Sahursuz oruç tutarken gün içinde çok uykum geliyor, normal mi?

0 oy
298 göst.
Diğer kategorisinde (714 puan) tarafından

Sahursuz oruc tutuyorum normalde iftardan sonra cay demlemıştim ama 3 4 gundur iftardan sorma oglanı uyuturken kendımıde uykuda buluyorum 🤭🤭

neyse bugun bıraz erkn kalktım sjsjs dus falan derken smdıde bır cay keyfi sonra esimin kıyafetlerini utuleyıp posetlıcem kargoya verıcem  ortalığı toplayıp yatıcam ınsallah 

Uzun zaman oldu eskisi gıbı uygulamaya girip takılmayalı nasılsınjz ınsallah ıyısınızdır 🩷

Yarın annemun ufak bır amelyatı var kalpten dualarınıza talıbım🩷

image

4 Cevaplar

0 oy
(3,837 puan) tarafından

Eşinin el emeği mi bardak. Allah kavuştursun Esma. 

(714 puan) tarafından

Kendısı yapmıyor rda kullandığı bardagıymıs eve gondermıstı ben kullanıyorum :)

Allah razı olsın

-Reklam-
0 oy
(717 puan) tarafından

Allah annene acil şifalar versin öncelikle inşallah başarılı geçer canım 🤲🏻🌸.

Ben reels çektim aşırı güldüm 😂 eşim ders çalışıyor ben de kukuman kuşu gibi mutfakta sandalyeye tünedim sigara su yapıyorum 😂 bende yarın oruç tutmayacagım biraz sarsıldım eşim akşamcı bayılırım diye korktum tansiyonum düşüyor bir anda evde 3 yaş bebe Allah korusun sonra kaldığımız yerden devam ama Allah ın izniyle 

(714 puan) tarafından

Dikkat et canım benımse tansıyon yükseliyor gecen fırladı annem dedı boz dedım vaalla bozamam sunun surasında 2 saat bile kalmamış diyip devam ettim ama iftarda perisan oldum zor sende dıkkat et 

Valla kalbjm cok agrıyor agrımasa bende sıgaara ıcıcektım

(717 puan) tarafından

Benim de öyle oldu işte geçen oğlan üstüme atladı  dişi kulağımı ve kafamı yardı yani … hem açım susuzum hem acı tansiyonum bir düştü bayılacaktım zor durdum  tabi o etken oldu da … az kalmıştı iftara ben de bozamazdım o kadar emek çaba 😂 

Bugün de kedi kumu kirliydi kum almamış eşim akılsızlık bizde benim kız kirli kuma yapmaz gitmiş lavabonun oraya işemiş Allah ım çamaşır suyu sıktım  sildim  ayy bayılacaktım sürekli hareket etmekten neyseki yemeğim vardı da yemek yapmadım bugün olanı yedik yapamazdım yani dedim İdil sen dur yarın bir s  ver 😅

Sigarasızlık oruçta hiç vurmuyor beni de şükür normalde içiyorum ya bir gripken falan içemem 

(714 puan) tarafından

Kız tansıyonumun fırladıgı gun sahur yapmıstım 🤭 sahur bana yaramıyor sjsjs 

Sigara cok aramıyorum 

Ama evde paket oluyor 

Ramazan girince kahve ıcemıyorum cunku zaten iftardan sonra kalbım uzun bır sure kendıne gelemiyor 

Ayyy aman kız kedide ayrı dert

(717 puan) tarafından

Senin kalbinde sorun mu vardı cano bilmiyordum ben 

He kız dert ama o da evlat tatlı dert o da 😂

0 oy
(16,924 puan) tarafından

Allah şifa versin canım 🤲

Afiyet olsun 

image

Sıcak suya deniz tuzu lavanta yağı atmişim ayaklarımi koymuşum film izliyorum ayiyle 

Sabahtan toplarım bi salonum kaldı sahur yapıp yatıyorum ben 

(714 puan) tarafından

Hala ayı haaaa şirinum 😀

Oh keyif senin keyfın:)

Sahur yapmıyorum sadece su ıcıyorum 

(16,924 puan) tarafından

Ben geç yatıyorum ya protein ağırlıklı yiyip yatıyorum 

Allah kabul etsin hepinizin ibadetleri

0 oy
(30,102 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sahursuz oruç tutarken gün içinde çok uykum geliyor ne yapmalıyım?
Sahursuz oruç tutarken gün içinde aşırı uyku hali yaşamanızın temel sebebi vücudun enerji dengesinin bozulmasıdır. İftardan sonra ağır karbonhidrat tüketmek yerine protein ve lif ağırlıklı beslenmek, kan şekeri dalgalanmalarını önleyerek gün boyu daha dinç kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca gün içinde kısa süreli şekerlemeler yapmak yerine, uyku kalitenizi artırmak için akşam saatlerinde kafein alımını sınırlandırmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Oruçluyken halsizlik ve uyku hali nasıl önlenir?
Oruçluyken yaşanan halsizlik ve uyku halini önlemek için iftar ve sahur arasında en az 2-2,5 litre su tüketmek hayati önem taşır. Susuzluk, metabolizmayı yavaşlatarak yorgunluk hissini tetikler. İftarda porsiyonları kontrol altında tutmak ve sahura kalkamasanız bile yavaş sindirilen besinlerle hafif bir öğün geçiştirmek, kan şekerinizi daha dengeli tutarak gün içindeki enerjinizi korumanızı sağlar.
Ramazanda sahur yapmadan oruç tutmanın vücuda etkileri nelerdir?
Sahur yapmadan oruç tutmak, vücudun yaklaşık 16-20 saat boyunca besinsiz kalmasına neden olarak metabolizma hızının düşmesine ve kas kaybına yol açabilir. Bu durum gün içinde kan şekeri düşüklüğü, odaklanma sorunları ve aşırı yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösterir. Uzun vadede bu beslenme düzeni bağışıklık sistemini zayıflatabileceği için iftarda mutlaka vitamin ve mineral dengesi gözetilerek beslenilmelidir.
Ameliyat öncesi dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Ameliyat öncesi dikkat edilmesi gereken en önemli kural, doktorunuzun belirttiği açlık süresine kesinlikle uymaktır. Ameliyat öncesinde hastanın kalp sağlığını korumak adına stres seviyesini düşürmek ve düzenli uyku uyumak iyileşme sürecini hızlandırır. Kullanılan tüm ilaçlar hakkında uzman hekimi bilgilendirmek, operasyon sırasında oluşabilecek riskleri minimize etmek için en kritik adımdır.
İftardan sonra hemen uyumak sağlığı nasıl etkiler?
İftardan sonra hemen uyumak, sindirim sisteminin yavaşlamasına ve mide asidinin yemek borusuna geri kaçarak reflü şikayetlerinin artmasına neden olur. Yemekten hemen sonra uyumak yerine en az 1-2 saat bekleyip hafif hareket etmek veya kısa bir yürüyüş yapmak metabolizmayı canlı tutar. Ayrıca yemek sonrası hemen yatmak, insülin direnci ve kilo alımı gibi uzun vadeli sağlık sorunlarını tetikleyebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 406 göst.
17 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (8,915 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 796 göst.
7 Nisan 2025 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (12,962 puan) tarafından soruldu
+6 oy
9 cevap 495 göst.
2 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 570 göst.
2 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Eslem 01 (880 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,567 soru

24,579,308 cevap

362,358 kullanıcı

...