Yenidoğan bebeğe isim koyarken aile baskısıyla nasıl başa çıkarım?

0 oy
418 göst.
Diğer kategorisinde (12,945 puan) tarafından

ay buradaki isim postlarınıçdan sonra bu ne dedim, insan şükretmeli mi ne yapmalı bilemedim.  Kütahyada yenidoğan bebeğe konulacak isim yüzünden kayınbaba, damadını tüfekle vurmuş 🤦🏼‍♀️ yani alt tarafı bir isim, büyüklerin ismi konulunca ne oluyor, saygı böyle bir şey değil ya

image

13 Cevaplar

+1 oy
(2,621 puan) tarafından

Ahaha kaynanamin elinde olsa oda beni vurur neymiş kocasının ismini ona sormadan koymuşum insan nasıl bi mahlukatsa ne yaparsan yap memnun olmuyor🤭

-Reklam-
0 oy
(591 puan) tarafından

ALLAH"tan benim peder tarafı  büyüklerin ismini çocuklara vermiyorlar isim ne olursa olsun 

0 oy
(8,576 puan) tarafından

Cok üzücü isme karışmamış nedir iyiki oyle ailelerde buyumedik 

0 oy
(30,087 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Şehrin haber sayfasında biri sebep bu değil demiş. Baba belalı imiş çocuğu kaçırmaya çalışmış. Başka birileri de baba zorla aile ismi koymaya çalışmış anne itiraz edince aralarında sorun olmuş yani çıkış noktası o ama eşiyle kavga olmuş diye paylaşmışlar 

0 oy
(3,107 puan) tarafından

Yani diyecek laf bulamıyorum çok komik ve üzücü bir durum..

İsim hakkı anne babaya ait ama sağolsun bazıları bu hakkı kendisinde görüyorlar.

Keşke asıl hakları bilsinler..

Bunlar yarın nasıl yüz yüze bakacaklar..

0 oy
(702 puan) tarafından

Aman adımı hiç kimse koymasın ya istemem.

0 oy
(8,333 puan) tarafından

Ayy dün okudu eşim bu haberi . Allah aklımızı fikrimizi almasın dedi

Bi isim ya niye bukadar önemli. Ha Ahmet ha Mehmet 

0 oy
(1,663 puan) tarafından

hayir bide okadar aklinda icinde ukte kalan bir isim sevdigin bir isim vardiysa torununa koymak istedigin ismi kendi cocuguna koyayarin bebegin babasina yani . dogunca koyayadin o ismi. niye kendi cocuguna baska isim koyup o ismi aklinda tutup yillar yillar hafizanda saklayip cocugun buyuyup evlenip barklanip coluk cocuga karisinca toruna koymaya niyetlenion kardesim. koyaydin kendi cocuguna elini kolunu tutanmi vardi. yada bi cocuk daha fazladan dogursaydiniz madem isim koymak icinizde ukte kaldi o ismi koyacak cocuga kadar doguraydiniz uckurunuzu tutanmi oldu . 

ne yani kendi cocuguna kiymuon sevdigin ismi cocuk buyuyor evleniyor onun cocugu olunca isim sevdasina dusuosunuz

0 oy
(5,527 puan) tarafından

Ay bu haberi ben de gördüm bugün. Hatta paylaşayım mı diye de düşündüm ama vakit olmadı 😅 Bu tür haberleri görünce insanımızın ne kadar işsiz güçsüz olduğunu anlıyor insan. Ne isimmiş yani, illede olacak diye tutturuyorlar. 

0 oy
(1,830 puan) tarafından

Elhamdülillah bunu da görmedik demeyiz artık boşuna başka ülkede yaşayamam demiyorlar 😂

0 oy
(16,918 puan) tarafından

Kayınpeder le kayınvalideyi alnından öpesim geliyor böyle zihniyetsiz insanlari okuyunca 

İkisindede  ilk (kız/erkek ) torun arzu ettiğiniz bi isim var mı diye sordum siz koyun dediler 

0 oy
(9,835 puan) tarafından

Ya artık şu isim işine kanunla düzenlemek gelmeli. Baba zaten soyadını veriyor isim hakkı anayasayla anneye verilsin ya😏 

Ben değil kayınvalide kayınpeder, babanın bile söz hakkı olmasın artık diye düşünüyorum 😂😂 Cefasını çeken biziz adını niye biz koymuyoruz ki 🤷‍♂️

0 oy
(289 puan) tarafından

Etrafındaki tanıdığın ismini vermek cocugun kaderinin ona benzemesine nefen olurmuş. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yenidoğan bebekte isim koyma konusunda aile baskısı nasıl yönetilir?
Yenidoğan bebekte isim koyma konusunda yaşanan aile baskısını yönetmek için eşinizle ortak bir karar alarak bu kararı büyüklerle net ve nazik bir dille paylaşmak en sağlıklı yöntemdir. İsim tercihinin ebeveynlerin en doğal hakkı olduğunu vurgulayarak, büyüklerin isimlerinin bebeklere konulması geleneğinin zorunluluk olmadığını sakince ifade etmeniz ilişki sınırlarını korumanıza yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebek ismi seçerken aile çatışmaları nasıl engellenir?
Bebek ismi seçerken aile çatışmalarını engellemek için karar sürecine başkalarını dahil etmemek ve nihai kararı sadece anne baba olarak vermek en etkili yoldur. İsim seçeneklerini aile üyeleriyle tartışmaya açmak yerine, seçtiğiniz ismi oldu bitti şeklinde duyurmak veya bebek doğana kadar isim gizli tutmak gerginlikleri minimize eder.
Büyüklerin ismi konulmazsa yaşanabilecek aile sorunları nasıl çözülür?
Büyüklerin ismi konulmadığı için aile içinde oluşan sorunları çözmek adına, öncelikle kendi çekirdek ailenizin huzurunu her şeyin önünde tutmalısınız. Kararınızı kişisel bir saldırı değil, sadece bir tercih olarak sunun; eğer baskı devam ediyorsa, sınırlarınızı belirleyerek bu konudaki tartışmaları sonlandırmak aile içi huzurun devamlılığı için kritiktir.
Bebek ismi kararı kimin sorumluluğundadır?
Bebek ismi kararı hukuki ve etik olarak sadece bebeğin anne ve babasının sorumluluğundadır. Yasalar gereği çocuğun ismini belirleme hakkı anne ve babaya aittir ve diğer aile büyüklerinin bu süreçte söz sahibi olma zorunluluğu yoktur; bu nedenle kararı kendi aranızda verip uygulamak en doğru yaklaşımdır.
Aile büyükleriyle isim kavgasına girmemek için neler yapılabilir?
Aile büyükleriyle isim kavgasına girmemek için yapılabilecek en iyi şey, isim konusunu bir müzakere konusu olmaktan çıkarmaktır. İsimlerin bebek doğduktan sonra netleştirileceğini söyleyerek konuyu geçiştirmek veya alınan kararın değişmeyeceğini kararlı ancak saygılı bir tutumla belirtmek, beklentileri baştan sınırlamanızı ve gereksiz tartışmalardan kaçınmanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 401 göst.
22 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ebruliiiiii (356 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 409 göst.
26 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Brc4616 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,164 göst.
8 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Hzl23 (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 248 göst.