Biz küçükken annem bizi ezan okunmadan 4-5 dk önce iftar sofrasına oturtur ve iftarı beklerken dua etmemizi söylerdi. Aklımda öyle kalmış sanki iftarı o şekilde bekleyip dua etmek sevap derdi ve dualarımızın kabul olacağını söylerdi. Evlendik evleneli eşim asla çağırdığın an sofraya gelmez. Ramazan'da da aynı şekilde ezan okunana kadar oturmaz, telefona falan bakar. Gel de iftarı beklerken dua et diyorum pek umursamıyor. Ben herkes bu şekilde ezanı sofra başında bekler sanıyordum. Neyse bugun kayınvalidem bizdeydi, ezana da 3 dk civarında kalmıştı. Eşim anne sofraya gel dedi, o da daha ezan okunmadı ki niye oturuyoruz dedi. Bana çok garip geldi okunmadan sofraya oturulmaz diye düşünmesi. Demek ki eşim bu şekilde büyümüş ondan ısrarla oturmuyor dedim. Siz nasıl yapıyorsunuz, ezanı sofrada mı beklersiniz yoksa okunmadan oturmaz mısınız?
Dediğin şekilde olması lazım. Anne olduktan sonra yetişemıyrıum ezan okunuyor bitiyor öyle sofraya oturuyorum bazen ama sofrada ezanı beklemek çok makbul. Sayende bu güzel davranışı hatırladım artık dikkat edicem muhakkak yapacam. Ezandan dkkar önce oturunca insan tefekkür edıyor ne guzel önünde nimetler var ama sen rabbinin rızası için dokunmuyorsun üstelik onlara çok ihtiyacın varken. İzin çıkmasını beklıyorsun tabiri caizse ☺️
Evet güzel bir benzetim gerçekten. Bana da çocukluğumu hatırlatıyor, devam etsin bu durum gelenek gibi istiyorum sanırım.
evet aynn bende oyle yetisemiyorum ama bizde ezandan once oturuurz masaya. yatili kuran kursuna gtmistim ben 8. sinifin tatilinde. orda hepten namaza da ezandan once oturuyorduk seccadede ezan okunmasini bekleyip namaza duruyordur. vakit girince yani bekletmiyorlardi .
Ben oruç tuttuğum zaman sofrada beklerim
Bazen çocuklardan dolayı son dakika yetisirim
Ama senin dediğin de aslında güzel bir şey
İlla bazen sok dk olayı oluyor ama hazır sofraya çağırılıp da daha okunmadı denmesi garip geldi
Evet maalesef bu konuda haklısın
Hazır işte otur ne güzel dua et ne bileyim şükür et
Benim sofra hazır olursa kesinlikle otururum
Geçen görümcem afiyet olsun diye mesaj attı, aaa iftar olmuş diye acele ile sofrayı hazırladım😅 (çocuklarla etkinlik yapıyorduk).
Ben sofrayı kurarım, 1-2 dk kala otururum.
Olabiliyor tabii bazen öyle son dkya kalmalar
Biz de mümkünse birkaç dakika önce otururuz sofraya. Bende öyle öğrendim ailemde öyle otururdu. Eşimde oğlumu filan alır gelir sofraya benim çağırmamı beklemez.
Benim eşimin saçma bir inadı var ne olur erken otursan diyorum. Normal zamanda da kırk kere çağırırım en son kızarım.
Normal zaman da bende 2 3 kere çağırırım. Ama iftarda kendiliğinden gelir şükür.
Walla ben ezanı balkonda bekliyorum hep. Hiç sofrada beklemedim
Biz de küçüklükten öyle alışmışız illa erken otururuz
Küçükken de evimiz müstakildi hep bahçede topun patlamasını beklerdik
Sen öyle tercih ediyosun onlar böyle :) hani takıpta buraya post açacağın kadar bir durum yok ortada.
