0 oy
179 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,136 puan) tarafından

Kızlar benim midem biraz problemli , bu sene dedim ağız tadıyla oruç tutayım . Bi kaç gün tuttum midem aşırı ağrıyor . Dün sürekli mide asidi boğazıma geliyordu çıkarıcam ve orucum bozulacak diye çok korktum zor dayandım.  Gece kalktım sahura ağrıdan bişey yiyemedim bu gün dinleneyim dedim hala ağrı midede gaz ve asid oluyor . Bizimki biraz genetik kardeşlerimde de var . Allah rızası için bi önerisi olan varsa yazsın bari bu sene biraz tutayım,  eşim tutuyor kıskanıyorum valla.  En azından 2 günde bir bile yapabilsem razıyım .

13 Cevaplar

+1 oy
önce (17 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Reflü olmuşsun. Eğer çok gaz ve şişkinlik varsa gastrit de olabilir. Gebeliğimin son 2 haftasındayım benim de oldu gaviscon double aldı geldi eşim gece iki yudum içtim rahatladım. Ama senin tedavi görmen lazım. Sahur önü mide koruyucu içip yemekten sonra da asit dengeleyici içmen lazım ve diyet tabi. Üniversite yıllarımda stresten olmuştu Bi ramazan tedavi gördüm bu şekilde. Doktora gitmeni öneririm genetik mi bilmiyorum ama beslenme tarzı ve stres etkiliyor. Geçmiş olsun. 

önce (1,136 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım Zaten stres başlı başına var yani Gebelik döneminde ilk gebeliğimde çok kötü dönemler geçirdim Şu anda hala da stres yaşıyorum 3 çocukla uğraşmak kolay değil üstüne en büyüğü atipik otizm dediğin gibi gerçekten Gaviscon benim kurtarıcım mesela ilk gebeliğimde Ben bilmiyordum ne olduğunu gece  ağlayarak uyanıyorum diyorum eşime boğazıma sanki bıçak batıyor anlamıyoruz ne olduğunu ta ki doktoruma gittim dedi reflü olmuş sen de İlaç yazdı öyle rahatladı Çünkü gece boyu su içiyordum geçmedi su içtikçe daha da çoğalıyordu ve bu böyle 3 gebeliğimde de oluştu oruç tuttuğum dönemlerde Nüksediyor Bilmiyorum genetiksel bir şey mi ama  abilerim ve Ablalarım da var yani hatta Babam da bile var o yüzden zaten yıllarca kilo alamıyordum bu sene bir tık daha iyiydim ona güvenerek dedim ben bu sene güzel bir oruç tutacağım hazır bebek emzirmiyorum, söylediğin gibi mide koruyucu alacağım onu da bir denerim

önce (17 puan) tarafından

Uzun süre açlık yaramaz bana doktor gün aşırı tutabilir sin dedimişti ama ben tavsiye etmiyorum bir gün yiyip bir gün yemeyince mide düzene girmiyor. Acıyı ekşiyi baharatı kesip çiğ soğan biber domates gibi asitli ürünleri pişirerek yemelisin. Portakal gibi meyveleri de bir süre yeme derim. Özellikle akşam ve sahurda çay da içme çay da kötü yapıyor. Poğaça Helva gibi unlu ürünler de yaramaz. Asidi sütle falan dindirmeye çalışmak uzun vadede daha çok mide ağrısına sebep olur. Bir süre patates karnabahar haşlaması gibi hafif ürünler ye gülüm normal yemeği de ye ama ağır olmasın Bi de bir anda yüklenme. Yapabiliyorsan uyumadan ya da sahur sonu ya Şafi ismi çek inşallah. Ara ara gelir gider normal sonuçta insanız mide de tamamiyle sinir stres ten etkileniyor. İnşallah şifa olursun. 

Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun,  dediklerinı uygulayacağım

-Reklam-
+2 oy
önce (2,778 puan) tarafından

İsteyerek veya değil kusmak orucu bozmaz ki, dert etme. Yutmadığın müddetçe bozulmaz. İstersen bir kova kus.

Ehil bir doktorun senin midene bakması ve yok sen tutarsan ölürsün sağlığına zarar demesi gerekiyor tutmamak için.

İlaç bakımından da bir bilgim yok çok geçmiş olsun. 

Çok Teşekkür ederim,  açıkçası henüz mideme çok iyi bıktırmadım ,sadece geçiştirici ilaçlar kullanıyorum.  Oruçta ilk 2 gün idare ediyorum ama 3.den sonra dayanılmaz, bi ağrı ile baş başa kalıyorum.  Mesela dün iftarımı zar zor açtım , yiyemiyordum bu sefer . 

+1 oy
önce (1,451 puan) tarafından

Bende gastrit reflü var oruçta sahur yaparsam gündüz maf oluyordum sahursuz tuttum birkac yıl kendimi daha iyi hissediyordum gece su içip yatardım. Bu sene tutamıyorum 21 haftalık gebeyim 

Aynen canım ben de reflü var Dediğin gibi gerçekten sahur rahatsız ediyor beni bu sefer sahursuz tutunca da gün içinde enerjim yetmiyor 3 tane çocuğa bir de sahurunda bereketi sevabı ayrı zaten onun da oruçla tamamlamak lazım Ne yapacağımı bilmiyorum

