0 oy
236 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (31 puan) tarafından

Aşırı öfkeli tahamülsüz bir anne oldum. Kızıma karşı cidden sabrım kalmadı. 2.5 yaşında beni hiç dinlemez ne dersem tersini yapar. Bezini aldırmaz kıyafetini değiştirtmez saçını taratmaz. Ve ben mesela bezini değiştirmeye kalksam ağlama krizine girer annemlere sığınır. O pis bezle saatlerini geçirir.Şuan aile evindeyim beni o kadar iplemez ki anlatamam. Ne uyku düzeni kaldı ne oyun düzeni kaldı. Her şey o kadar birbirine girdi ki anlatamam. Ailem koyduğum ne kural varsa çiğniyor geçiyor. Kendi evime gidemiyorum bazı özel sebeplerden ötürü. 

9 Cevaplar

0 oy
önce (4,653 puan) tarafından

Önce ailene söz geçirmeye çalışmalısın. Kirli bezle nasıl bırakıyorlar ki? Ağlasa da senin dediğininin dışına çıkmamaları lazım. Ben de bizimkilerin yanına gidince tam olarak buna benzer şeyler yaşıyorum 😕

Henüz 2 buçuk yaşındaymış, benim kızım 4 yaşında ve tüm krizleriyle tam gaz devam ediyor 😬

-Reklam-
0 oy
önce (2,338 puan) tarafından

Çok iyi biliyorum şuan yaşadığın duyguları. Çocuğunun arkasında ailen olduğu  için seni takmıyor kucucukler ama o kadar çok akıllı ve kurnazlar ki . İlk önce ailenle konuş senin ve çocuğunun arasına girmesinler gerekirse sert konuş.  Pes etme sen pes ettikçe çocuğun evet annem bana burada karisamiyor moduna girecek. Ayy Allah sabır. Versin 

0 oy
önce (510 puan) tarafından

Vala ben bazen dayanamıyorum artık Bi tane çakıyorum ama küçük Bi tane😂

0 oy
önce (10,237 puan) tarafından

sıkıntı kızından kaynaklı değil. kızına boşuna yüklenme

0 oy
önce (167 puan) tarafından

Gülüm bi evde büyükler olunca anane babanne öyle oluyor.

Sabır diliyorum 

0 oy
önce (290 puan) tarafından

Bak ben hem çocuk gelişimine hem çocuk ergen psikologuna gidiyorum gitmiyorum ona da görüntülü konuşuyoruz   . Dedi ki bana siz onun ebeveyni olmak yerine o sizin olmuş sizi o yönetiyor dedi . Nasıl davranmamız gerektiğini söyledi . 3 yaşında bu arada oğlum .gercekten öyle nasıl yaklaşmam gerektiğini falan anlattı cidden yani dedim işe yarıyor biz bence çocuklarımıza nasıl yaklaşmamız gerektiğini bilmiyoruz bence . Aile kısmına gelince de çocuğum söz konusu oldu mu kimseye acımam . Benim ailem kendi doğurmuş gibi titrer üstüne keza babam da öyle benden üstün tutarlar ama beni oğlum kimseden üstün tutamaz 

0 oy
önce (4,896 puan) tarafından

10 dakika gec bezini alsam pişik oluyor ağlasa öyle gezmesine müsade etme bnce aileni de tersle 

0 oy
önce (8,371 puan) tarafından

Ailenle arana bu konuda sınır koymalısın. Ne demek sözünü çiğnemek. Sen o çocuğun iyiliği için her şeyi yapabilirsin, annesi sensin çünkü. Yaşı da etkili çocuğun bu inatlaşma dönemi için. Öyle inatlaşmaya başladığı anda bir hikaye uydurabilirsin ya da biz kızımla hep sarılalım sakinleşelim derdik. Öyle yapabilirsin belki işine yarar. 

0 oy
önce (7 puan) tarafından

Canım ailene veya başka şeylere olan öfkenle çocuğuna yaklaşm. Ona ne kadar sabırlı samimi ve güzellikle yaklaşırsan o da sana adım atacak. Sen dahi zorlanırken 2 buçuk yaşında her şeyi anlayan bir çocuğun karmaşık tavırlar vermesi zorlanması tepki göstermesi çok normal. Oyunla yap her şeyi tatlılıkla. Onu hep sevdiğini söyleyerek unutma çocuklara ne verirsek onu çoğaltıp bize verirler. Bağırırsan kızarsan kaçar tepki verir inatlaşır. Sabır diliyorum hayatında…

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 966 göst.
0 oy
13 cevap 818 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Su1880 (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 414 göst.
4 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Sulemhmt (803 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,500,431 soru

24,504,915 cevap