Herkes sofrada beklemiyo ki bi onlar sana tuhaf gelsin
Sohbet olsun diye açtım. İlla kafaya takmış olmak mı gerekiyor burda post açmak için? Sanki kavga dövüş postu. Gördüğüm farklı bir durum acaba yaygın mı diye merak ettim
Benim eşimde öyle , ezan saatini bilmiyor neyse ki, ezan okunuyor diyorum 5 dakika öncesinden , gelir sofraya oturur bekler 🤣
Bende 5 dakika önce otururum sofraya ama çocuklar olduğu için bazen 5 dakika geç yediğimi bile bilirim
Eşimi normal zamanda da kırk kere çağırırım. Ramazan'da da iki dk önce otursun istiyorum. Ne bileyim benim için bir çocukluk anısı yaşasın istiyorum sanırım.
Eşimi zaten normal şartlarda o sofraya oturtmak zulüm , sofra hazir olur illa o tuvalete gider 🤣 çok sinir bozucu bir durum ama ne yapacaksın böyle ufak şeylerden de kavga edilmez
Benimki de aynı. Her yemek öncesi bir tuvalet seansı var. Yok zaten kavgalık durum yok
Bizim ailede de öyle olur hatta annemle anneannem derdi çatalına zeytin al dursun senin yerine zikir çeker falan derdi bilmiyorum o son duaları Allah kabul edermiş bence güzel bir şey :) ama ben maalesef çoğu zaman yetiştiremiyorum bugün mesela eşime zor yetiştirdim oğlum huysuzdu
Evet annem de dersi son dk dualar kabul olur diye. Bana çocukluğumu hatırlatan güzel bir olay. Anne olunca öyle oluyor arada tabii
Eşim bizim mahallenin ezanı daha okumadan karşı mahallenin ezan sesiyle iftarını açıyordu çok sabırsız ya
Bende öyle öğrendim. İftara bi kaç dakika kala sofraya oturuyorum ve duamı ediyorum. Şuan çocuklarima da aynı şekilde alıştıriyorum onlarda benle oturup dua ediyorlar.
Benm küçük ckcuk sürekli ekleyip birşeyleri dökmek ostedigi için bezi serer ezana 1 dk kala tepsiyi getirirm başında otursam bile sürekli yapma etme demekten ezan okuyor yerken bile onunla uğraşıyorum dua edemiyorum ama bekarken bizde otururduk 2dk 3dk gibi kala öyle beklerdik şuan okuyunca eskilere gittim
İnşallah bir dahaki ramazanda uygularim
Ay evet bende ailemde öyle gördüm oturur dua eder beklerdik benim eşimde tıpkı öyle tv izler telefona bakar ben oturup beklediğimde ne yapıyosun diyo diyorum dua ediyorum o hep son dakika gelir sofraya benimde çok tuhafıma gider
Ben sofrada beklemiyorum çoğu zaman ama benim mesela oruç açmak için bir telaşim yok ezanı duyarım o anın bir keyfini çıkartırım ezanın bitmesini beklerim annem ezan bitmeden başlanmaz derdi :) eşim Allahu Ekber duyduğu an ağzına bir şey atmak için sabirsiz davranıyor bana da o tuhaf geliyor
Bende o şekilde büyüdüm eşime de o şekilde söylerim ama Kaynanalar da ezanı sofra başında bekler hatta sizinkiler tuhafmis
Aynı sekil bende ailemden öyle gördüm eşim tarafı da tam tersi görmediği bilmediği ogretilmedigi için o da ezanı beklerdi iki senedir alıştı galiba bı beş dakika önce kurup sofra başında birlikte bekliyoruz duamızı ediyoruz diyorum çocuklarımız bizden görüp öğrenecek diye
Erken oturup dua etmek sevap tabiki orucun son saati edilen dualar kabul olur diye biliyorum bende ama onun ailesi oyle alismis demekki tercih meselesi buyutulecek bisey degil
1,500,451 soru
24,505,257 cevap
358,525 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın