Kızlar ben mesafe ve sınırlara çok önem veren bir insanım kayınvalidem de bunları aşmaya biraz fazla meyilli. Doğum yaptığım zaman kayınvalidemin ve annemin ben doğumu yaptıktan sonra biraz toparlandıktan sonra gelmesini istiyorum ve kayınvalidemin bakmak için kalmasını kesinlikle istemiyorum. çocukla ilgili herhangi bir şeyde karıştırmak istemiyorum. Henüz bir çocuğum yok bu arada yeni evliyim ama şimdiden kayınvalideme mesafemi nasıl koyarım. yedi aylık evliyim her hafta görüştüğümüzde oldu iki haftada bir oldu bir ay görüşmediğimiz de oldu. Böyle çok planlı gitmiyor yani o aramadıkça da aramam
çocuk doğar doğmaz yardıma ihtiyacın olacak zaten. biraz toparlandıktan sonra gelmeseler de olur. ve çocuğa karıştırmamak elletmemek bana çok da doğru gelmiyor. senin evladınsa onlarında torunu. annenle kayınvalidenin senin bebeğine olan yakınlığı eşit ve senden bağımsız bir kan bağları olacak. bence biraz (yanlış anlamanı istemem ama) popüler kültür genci yaklaşımı bu durum.
mesafe elbette gerekli ama her konuda mesafe koyacağım dersen aranız bozulur. kayınvalideni daha uzak tutup anneni yaklaştırırsan kocanla da aran bozulur. herşey kararında olmalı düşüncesindeyim
Kesinlikle şimdiden mesafeyi Koru sonra tam bir pişmanlık olur
Ha desen ki nasıl olur taktik ver
Onu bilmiyorum çünkü kaynanam kayınpederim yok
Sadece buradaki postalardan yola çıkarak yazıyorum gülüm benim ❤️ 💞 💃🏻 😘 🫶🏻 💐 🌹
Buradaki bayanlar inşallah sana yardımcı olurlar
Hepsini seviyorum ❤️
Bende bir senelik evliyim. Mesafeyi seven bir insanım, çok şükür kayınvalidem de mesafeli bir insan. Biz hemen hemen her hafta ya da iki haftada bir gideriz. Muhabbet de ederiz ama şu ana kadar telefonda bir kere konuşmuşuzdur🤣
Bence mesafe seviyorsan şimdiden o sınırı koy. Sürekli gidip gelme olmasın, bazen eşim sürekli gidip gelir. Anne babası yaşlı diye görür. Bir iki saat durup gelir ama ben gitmem o kadarına gerek yok bence. Haftada bir ya da iki haftada bir ideal. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler katılıyorum buna.
Birde bazen büyükler bazı şeylere karışma yorum yapma ihtiyacı hissediyorlar, öyle durumlarda yine saygılı bir şekilde cevabını ver, sakın susma.
Ve en önemlisi şu, gerçekten oğullarını seven bir aile gelinine de saygılı olur. Her şey gönlünce olsun
İllaki ihtiyacın olacak
Bende mesafe severim çocuk konusunda kurallarimin cignenmesini istemem.ilk dogumumda herseye yeterim deyip sağa sola caka sattım 🤣ama doğum sonrası desteksizlik çok ama çok zor bir süreç heleki ilk dogumsa.oglum kolikti alerjikti uykusuz geceler..noldu kayinvalideye mecbur kaldik akıl sağlığımi kaybedcek duruma geldim
Lohusalık nedir yetememek nedir yasamamis birinin bunlarla tanışması ve desteksiz gecirmesi çok zor
Çok şükür annen sağ kayinvaliden var sakın " kendim yaparım" deme
En azından ilk kirk gün destek al. Sonrasını kendin halledebilirsen hallet..ilk başlarda hoş gör ses etme bebegini kavradikca kendi kurallarını koyarsin kibarca da karsindakine soylersin umarım anlayışla karsilanir
1,500,618 soru
24,507,028 cevap
358,671 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın