak olur. Yüzümü hemen yıkar pijamayı çıkarırım. Oğluma da öyle alıştırdım. Uyku alanı başka bir şey bana göre, dışarıda giydiğim bir şeyle de asla yatağa giremem. Salonda kanepede uzanamam bile :)

(1,655 puan) tarafından

Bende oyleyim gunluk gezdim ustle asla yata giremem pjama sadece yatarken giyenlerdenin

-Reklam-
0 oy
(1,021 puan) tarafından

Syni mod bi pijama takiliyorum

(1,021 puan) tarafından

Esim cok rahatsiz ama bu durumdan oda bakimli gormek istiyo canli renkler giymemi evde cok suslu seviyo ama ben rahat severim bambam

0 oy
(1,977 puan) tarafından

Bu kadar isi basarmis birisi bi yuzune gozune ufak tefek biseyler surmeyi beceremeyecek mi ya da ustunu basini duzeltmeyi yapamaz mi hasi uzun uzun bakilmardan bahsetmiyorum ama butun gun aktifsin 5 dk kendine ayaricak vaktin yok mu ya da bi isi 5 dk eksik yapsan nolur senin icinden gelmiyo benimde oyle cunku hic icimden gelmiyo boyle seyler bazen yapiyorum bazen bana cok kulfet geliyo 2 gun yaparsam 3 gun saliyorum 

(10 puan) tarafından

Depresyonda mıyım bilmiyorum kendimle ilgili hiç bisey içimden gelmiyor 

(1,977 puan) tarafından

Yok be ona baglama ben hep boyleydim fitratin boyle seninde bazen insanin icinden gelmiyo evin isi gucu aman ne ugrascam kim goruyo zaten diyosun yapmiyosun depresyondan degil yani e 2 cocuk var diyosun illaki bunaliyosundur ama depresyon baska bi durum baska rahatsizliklarin varsa o zaman doktora git yoksa bi bunun icin ufak tefek bunalim halleri icin depresyona girmezsin 

(10 puan) tarafından

Böyle bakımlı kızları görünce cok özeniyorum aslında bekar kuzenlerim var nasıl giyiniyor falan aynı yastayız ben teyzeye dönmüşüm yanında 

(1,977 puan) tarafından

Icinden geliyosa yap bacim 

0 oy
(27,859 puan) tarafından

İyide ama en cok kendine bakmaan gerekiyor. Bakmadikca bakmak istemiycrksiin çünkü insan bir saldimi saliyor. Ama baktikca da daha iyi hissettigin icin kendine bakmak istiyceksin

İlk temiz kiyafetler almaktan basla ufak ufak yeni takimlar al . Devami gelir sac basta duzenli toplu yapmak aslinda jerden baksan yarim saatini alir. 

0 oy
(2,635 puan) tarafından

cocuk minikken zor ama 20 aylik olmus zaten. ver onune bise o yerken aen yap . demin elma verdim onune yerken ben peeling yaptim maske yapyim. o sira bulasik makinasini bosalttim simdi duruluyorum yuzumu

0 oy
(20,385 puan) tarafından

Temiz giyinirim derki toplu olsun yeter bakımdan ne anladığımıza bağlı açıkçası frapan asla olmam zaten evde çoluk çocuk var bir tayt bir sweatshirt temiz kokayım kafi

0 oy
(813 puan) tarafından

Hamileyim ve 11 aylık bir oğlum var yakinda bir yaşına girecek ve seninle aynı durumdayim icimden hiç bir şey yapmak gelmiyor sabahtan akşama kadar pijama eşofmanla geziyorum anca ev işi yemek derken çocuğu uyut yat..saat üçten sonra uyku tutmaz bu ara uyuyamıyorum da.. muhtemelen hamilelik ve daha bir yaşına girmemiş oğlumun verdiği yorgunluktan diye benimkisi 

0 oy
(5,115 puan) tarafından

Öyle özel vakit yeni yeni buluyorum kızım 4 yaşında ama daha küçükken mesela sabah banyoya girince saçımı düzeltirim sonra üzerimi değişirdim 5 dk mı alıyor zaten 2 allık deodorant al sana 10 dk ve daha bakımlı biri, gece uyuyunca da duş yüz bakımı bukadar 

Öneririm bu arada insanın modu yükseliyor

0 oy
(8,141 puan) tarafından

Bebeğim doğalı 13 gün oldu saçımı taramamisim diye bilirim

(10 puan) tarafından

Cok normal ozaman bende öyleydim banyo 2 dk bak su değmeden çıktığımı bilirim 

0 oy
(2,212 puan) tarafından

Eşimin geleceği vakte kadar pijamalıyım 😄 3,5 yaşında oğlum 1 aylık kızım var 30 yaşına yaklaştım bende :) , akşama doğru üstümü değişiyorum o bile insana bir enerji veriyor. Kendinizi zorlayın üstümüzü değişim saçınızı düzeltin makyaj yapmaya gerek yok pijamadan kurtulun yeter :) 

(10 puan) tarafından

Makyajı hic sevmiyorum zaten yapmam 😀

(2,212 puan) tarafından

Pijamayla gezmek insanın enerjisini düşürüyor gerçekten , bir kere gayret edin kendinizş iyi hissedeceksiniz gerisi gelir inşallah :)

0 oy
(7,986 puan) tarafından

Kız bacım ben yaptımda ne oldu boşver nasıl rahat ediyorsan öyle yap . Ben yataktan kalkar kalkmaz pijamaları çıkarır saçımı düzleştirir rimel dipliner sürerdim sonra tuvalet diş fırçalama ev toplama kahvaltı die ilerlerdim . Hiç senib tabirinle paspal dolaşmadım evde ama ne oldu kocam beni aldattı boşandım . Sen kendin nasıl rahat ediceksen öyle takıl 

0 oy
(17,163 puan) tarafından

34 yaşındayım

3:30 yaşında kızım iki yaşında oğlum var çok şükür

Temizliği pek takmıyorum işin gücün onları doyurmak kendimi sağlıklı bir şeyler bulup yemek yapmak

Hava şartları güzel oldukça gezmek

Temizlik işini vaktim kaldıkça gece yapıyorum çok da kafaya takmıyorum

0 oy
(1,235 puan) tarafından

Merak etme hep öyleyiz valla ancak bir yere giderken falan süsleniriz evdede canımız çıkıyor olsun o kadar bence 

0 oy
(3,601 puan) tarafından

Al bendende okadar bende 37 olucam 4 oğlum var eşim yüzünden aynaya bakmayı unuttum desem yeridir bekarken saçıma fon çeker savura savura gezerdim gerçekten hayatımdan hicbisey anlamadım ben ya🥺Su hayatta sadece evlatlarımi çok seviyorum 🩵

0 oy
(9,396 puan) tarafından

Ben sabah uyanır uyanmaz çocuğumdan önce hep kendim giyindim düzündüm, kızım yaşında şimdi. Her zaman önceliği kendimize sonra çocuklarımıza sonrasında eşimize ve en son evimize vermeliyiz. Mutluluğun formülü bu bence

0 oy
(6,898 puan) tarafından

Benim de 5.5 yaş ve 17 aylık. Ben de çökmüş gibi görüyordum kendimi. Fotoğraflarda da bi tuhaf çıkıyordum. En azından yüzümdeki o şey gitsin biraz parlayayım  diye bisürü cilt bakım ürünü aldım ilk defa. Daha önce tek ürün alıp başlayıp bırakmışlığım çok ama bu sefer biraz masraf ettim mecbur kullancam😄 1-2 aydır kullanıyorum iyi geldi sanki lekelerim baya açıldı yüzüm aydınlandı. Pijama dağınık saç kısmını da inşallah bebeğim biraz daha büyüyünce toparlarım😬

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İki çocukla evde kişisel bakımıma nasıl zaman ayırabilirim?
İki çocukla kişisel bakıma zaman ayırmanın en etkili yolu, gün içinde 15 dakikalık kısa 'kendime zaman' dilimleri yaratmaktır. Çocukların uyku saatlerini veya öğle uykularını mutlaka kendi kişisel bakım rutininiz için kullanın. Bu sürede sadece kendinize odaklanın; duş almak, cilt bakımı yapmak veya sadece sessizce kahve içmek gibi aktiviteler zihinsel olarak toparlanmanıza yardımcı olur. Mükemmeliyetçiliği bir kenara bırakarak, ev işlerinden ziyade kendinizi önceliklendirdiğiniz bir zaman çizelgesi oluşturun.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Annelerde kişisel bakımsızlık hissi neden oluşur?
Annelerde görülen kişisel bakımsızlık hissi, genellikle tüm enerjinin çocukların ve evin ihtiyaçlarına yönlendirilmesi sonucu ortaya çıkan kronik yorgunluktan kaynaklanır. 30'lu yaşlarda metabolizma ve cilt yapısındaki değişimler, uyku düzensizliği ile birleştiğinde aynadaki görüntünün 'çökmüş' algılanmasına neden olabilir. Bu durumun temel sebebi, öz bakımın bir lüks değil, ailenin genel dengesini korumak için zorunlu bir ihtiyaç olduğunun göz ardı edilmesidir.
Küçük çocuklu anneler için pratik güzellik rutini nasıl olmalı?
Küçük çocuklu anneler için en pratik güzellik rutini, maksimum 5 dakikada tamamlanabilen temel adımlardan oluşmalıdır. Sabahları sadece temizleyici, nemlendirici ve güneş kremi uygulamak cildinizin yorgun görünümünü azaltmak için yeterlidir. Saçlarınızı uğraştırıcı modeller yerine, hızlıca toplayabileceğiniz veya pratik bir kesimle şekillendirebileceğiniz modelleri tercih edin. Önemli olan süslenmek değil, cildinizin ve saçınızın temel hijyenini ve canlılığını koruyarak kendinizi daha iyi hissetmektir.
Çocuk bakarken kendimi ihmal etmemek için ne yapmalıyım?
Kendinizi ihmal etmemek için atacağınız en önemli adım, ev işlerini çocukların uyku saatleri dışına yayarak kendi molalarınızı korumaktır. Mutfak veya çamaşır işlerini günün belirli saatlerine sıkıştırıp, kalan zamanı kendi bakımınıza ayırın. Eşinizden veya yakın çevrenizden haftada birkaç saatliğine çocuklarla ilgilenmelerini isteyerek kendinize 'kişisel zaman' alanı açın. Unutmayın ki mutlu ve bakımlı bir anne, çocukların psikolojik gelişimi üzerinde doğrudan olumlu bir etkiye sahiptir.
Ev hanımı anneler nasıl öz bakım alışkanlığı kazanır?
Ev hanımı annelerin öz bakım alışkanlığı kazanması için, kişisel bakımı günlük yapılacak ev işleri listesine bir görev gibi eklemeleri gerekir. Her sabah uyandığınızda pijamalarınızı değiştirip rahat ama temiz ev kıyafetleri giymek, zihinsel olarak güne başlamanızı sağlar. Kendinize haftalık bir bakım hedefi koyun; örneğin haftada iki kez maske yapmak veya 10 dakika egzersiz yapmak gibi. Bu küçük hedefler, zamanla alışkanlığa dönüşerek aynadaki yansımanıza olan bakış açınızı olumlu yönde değiştirecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,147 göst.
+1 oy
12 cevap 519 göst.
0 oy
3 cevap 240 göst.
0 oy
6 cevap 411 göst.
12 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Sedadz (1,213 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,643 soru