500 bin TL param var, altın mı almalıyım arsa mı?

0 oy
504 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (23 puan) tarafından

Kizlar bana bı yerden 500 bin TL gelecek bu parayla altın mi olayım yoksa memleketten arsa mi 

Arsa alırsak ev yaptırmayı düşünüyorum kendim Antalya da sera bakiyorum siz olsaydınız ne yapardiniz

19 Cevaplar

0 oy
(152 puan) tarafından

kesinlikle arsa alırdımm

(23 puan) tarafından

Az öyle yapacak gibiyim

-Reklam-
0 oy
(664 puan) tarafından

Arsa alırsan ek masrafları da çıkar öyle tapuyu verdim aldım olmuyor canım ben olsam altın alırdım 

(23 puan) tarafından

Sağol cnm yorumun icin

0 oy
(831 puan) tarafından

Arsa istediğin gibi güzel yerde bulursan al, ama yok almış olmak için alacaksan alma altın al üstüne zamanla biriktir öyle güzel arsa al

(23 puan) tarafından

Yok cnm ev yaptırmak için istiyorum zaten arsayi

0 oy
(226 puan) tarafından

Kız 500 bine bir dönüm bile gelmiyo 

(23 puan) tarafından

Memlekkette öyle çok pahalı değil cnm arsalar 

0 oy
(186,448 puan) tarafından

500 bine arsa varmi 😳

(23 puan) tarafından

Alacağım yerde öyle pahalı değil cnm

0 oy
(12,944 puan) tarafından

arsa geleceğe yönelik aşırı iyi yaptırım. toprak her zaman kazanır, nereden alacağını bil sadece. 

(23 puan) tarafından

İlerisi için alacağım yer iyi bı yer olacak cnm 

0 oy
(26,630 puan) tarafından

Arda al bence 

(23 puan) tarafından

Sağol cnm yorumun icin

0 oy
(423 puan) tarafından

Arsanın yerine bağlı. Garanti olsun diyorsan altın. Yok ben risk alacam ama daha büyğk kazanmak istiyorum diyorsan arsa

(23 puan) tarafından

Alacağım yer ilerde değerlenme ihtilali yuksek bir yer cnm öyle soyliyim

0 oy
(8,574 puan) tarafından

Evim yoksa akşam alıp yaptırırdım 

0 oy
(12,890 puan) tarafından

Ben altınlarımı satıp arsa aldım ilerde ev yaparım diye 

0 oy
(1,663 puan) tarafından

antalyadaysa arsa tabikir. ilerde villa yaptirip kiralarain 😂

(23 puan) tarafından

Konya'da cnm alacağım yer

0 oy
(16,243 puan) tarafından

Arsa tâbi kesinlikle bir toprağı olmalı insanın bizde almak için çabalıyoruz

(23 puan) tarafından

Sağol cnm yorumun icin

0 oy
(2,843 puan) tarafından

500 bine arsamı var türkiyenin neresi olursa olsun bu fiyata kaldığını sanmıyorum yada küçük mü istedigin metrekaredeki ev sığar mı oraya

(23 puan) tarafından

Bakacağım cnm fazla olursa üstüne tamamlayacağız 

0 oy
(148 puan) tarafından

500 bine arsa mi var kız 😅

(23 puan) tarafından

O kadar bile tutmaz diyorum ama işte cikarsada tamamlariz diye dusundum

0 oy
(3,733 puan) tarafından

Arsa tabiki ama arsa uzun vadeli yatırım aracıdır 2 veya 5 sene içinde satacaksanız zarar etme olasılıgınız yüksek olabilir yatırım aracı değil kullanım amacı ile alacaksanız zarar ettirmez

0 oy
(19,556 puan) tarafından

Arsaya yeter mi o para? Altın pazartesi zirveye oynayacak muhtemelen iran İsrail den dolayı. Ytd

0 oy
(8,788 puan) tarafından

Yeri güzelse eğer değerli ise arsa al bu fiyata arsa bulmak zor çünkü 

(23 puan) tarafından

Cnm ilerde değerlenme ihtimali çok yüksek bir yer 

0 oy
(1,165 puan) tarafından

Şimdi İsrail abd İrana saldırdı pazartesi altın fırlar gibi geliyor 

(23 puan) tarafından

Arsa almaya daha yakınım bakalım hayirlisi

0 oy
tarafından

arsa alırsan torunun zengin olur tabii tutabilirsen

altın alırsan 2-3 yıla araba alırsın ya da ev

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

500 bin TL ile altın mı alınmalı yoksa arsa yatırımı mı daha mantıklı?
500 bin TL gibi bir sermayeyi değerlendirirken altın likidite yani hızlı nakde dönme avantajı sağlarken, arsa uzun vadeli değer artışı potansiyeli sunar. Eğer kısa vadede paraya ihtiyaç duyma ihtimaliniz varsa altın daha güvenlidir. Ancak uzun vadede gayrimenkul yatırımı, özellikle gelişen bölgelerde arsa değeri ve üzerine yapılacak ev ile birlikte enflasyona karşı daha yüksek getiri sağlayabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Arsa alırken ilk olarak tapu durumunu ve imar iznini mutlaka belediyeden kontrol etmelisiniz. Arsanın kadastral yola cephesi olması, elektrik ve su gibi altyapı imkanlarının bölgeye gelip gelmediği büyük önem taşır. Ayrıca arsanın bulunduğu bölgenin imar planı değişikliklerini incelemek, gelecekte değer kaybı yaşamamanız için dikkat etmeniz gereken kritik bir adımdır.
Küçük bir sermaye ile arsa üzerine ev yaptırmak karlı mı?
Arsa üzerine ev yaptırmak, hazır konut almaktan daha maliyetli ancak uzun vadede daha karlı bir yatırım olabilir. 500 bin TL'lik bir sermaye ile arsa alımı yaptıktan sonra inşaat maliyetlerini parça parça ödeyerek evi tamamlamak mümkündür. Ancak inşaat ruhsatı, proje çizimi ve malzeme maliyetlerini önceden detaylıca hesaplayarak bütçenizi aşmayacak bir planlama yapmanız şarttır.
Yatırım için arsa seçerken hangi bölgeler tercih edilmeli?
Yatırım için arsa seçerken şehir merkezine ulaşımı kolay, yeni gelişen sanayi veya turizm bölgelerine yakın yerleri tercih etmek değer artışını hızlandırır. Tarım arazisi vasfındaki yerlerin imara açılma potansiyelini takip etmek gerekir. Özellikle Antalya gibi bölgelerde sera veya hobi bahçesi olarak kullanılabilecek arsalar, hem kullanım hem de yatırım değeri açısından avantajlı seçeneklerdir.
Altın yatırımı enflasyona karşı korur mu?
Altın, tarihsel olarak enflasyona karşı en güvenli limanlardan biri kabul edilir ve paranın satın alma gücünü uzun vadede korumaya yardımcı olur. Ancak altın, arsa gibi kira geliri veya tarımsal getiri gibi ek bir kazanç sağlamaz. Eğer ana hedefiniz sermayenizi korumak ise altın idealdir; ancak sermayenizi katlayacak bir değer üretimi planlıyorsanız gayrimenkul daha verimli bir seçenek olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 775 göst.
9 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (1,341 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 305 göst.
0 oy
0 cevap 22 göst.
30 Mart 2026 Para & Ekonomi kategorisinde Pelin1 (710 puan) tarafından soruldu
+3 oy
13 cevap 567 göst.

Kategoriler