74 yaşındaki babamın prostat kanseri ağrıları için ne yaparım?

0 oy
258 göst.
Diğer kategorisinde (30 puan) tarafından

Daha öncede yazdım babam prostat kanseri 4 cu evre lütfen başından geçenler cevaplasın 74 yaşında ve ağrıdan artık duramıyor çaresizlik ne kötüymüş doktor hastane önerir misiniz bana neresi olursa olsun bide ışın tedavisi görse ağrılarına iyi gelir mi doktor hastaneden eve gönderdi yürüyerek gittiği hastaneden bı ayda yatalak halde gönderdiler ameliyat üstüne ameliyat yapmışlar bu arada ben ayrı sehirdeyim lütfen bana yardımcı olun 

6 Cevaplar

0 oy
(9,253 puan) tarafından

Allah'ım şifa ve rahmet etsin. Acılarını hafifletsin

(30 puan) tarafından

Allah razı olsun Amin kardeşim amin 

-Reklam-
0 oy
(512 puan) tarafından

İstanbul Bahçelievler Medipol hastanesi prof doktor Abdullah sakin öneririm 

(30 puan) tarafından

Cokk teşekkür ederim canım Allah razı olsun sen ve sevdiklerinden 

(512 puan) tarafından

Cümlemizden Rabbim babana şifa versin inşallah canım 

0 oy
(2,255 puan) tarafından

Allah acil şifalar versin inşallah acıları tez zamanda diner 

(30 puan) tarafından

Amin canm Amin Allah binlerce kez razı olsun sizden ve sevdiklerinden 

(2,255 puan) tarafından

Senden de canım benim 

0 oy
(387 puan) tarafından

Canım kuru ökse otu çayı iyi gelir ondan içsin Allahım şifa versin

(30 puan) tarafından

Allah razı olsun kardeşim teşekkür ederim 

0 oy
(1,971 puan) tarafından

Benim amcam da prostat di ağaçlardaki reçine var ya onunla kurtulmuştu bı su bardagi sute 1 yemek kaşığı reçine içerek geçirdi diye biliyorum sabah akşam bunu içti inşallah babbana da şifa olur bacim

(30 puan) tarafından

Allah razı olsun canım benim çok teşekkür ederim 

0 oy
(2,636 puan) tarafından

Rabbim yardımcısı olsun şifa versin babana.istanbul Medicana hastanesi gerek ışın tedavisi olsun gerek dk olsun çok iyiler 

(30 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım Allah razı olsun sizden

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4. evre prostat kanserinde şiddetli ağrılar nasıl yönetilir?
İleri evre prostat kanserinde ağrı yönetimi için öncelikle palyatif bakım ünitelerine başvurulmalıdır. Bu bölümler hastanın yaşam kalitesini artırmak ve ağrıyı kontrol altına almak için özel ilaç protokolleri ve radyoterapi yöntemleri uygular. Ağrı yönetimi multidisipliner bir yaklaşım gerektirir; onkoloji, algoloji ve palyatif bakım uzmanları hastanın durumuna göre basamaklı analjezik tedavileri düzenleyerek şiddetli semptomların hafifletilmesini sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Prostat kanserinde ışın tedavisi ağrıları dindirmek için kullanılır mı?
Evet, radyoterapi yani ışın tedavisi, özellikle kemik metastazına bağlı gelişen ağrıların azaltılmasında oldukça etkili bir yöntemdir. Palyatif radyoterapi olarak adlandırılan bu uygulama, kanserin kemik dokusundaki etkilerini baskılayarak ağrının yoğunluğunu belirgin şekilde düşürür. Uygulama genellikle kısa seanslar halinde planlanır ve tedaviden kısa süre sonra hastanın ağrı düzeyinde hissedilir bir rahatlama beklenebilir.
İleri evre kanser hastalarında aniden gelişen hareket kaybı neden olur?
4. evre prostat kanserinde yatalak hale gelme durumu genellikle kemik metastazlarına bağlı gelişen kırıklar, omurilik basısı veya kas zayıflığı gibi komplikasyonlardan kaynaklanır. Kanser süreci sistemik bir zayıflığa yol açtığı için hastanın mobilitesi hızla kısıtlanabilir. Bu aşamada hastanın bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı tarafından değerlendirilmesi, yatağa bağlı komplikasyonların önlenmesi ve mümkünse hareketliliğin korunması açısından kritiktir.
İleri evre prostat kanseri hastası için nasıl bir bakım planı oluşturulmalı?
İleri evre kanser hastasının bakımı, öncelikle profesyonel bir palyatif bakım desteği ve evde sağlık hizmetleri ile koordine edilmelidir. Hastanın konforunu sağlamak adına yatak yarası önleyici ekipmanlar kullanılmalı, ağrı takibi bir ağrı günlüğü ile düzenli tutulmalıdır. Beslenme desteği ve psikososyal destek, hastanın genel iyilik halini korumak için tedavinin ayrılmaz bir parçasıdır. Tüm bakım süreçleri, onkoloji takibini yapan hekimin yönlendirmesiyle gerçekleştirilmelidir.
Kanser hastası yakınları için destek hizmetlerine nasıl ulaşılır?
Kanser hastası yakınları, yaşadıkları bölgedeki Sağlık Bakanlığı'na bağlı Evde Sağlık Hizmetleri birimlerini arayarak veya hastanelerin palyatif bakım servislerine başvurarak destek alabilirler. Ayrıca kanser dernekleri ve vakıfları, hasta yakınlarına psikolojik danışmanlık ve bakım süreçleri hakkında rehberlik hizmeti sunmaktadır. Bu kurumlar, hastanın evde bakımı ve sosyal haklar konusunda gerekli bilgilendirmeyi yaparak hasta yakınlarının üzerindeki yükün hafifletilmesine yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 412 göst.
27 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2oğlanannesi (3,269 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 304 göst.
+1 oy
0 cevap 106 göst.
24 Mayıs 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Npp (365 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 390 göst.
9 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2oğlanannesi (3,269 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,372 soru

24,576,010 cevap

362,201 kullanıcı

...