önce (1,451 puan) tarafından

Zor canım hafif biseyler yesen yine olur mu reflü berbat bişey ya

Evet de aslında Benimki gebelikte ilk Çocuğumda Nüksetti Ben de daha önce bekarken oruç tuttuğumda daha iyiydi o zaman mide kapakçığında sorun çıktı reflü oluşmaya başladı Doktorum bana az az sık sık yememi önerdi mesela gün içinde de öğün yerken az yiyorum midemi çok boş tutmamaya çalışıyorum çünkü o asit mide kapağı hafif olduğu için asit yukarı çıkıyor boğazımı yakıyor ve uzun süre boş kaldığında Asit çoğalıyor yani cayır cayır yanıyor midem o şekil söyleyebilirim🥲

+1 oy
önce (1,664 puan) tarafından

Canım en iyi çözüm baharatlı salçalı soslu şeylerden uzak durmak. Benim de midem öyle hassas , çözümü bu şekilde buldum ben 

Aynen canım Haklısın zaten onları hiç yiyemiyorum yemeklerimi Ona göre Zaten yağsız ve çoğunlukla baharatsız yapıyorum Gece sahurda sadece Zeytin ile peynir ve su içtim o da çok az miktarda Ona rağmen gün içinde midem yanıyordu boş kalınca o asit yukarı çıkıyor mesela aşırı asit olduğunda Kuru ekmek çiğneyip yuttuğumda o asit artık emiyor mu bastırıyor mu o iyi geliyordu ve elimde şurubum var Hemen Hop diye onu yutuyorum az önce de yedim 5 dakika içerisinde Beni rahatlatıyor ama işte Oruçluyken zor oluyor

Zeytin başlı başına yürüyen mide yanması kız yeme onuda , 2 tane haşlanmış yumurta ye gün boyunca çok rahat olursun canım 

Çok sağ ol canım evet Vallahi bilmiyordum Muhtemelen O gün o zeytin tetikledi ben biraz zeytini çok seviyorum 😄 bu gece haşlanmış yumurta yiyeceğim İnşallah daha iyi olur

+1

Bir kaç gün bu şekilde beslen canım ondan sonra miden kendine gelecek zaten, sonra tekrar o şekilde beslenmeye devam edersin bide strestende çok mide ağırır bilgin olsun geçmiş olsun canım 

Teşekkür ederim canım Allah razı olsun 

0 oy
önce (118 puan) tarafından

Sahurda 1 tane mide koruyucu içsen yine aynısı olur mu acaba denedin mi?? LANSOR içmeyi 

Evet canım daha önce kullanıyordum O etki etmiyor sadece gaviscon şurup alınca iyi oluyorum ve Oruçluyken de onu alamıyorum gün içinde asiti sadece o bastırıyor

önce (118 puan) tarafından

Allah şifa versin umarım iyileşirsin

Allah razı olsun çok teşekkür ederim🌸

0 oy
önce (240 puan) tarafından

Benim de midem çok ağır doğum sonasi kaldı bende aşırı bastırdı lar iki doğumda da sürekli ağrı sancı gaz şişlik mahvoluyorum

0 oy
önce (1,439 puan) tarafından

Bende de var canım reflu yemek yiyip uzanmamak uyumamak gerekiyor bende geçenlerde çok kötü oldum şu an iyiyim bide canım sende boğaz ağrısı yapıyor mu 

Evet Evet boğazım tahriş oldu hep , daha erken sahurumu yapıp sabah ezanı bekleyeceğim bende 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Benimde midem cok ağrıyor reflü ve gastrit var oruc tutmuyorum ben gece kalkıp bı yudum su içsem ağrıdan ölüyorum ben. Açken midem cok ağrıyor yemek yıyımce geciyo ekşime yanma hep oluyor ama 13 senedir ağrıyor midem aksam oldu mu sisiyo resmen

Çok geçmiş olsun,  gerçekten çok kötü bu reflü 

0 oy
önce (12,482 puan) tarafından

İlaç kullan sahurda.. benimde ilk günler aşırı midem yandı acı su geliyordu sürekli aile hekimine ilaç yazdırdım 3 4 gündür çok rahatim. Birde sahurda kefir içmeni.oneririm

Çok sağol canım,  yarın mutlaka alıcam 😊

0 oy
önce (167 puan) tarafından

Kuzum ac karnına yemek kaşığı ile tahin ye rahat edersin.

Sağol canım deneyeceğim 😊

0 oy
önce (1,842 puan) tarafından

Genede doktora sor ama eşim rebalis diye bı ilaç kullanıyor mide için çok iyi bı ilaç sormani tavsiye ederim 

Teşekkür ederim canım,  araştırıcam

0 oy
önce (5,055 puan) tarafından

Esimin de mide sorunu var yemeklerine cok dikkat etmen gerekiyor az az ve duzgun yemen lazim mesela kola içsin tatli yesin mahvediyor midesini. Özellikle ramazanda daha dikkat et hafif çorbalar ic biraz dinlen namazını kıl geri dön yemegini ye sahurdan sonra da gaviscon alabilirsin duruma gore 

Bile isteye kusmadigin surece orucun bozulmaz korkma biraz dikkatli beslenirsen rahat geçirirsin 

Aynen canım haklısın,  Allah razı olsun,  herkes burda fkir paylaşmış. İnşallah bunları uygulayarak daha iyi olacağım 

0 oy
önce (18 puan) tarafından

mide ülseri olanlar tutmamalı diye biliyorum

çünkü 4-5 saatten uzun açlıkta midede ülser büyür

Ülser varmı bilmiyorum ama,  reflü var

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 114 göst.
0 oy
1 cevap 61 göst.
0 oy