Bebeklerde 3 aydır geçmeyen pamukçuk ve meme reddi

0 oy
389 göst.
Diğer kategorisinde (239 puan) tarafından

image

kkızlar bu pamukçuk mudur nedir 4 doktor gördü biri mormal dedi biri enfeksiyondur karbonatla sil dedi birisi balık falan ye sütünden geçsin dedi birisi krem yazacam dedi eve geldik baktık yazmamış bunlar 3 aydır var 3 aydır meme reddi de var kaldım böyle ortada

8 Cevaplar

0 oy
(5,908 puan) tarafından

Dili tahriş olmuş sanırım karbonatla temizlediniz mi hiç enfeksiyon gibi duruyor 

(239 puan) tarafından

Daha önce karbonatla temizledim 1 hafta boyunca dili normal pembe renk olmuştu sonra 3-4 gün temizleyemeyince dili yine böyle oldu bugün yine karbonat yaptım tülbentle karbonata devam mı edeyim

(8,378 puan) tarafından

Karbonat pamukçuk varsa daha çok yayar mikostatin diye bir ilaç var böyle beze döküp ağzını ve dilini iyice temizliyorsun ama her temizleme sonrası biberon emzik ne varsa steril etmeli 

-Reklam-
0 oy
(10,443 puan) tarafından

Yok canım pamukçuk değil 

(10,443 puan) tarafından

Kızımda pamukçuk oldu doktor bir tane ilaç verdi çok iyi geldi iki günde geçti 

(239 puan) tarafından

O pis kokansa eğer onu bizde 3 ay önce kullandık hiç etki etmemişti karbonat kullanmıştım geçmişti ama 3-4 karbonatla yapmayınca geri geldi

(10,443 puan) tarafından

Pis kokan mı değil mi bilmiyorum 😂 eve gidince bakayım ismine. Biz kullandık iki günde bitirdi

0 oy
(7,988 puan) tarafından

Pamukçuk değil bu dili şiş gbi

(239 puan) tarafından

Napabilirim acaba karbonatla silmek dışında 

0 oy
(329 puan) tarafından

Oyyyyy yerim o minik ağzını. Ayyyyyyyy. Bilgim yok canim

0 oy
(3,111 puan) tarafından

Tülbent tahriş eder böyle karbonatlı su yap Hafif hafif diline sür geçer bizimde böyle olurdu geçerdi sadece biraz fazla oldumu emmek istemez ama karbonatlı suyun zarari yok temizle geçer 

0 oy
(884 puan) tarafından

Evet ben çok çektim Pamukçuktan karbonatlı suyla sildikce dahada mahvoldu çocuk ağzını açmaz oldu sağolsun bir doktor Mikostatin damla verdi günde 3 kere 5 er damla verdim çok şükür iki güne bir şey kalmadı yazık yavrum meme bile ememiyordu su içmez olmuştu. Elimin altında o damla oldukça kullanıyorum doktor zararı yok demişti

(239 puan) tarafından

Mikostatin evde var ama ben kullanmıştım hiç etki etmemişti

(884 puan) tarafından

İyice çalkala başlığı boşalt çalkalarken öyle ver geçer merak etme

0 oy
(2,910 puan) tarafından

Pamukçuk değil ama sanki dili biraz tahriş olmuş gibi 

0 oy
(367 puan) tarafından

Pamukcuk degil o dilin ortasında oluyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde pamukçuk nasıl anlaşılır ve belirtileri nelerdir?
Bebeklerde pamukçuk, genellikle ağız içinde, yanakların iç kısmında veya dilde görülen beyaz, peynirimsi tabakalarla kendini belli eder. Bu beyaz lekeler silindiğinde altından kırmızı ve bazen kanayabilen bir doku çıkar. Eğer bebeğiniz beslenirken huzursuzlanıyorsa veya meme reddi yaşıyorsa ağız içindeki bu mantar enfeksiyonu ağrı veriyor olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde 3 aydır geçmeyen pamukçuk için ne yapılmalı?
Üç ay boyunca devam eden pamukçuk vakalarında mutlaka bir çocuk gastroenteroloji veya enfeksiyon uzmanına başvurulmalıdır. Tekrarlayan pamukçuk durumlarında bebeğin ağız temizliğine dikkat edilirken, annenin emzirme döneminde göğüs ucu hijyeni de büyük önem taşır; çünkü mantar anne ve bebek arasında sürekli döngü halinde olabilir.
Bebeklerde pamukçuk neden meme reddine sebep olur?
Pamukçuk ağız içinde acı, sızı ve yanma hissi yarattığı için bebek memeyi ağzına aldığında ağrı hissedebilir. Bu durum bebeğin beslenme anını kötü bir deneyimle eşleştirmesine ve sonuç olarak memeyi reddetmesine neden olur. Tedavi edilmeyen pamukçuk, bebeğin beslenme isteğini ciddi oranda düşürebilir.
Bebeklerde pamukçuk tedavisinde karbonatlı su kullanımı doğru mu?
Karbonatlı su uygulaması, geleneksel bir yöntem olsa da modern tıpta pamukçuk tedavisinde ilk tercih edilen yöntem değildir. Ağız içindeki hassas dokuyu tahriş etme riski olduğundan, doktorunuz önermedikçe bilinçsizce uygulanmamalıdır. Bunun yerine, hekim tarafından reçete edilen antifungal damla veya jellerin düzenli kullanımı çok daha etkili ve güvenli bir sonuç sağlar.
Bebeklerde pamukçuk teşhisi için hangi doktora gidilmeli?
Bebeklerde görülen pamukçuk şüphesi için ilk olarak bir çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır. Eğer pamukçuk tedaviye rağmen geçmiyorsa veya sürekli tekrarlıyorsa, durumun altında yatan bağışıklık veya beslenme kaynaklı başka bir sorun olup olmadığının tespiti için çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı ile görüşülmesi önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 432 göst.
3 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Serennn (1,691 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 56 göst.
21 Şubat 2026 Aile & Aşk kategorisinde Minikanne (3,789 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 207 göst.
24 Kasım 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ksldnjxkckv (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 169 göst.
10 Kasım 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde sevval_irem (91 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,817 soru

24,636,190 cevap

365,486 kullanıcı

...