EEG sonucumdaki bulguları nasıl yorumlamalıyım?

0 oy
172 göst.
Diğer kategorisinde (93 puan) tarafından

Hayırlı günler hanımlar.. anlayan varmı acaba ben iyi şeyler görmüyorum sanki 

image

2 Cevaplar

0 oy
(12,950 puan) tarafından

yapay zekaya sorsana o ne diyecek 

(714 puan) tarafından

Kız Google a gemini yaz yine çıkıyor 

(93 puan) tarafından

Var aslında hiç aklıma gelmedi aslında elimde hiç boş değildi müsait olamadım yani

Kardeşim sormuş yapay zekaya

image

image

(93 puan) tarafından

Çeken sağlıkçı beni endişelendirdi hemen doktorla iletişime geçti 

Ben soruncada ve bişey diyemem doktorla konus dedi

(8,584 puan) tarafından

Bir sorun var gibi duruyor canim böyle cikmiyor genelde sen acil doktora gorun

(93 puan) tarafından

Pazartesi bakacak doktor ama nasıl geçecek bu kaç gün bilmiyorum 

-Reklam-
0 oy
(2,850 puan) tarafından

Dalgalanmalar karışık gibi duruyo bende cok cektirdim hiç böyle değildi nöbete yatkınlık var gibi doktorun en doğru sonucu söyler

(2,850 puan) tarafından

Temiz gelir sonuc inşallah bazen cekim sırasında hafif nöbet gecirenler oluyomus inşallah olmamıstır sizde

(93 puan) tarafından

İnşallah sağol 

(1,533 puan) tarafından

Nöbet geçirdiğini fark etmiyorsun ki epilepsinin farklı farklı çeşitleri var oglumki mesala göz dalmasi oluyo oda beyin dalgarinda şekil bozukluğu var ilaç alıyoruz eeg çekiyoruz Nisan'da eeg cekilecez temiz çıkarsa oda birakicaz inşallah 

(2,850 puan) tarafından

Bende epilepsi hastasıyım 17 yaşından beri şuan 34 yasındayım ben nöbet gecireceğimi hissediyorum uyarı veriyor basımdan uyusmayla baslıyor kendimi o anda yataga atıyorum gerisi yok ama Allah a sükür 5 senedir nöbet gecirmedim cocuklar anlamıyo nöbet gecireceğini ama 13 yas ve üstü anlıyo yada hissediyo bir cok çeşidi var evet hemen jesmiyolar ilacı azaltarak kesiyolar benim ilacımı azalta azalta 1 senede kesmişlerdi ilaç kesildikten 7. Ay sonra tekrar nöbet gecirdim tekrar başlamak zorunda kaldık tekrar azaltmaya basladığımızda korona çıktı farklı sıkıntılar yasadım o sıkıntılar dan ssonra tekrar nöbet gecirdim 5 senedir nöbetsizim temmuz ayındaki eeg bormal gelirse azaltmaya baslanacak ki benim tüm eeglerim hep normal geldi hiç sıkıntılı gelmedi psikolik olarak tetikleniyo vçbenimki agır süreçlerden gevtiğim stres altında oldgum dönemlerde gecirdim hep

(93 puan) tarafından

3prensannesi... Geçmiş olsun inşallah temiz sonuçlanır sizinde

Asiii.gecmis olsun canım inşallah bırakırsın sende ilaçları,peki anlayabiliyomusun bu görüntüden azda olsa,kendi sonuclarinla yola çıkarak 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

EEG raporundaki terimler ve bulgular nasıl yorumlanır?
EEG raporundaki terimler, beyin dalgalarının elektriksel aktivitesini yansıtır. Raporunuzda 'yavaş dalga', 'diken dalga' veya 'paroksismal aktivite' gibi ifadeler görmeniz, mutlaka bir nöroloji uzmanı tarafından değerlendirilmelidir; bu terimler her zaman bir hastalık belirtisi olmayıp, bazen uyku evreleri veya yaşa bağlı normal değişimler olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
EEG sonucunda anormal bulgular çıkması ne anlama gelir?
EEG sonucunda anormal bulguların olması, her zaman ciddi bir sağlık sorunu olduğu anlamına gelmez. Bu bulgular, epilepsi, uyku bozuklukları, metabolik dengesizlikler veya sadece çekim sırasındaki fiziksel hareketlilik veya çevresel faktörlerden kaynaklanan artefaktlar olabilir; kesin tanı için klinik muayene şarttır.
EEG çekimi yapılırken sonuçları etkileyen faktörler nelerdir?
EEG çekim sonucunu doğrudan etkileyen faktörler arasında hastanın çekim sırasındaki hareketleri, göz kırpma, diş gıcırdatma, kullanılan ilaçlar, açlık veya tokluk durumu yer alır. Bu faktörler teknik hata olarak raporlara yansıyabilir, bu yüzden doktorunuz raporu yorumlarken çekim kalitesini de mutlaka göz önünde bulunduracaktır.
EEG raporunda görülen yavaş dalga aktivitesi tehlikeli midir?
EEG raporunda görülen yavaş dalga aktivitesi, beynin ilgili bölgesinde elektriksel iletimin yavaşladığına işaret eder ancak bu tek başına tanı koydurucu değildir. Bu durumun tehlikeli olup olmadığı, dalganın şiddetine, konumuna ve hastanın mevcut klinik şikayetlerine göre hekimi tarafından bir bütün olarak değerlendirilmelidir.
Doktorum EEG sonucumu değerlendirirken nelere dikkat eder?
Doktorunuz EEG sonucunu değerlendirirken, raporun sadece teknik verilerine değil, hastanın yaşına, şikayetlerinin geçmişine ve fiziksel muayene bulgularına bakar. Özellikle çocuklarda yaş gelişimine göre değişen normal dalga formları olduğu için, tecrübeli bir nörolog raporu klinik tablo ile birleştirerek anlamlandırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 328 göst.
10 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Memuranne& (1,800 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 217 göst.
0 oy
2 cevap 113 göst.
0 oy
4 cevap 226 göst.

Kategoriler

1,505,577 soru