Ramazan'da oruçluyken gelen pembe lekelenme orucu bozar mı?

0 oy
373 göst.
Özel Günler & Hijyen kategorisinde (1,806 puan) tarafından

Hayırlı Bol Bereketli Ramazlanlar olsun hanımlar 🫰 

Sizlere bişey sormak istiyorum çok çok afedersiniz iki gündür pembe lekelenme oluyor bende orucum bozuluyor mu hakkınızı helal edin lütfen yazıyorum böyle sadece silince peceteye geliyor çok çok az miktarda adet günüme daha var ama düzensizliğim de var ve spiralim de var en son Ramazan'a bir gün kala yıkandim 

Şimdiden teşekkür ederim 

@Alaska ve @BETIGUL sizinde yorumunuzu merak ediyorum ♥️

5 Cevaplar

+1 oy
(10,753 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Spiral adet duzenini alt üst ediyor malesef 

Ama şu varki adet bittikten sonra diğer adetin adet olması için en az 15 günlük temizlik süresi vardır yikandigin günden say 15 güne kadar temizsin 15 günden sonra gelen kan hayiz kanıdır ama 15 günden önce gelenler özür sayılır ibadetlerine devam edebilirsin 

(1,806 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim adetimde uzun sürmüştü zaten ama yinede emin olmak istedim sordum çok teşekkür ederim ♥️ 

(1,806 puan) tarafından

Birşey daha sorabilir miyim gusül gerekiyor mu yarın ki oruç için 

(10,753 puan) tarafından

Özür de gusle gerek yok ama her namaz vakti için abdest tazelemen lazım 

(1,806 puan) tarafından

Tamam Allah razı olsun ♥️

-Reklam-
+1 oy
(1,898 puan) tarafından

temizliğinin üzerinden 15 gün geçmedi ise özür kanıdır bu gelen her namaz vakti abdest almalısın orucunu bozma

(1,806 puan) tarafından

Yapay zekaya da sordum öyle dedi de benim kafam çok karıştı 

+1 oy
(958 puan) tarafından

Şuan  Ramazana 1 gün kala yıkanmışsın zaten 10 11 gün olmuş özürsün. Her vakit abdest alıp namaz kılabilirsin oruç tutabilirsin.

(1,806 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim çok rahatladım vallahi

+1 oy
(4,003 puan) tarafından

Daha 9 gün olmuş. 15 gün dolmadığı için özürdür bozulmaz. Orucunu yeme. 

(1,806 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim ♥️ 

(1,806 puan) tarafından

Yeniden gusül gerekiyor mu

(1,898 puan) tarafından

hayır yeniden gusüle gerek yok özür olduğu için sadece namaz vakitleri yeni abdest almalısın 

(1,806 puan) tarafından

Allah razı olsun @veraaa

+1 oy
(2,635 puan) tarafından

Saat kaç oldu benimkide bozuldu az önce ya sormaya geldim sen sormuşsun 7 gün gecikti bu ay gece korkudan test yaptim negatif çıkınca niyet edip yattım baktım az az leke geliyo bozdum iki saat kalmış akşam olaydı yada sabah ne olurdu yani🤭

(1,806 puan) tarafından

Nasip abla genelde de hep öyle olur zaten son saatlerde yakalıyor 

Ama iyi yönden bak gebelik yok 😅

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ramazan ayında oruçluyken gelen pembe leke orucu bozar mı?
İslam alimlerinin genel görüşüne göre, adet dönemi dışında görülen lekelenmeler hayız yani adet kanaması olarak kabul edilmediği için orucu bozmaz. Sadece silince gelen veya çok az miktarda olan bu tür lekelenmeler istihaze (özür) kanı hükmündedir ve ibadetlere engel teşkil etmez.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Spiral kullanırken görülen pembe lekelenme oruca engel midir?
Spiral kullanımı zaman zaman ara kanamalara veya lekelenmelere yol açabilir. Bu tür kanamalar adet düzeni içinde değerlendirilmediği sürece hükmen temiz sayılmanıza neden olur, dolayısıyla orucunuza devam edebilirsiniz. Ancak kanama miktarı adet günlerini kapsayacak şekilde artarsa veya renk değişimi olursa bir din görevlisine danışmakta fayda vardır.
Adet dönemi dışında gelen pembe leke oruç tutmaya engel mi?
Adet dönemi dışında gelen pembe lekelenme, kanama miktarı ve süresi dikkate alındığında hayız olarak nitelendirilmez. İstihaze kanı olarak değerlendirilen bu durumda, gusül abdesti alıp orucunuzu tutmaya devam edebilirsiniz çünkü bu kanama orucu bozacak nitelikte bir hayız kanı değildir.
Oruçluyken gelen az miktardaki lekelenme için gusül gerekir mi?
Adet dönemi haricinde, özellikle spiral gibi korunma yöntemlerine bağlı olarak gelen çok az miktardaki pembe lekelenme için gusül abdesti gerekmez. Sadece her namaz vakti için ayrı ayrı abdest alarak ibadetlerinizi yerine getirmeye devam edebilirsiniz, bu durum orucunuzu bozmaz.
Düzensiz adet görenler oruçluyken lekelenme yaşarsa ne yapmalı?
Düzensiz adet gören kadınlar, lekelenmelerini kendi adet döngüleri ile kıyaslamalıdır. Eğer lekelenme alışılagelmiş adet süresinin dışındaysa ve çok az miktarda gerçekleşiyorsa bu hayız kabul edilmez ve oruç tutulmaya devam edilir. Endişe durumunda bir din uzmanından fetva almak en doğru yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 359 göst.
24 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Yamukprenses (2,756 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,389 göst.
18 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 257 göst.
5 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Alca (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 372 göst.