Genital bölgedeki batıklar için bu ürünü kullanan var mı?

0 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (5,163 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar. Genital bölgedeki batıklar için şöyle bir ürün gördüm kullanan oldu mu acaba? Yorumlar fena değil puanı da iyi ama birde burada sormak istedim

image

2 Cevaplar

0 oy
(1,603 puan) tarafından

Ben hiç duymadım ürünü de markayı da.

(5,163 puan) tarafından

Bende duymadım zaten çok kozmetik ürün kullanan biri değilim buraya sormak istedim o yüzden 

-Reklam-
0 oy
(260 puan) tarafından

Boyle bir seye ihtiyacm var hic duymamistm

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Genital bölgedeki batıklar için hangi içerikli ürünler etkili olur?
Genital bölgedeki batıklar için genellikle salisilik asit, glikolik asit veya üre içeren ürünler tercih edilmektedir. Bu asitler cildin üst tabakasını nazikçe soyarak batık kılların yüzeye çıkmasını kolaylaştırır. Ancak genital bölge hassas bir yapıya sahip olduğu için alkol, sert partiküllü peelingler veya yoğun parfümlü ürünlerden kaçınmak cildin tahriş olmasını önlemek adına çok önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Genital bölge batıkları nasıl geçer ve tekrarlaması nasıl önlenir?
Genital bölge batıklarını geçirmek için düzenli olarak bölgenin ölü deriden arındırılması ve nemli tutulması gerekir. Batık oluşumunu önlemek için ağda yerine lazer epilasyon yöntemini tercih etmek en kalıcı çözümdür. Tıraş yöntemi kullanılıyorsa her defasında temiz ve keskin bir bıçak kullanmak, kılları uzama yönünde kesmek ve işlem sonrası bölgeyi uygun bir içerikle nemlendirmek batık riskini ciddi oranda azaltır.
Genital bölgeye batık kremi sürerken nelere dikkat etmeliyim?
Genital bölgeye batık kremi uygularken ürünün sadece dış bölgeye sürülmesi ve mukoza ile temas etmemesi hayati önem taşır. Ürünü tüm bölgeye yaymadan önce küçük bir alanda yama testi yaparak alerjik reaksiyon gelişip gelişmediğini gözlemlemelisiniz. Uygulama sonrası bölgenin nefes alabilmesi için pamuklu iç çamaşırları tercih etmeli ve ürünün emilmesini beklemelisiniz.
Batık kremi kullanırken ciltte tahriş olursa ne yapmalı?
Batık kremi kullanımına bağlı ciltte kızarıklık, yanma veya kaşıntı gibi tahriş belirtileri oluşursa ürünü hemen kullanmayı bırakmalısınız. Bölgeyi soğuk suyla nazikçe temizleyip yatıştırıcı içerikli (pantenol veya aloe vera gibi) doğal bir ürünle desteklemek iyileşme sürecini hızlandırır. Eğer tahriş 48 saat içinde geçmezse veya cildinizde iltihaplanma başlarsa mutlaka bir dermatoloğa danışmanız gerekir.
Genital bölgedeki batıklar için lazer epilasyon kesin çözüm mü?
Lazer epilasyon, özellikle genital bölgedeki batık sorunları için dermatologlar tarafından önerilen en etkili ve kalıcı çözümdür. Kıl kökünü hedef alan lazer ışınları kılın uzama döngüsünü durdurarak batık oluşumuna neden olan faktörleri ortadan kaldırır. Ortalama 6 ila 8 seans arasında uygulanan lazer tedavisi sonrasında batıkların büyük oranda yok olduğu ve cilt dokusunun pürüzsüzleştiği gözlemlenmektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 297 göst.
27 Şubat 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Biroglusannesi (74 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 284 göst.
0 oy
2 cevap 213 göst.
8 Mayıs 2025 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 230 göst.
9 Şubat 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nur29 (367 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,435 soru

24,577,144 cevap

362,248 kullanıcı